@AndrejX- jedna sam od tih pacijenata koji preferiraju akvarije s minimalnim održavanjem i minimalnim izmjenama vode, ALI čak i u NPT-u se popravlja kemizam vode malim izmjenama, nadolijevanjem ili konkretnijim izmjenama vode od 30ak % bar svaka 3-4 mj. (bilje ipak papa mikroelemente iz tretirane pipovače, a i nije zemlja trajna i apsolutno savršena podloga, kao ni riblja kakica savršeno gnojivo). Izmjene bi mi bile i rjeđe da je zagrebačka voda malo kvalitetnija... Primjer takočega imaš u mom avataru. Funkcionira i bez filtera oko 2 tjedna, ima samo 10 L i nekoliko koza, puževa i minijaturnih ribica. Tjedno mi ispari po 1.5 cm vode i MORAM nadoliti što je isparilo a konstantnim nadolijevanjem samo dižem tvrdoću pa MORAM promijeniti vodu 1 x mjesečno jer ako bilje nije zdravo ni ribe neće biti sretne. Ako ne promijenim, podsjeti me dosadna GDA koja se pojavi na staklu (višak Ca, kronični manjak Mg, ali što je tu je.. ne bum gnojila).
Ne znam točno na koju si temu i na kojem forumu naletio, al' baš bi me zanimali glavni argumenti ovih lijenčina za toliko nemijenjanje vode, izgladnjivanje riba i slične debilane.
One sirote skalare u tegli neću ni komentirati opet...