Srpanj 28, 2025, 21:14:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cirkulacija vode u 96 lit  (Posjeta: 741 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nike181

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
Cirkulacija vode u 96 lit
« u: Lipanj 04, 2011, 10:54:00 prijepodne »
Akvarij je 80x30x40, pumpa je Tetratec 700. Usis je na stražnjoj strani akvarija u desnom kutu. Izlaz vode je bio na stražnjoj strani po dužini cca 40 cm dužine od lijevog ugla namješten tako da mreška površinu.
Trenutno sam izlaz premjestio na lijevu bočnu stijenku tako da gura po cijeloj dužini akvarija, pa se mislim jeli to dobro s obzirom na cirkulaciju (čini mi se da je onda nekako mrtva točka ispod izlaza ili griješim tu)?
Ili bi bilo bolje da je stavim na desnu stijenku tako da gura vodu prema lijevoj strani, a usis je onda po dnu povlači nazad?
 :roll:
« Zadnja izmjena: Lipanj 04, 2011, 11:00:20 prijepodne od nike181 »

Offline kreso10

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
Odg: Cirkulacija vode u 96 lit
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2011, 13:41:06 poslijepodne »
Pogledaj malo kako ti se "mrvice" u vodi krecu, mislim da ti nije losa kombinacija oboje na istoj strani, uz prednje staklo nek bude out da ne lomi visoko bilje. Nastimas si. Meni tako dobro radi  :up:

Offline nike181

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2011, 14:25:50 poslijepodne »
Pogledaj malo kako ti se "mrvice" u vodi krecu, mislim da ti nije losa kombinacija oboje na istoj strani, uz prednje staklo nek bude out da ne lomi visoko bilje. Nastimas si. Meni tako dobro radi  :up:
I mislio sam staviti odmah na jednoj, ali AQUASTAR ima katastrofalan poklopac. Ima dvije rupe za cijevi sa svake strane koje su toliku uske da samo jedna može sa svake strane ići i uz to još koljeno cijevi udara u kutiju za prigušnicu koje je predimenzionirana (kutija, ne prigušnica  :D).
Na kraju ću morati proširiti ovu desnu rupu i nekako skratiti kutiju za prigušnicu...  -?

Offline nike181

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Lipanj 04, 2011, 18:49:41 poslijepodne »
Evo na kraju prekrojio poklopac sa lemilicom, skalpelom i modelarskom pilom.  :D
Sad mogu obe cijevi stati, s time da na početku izlaza je duži držač, a na kraju je kraći. Na taj način je cijev ukoso i gura vodu put stakla i naprijed.
Gledam sad biljke kako se njišu i izgleda mi skroz dobro. Hvala na savjetu.  :up:

Offline kreso10

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #4 u: Lipanj 04, 2011, 21:59:37 poslijepodne »
Ma to ce sad funkcionirati. Sam nek raste  :up: