Srpanj 22, 2025, 16:33:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: novi akvarij za žutouhu kornjačicu, koje ribe smjestiti s njom?  (Posjeta: 1326 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tania

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
novi akvarij za žutouhu kornjačicu, koje ribe smjestiti s njom?
« u: Lipanj 13, 2011, 11:59:09 prijepodne »
Prvenstveno svima lijepi pozdrav, nova sam na forumu i eto me s pitanjima  :)
Imam žutouhu kornjaču 3 godine, držim ju u akvariju od 50 litara, što joj je postao premalen dom. Nova ideja jest kupiti jedan od 200 litara i napraviti jednu lijepu oazicu za oči a i lijepi dom za životinjice unutra. E sad, akvarij sa 200 litara i jednom kornjačicom i ne spada mi u neki pojam toga, a opet s druge strane znam da kornjače jedu ribe, no čitala sam da ima ribica koje bi mogle živjeti s njom, odnosno koje joj ne bi postale plijen? Jesu li to zaista živorotke, ciklidi... ?
Molim vas pomoć :)

Ako hoćeš - naći ćeš način, ako nećeš - naći ćeš razlog...

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: novi akvarij za žutouhu kornjačicu, koje ribe smjestiti s njom?
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2011, 16:16:02 poslijepodne »
Definitivno  akvarij od bar 400 l , jer ta kornjača od 3 god bi trebala bit velika kao tanjur, a ribe sa njom nevjerujem da bi bilo koje preživjele kornija, znači biraj ili ribe ili korni, a pošto imaš kornija omoguči mu ljep i dugi život

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2011, 18:35:47 poslijepodne »
Bolje odma uzet malo veći akvarij jer i 200 litri je za kornjaču knap knapova, a kamoli za još ribe s njom. Makar neznam kak bi to baš funkcioniralo. One koje može pojest će prije ili kasnije vjerovatno pojest, one koje nemre pojest će vjerovatno probat pojest ili će ih bar maltretirat, a one koje su prevelike da ih može maltretirat će maltretirat nju. A ak si htjela kornjaču, zašto ti to sad ne spada u pojam lijepoga za oči? Kornjača nije baš društvena ni za svoju vrstu, a kamoli za ribe. Ko da očeš pesa i mačku držat u istom boksu jer je tebi tako ljepše.  -?

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2011, 23:07:34 poslijepodne »
Kad sam rekla lijepoga za oči, nisam mislila na to da mi korni nije lijep, prekrasan mi je, nego ne bi voljela da mi je akvarij ˝prazan˝, zato sam mislila unijeti još malo živosti u njega... Al ne želim ništa raditi prije dobrog promišljanja i savjeta, jer bi mi bilo žao staviti ribice unutra i gledati kako ih ona jede... Zato sam i pitala ima li nekih koje ona neće jesti (ili će one biti dovoljno brze da korniju to ne uspije) pa da sve skupa ne bude maltretiranje ribica...
Hvala na odgovorima

Offline mica24

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Lipanj 21, 2011, 13:01:02 poslijepodne »
pozz evo nije da znam sta treba uraditi jer i ja sam tek kupila kornija maloga.. ima par mj... tj danas sam ga kupila sinu koji je odusevljen.. pa me zanima kakva temeratura njemu treba vode biti i koliko ga puta dnevno hraniti...  privremeno sam uzela akvarij plasticni srednje par litara... tako da molim za savjet od tebe posto vidim da kornija imas dosta dugo...
mica

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 21, 2011, 20:34:17 poslijepodne »
pozz evo nije da znam sta treba uraditi jer i ja sam tek kupila kornija maloga.. ima par mj... tj danas sam ga kupila sinu koji je odusevljen.. pa me zanima kakva temeratura njemu treba vode biti i koliko ga puta dnevno hraniti...  privremeno sam uzela akvarij plasticni srednje par litara... tako da molim za savjet od tebe posto vidim da kornija imas dosta dugo...

Pozdrav! Evo za početak, ono što bi svom korniju trebala pružiti jest grijač budući da je minimalna temp.koju treba za zdrav život 24°C, ja držim grijač na 25 °C. Dok je bio skroz mali hranila sam ga dva puta dnevno (suha hrana iz pet shopa - razne granulice, račići.., ali njima je potrebna i svježa hrana, tako da bi mu trebala i to omogućit, primjerice sirova riba osim morske, zatim sirova pileća jetrica...). Sad ga hranim jednom dnevno. Prije je odbijao zelenu hranu dok mu sad ponekad i to dođe u obzir,hehe... Obavezno bih skrenula pažnju na smještaj - savjetovala bih ukoliko imaš mogućnosti pružiti mu akvarij od nekih 50-ak litara...Dovoljno mjesta dok je tako mali ( a rastu dosta brzo) , a opet u takav akvarij stane i filter (koji je neophodan jer su kornije veliki prljavci  :D ), grijač, trebaš mu napraviti kopno na kojem će se sunčati (imaš raznih varijacija - od već kupovnih akvarija koji imaju ˝stepenicu˝ prilagođenu baš za njihovo držanje, pa to drveta...) i obavezno svjetlo... Ako te bilo šta zanima, javi se  :)

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #6 u: Lipanj 30, 2011, 22:02:28 poslijepodne »
Definitivno izazov za kornija ( a i za ribeke u njegovoj blizini ) stavij švertove (brze ,okretne ribe )
ILi bolje od toga N E STAVLJAJ nikakve ribice ak nisu za klopu korniju.
Sretno  :up: