AKVARIJ:
- 25l,
- 25 C,
- parametri vode: prema 5u1 testu NO3 i NO2 nisu prsutni ph 6,8 KH 6, GH 4
- 7 tjedana,
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - 3 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode- svakih 5-6 dana oko 30% vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - DA
FILTER:
- unutrašnji filter microJet na njemu piše da ima mogučnosti protoka od 20-200l/ i namješten je negdje na pola znači oko 100l/h
- način i periodi čišćenja filter materijala - jednom tjedno čistim filter spužvicu u akvarijskoj vodi koju izvadim prilikom zamjene vode
- što imate od filter materijala u akvariju - spužvicu i aktivni ugljen koji se nalaze u filteru
OSTALA OPREMA:
- imam jedan panj kupljen bez sluzi
- grijač 25W
- pumpa za zrak - NE
- CO2 sustav – kakav -NE
- dodevao samo AquaSafe
STANOVNICI:
- 1 corydoras, 1 sijamski algojed i 2 barbusa
- starost ribica
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – 2 puta dnevno sa TeraTabiMin ili s Sera vipan lističima, ponekad preko vikenda ubacim TeraMin Weekend stick ako idem negdje preko vikenda pa da ribice ne gladuju dva dana
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna - ubačene nove ribice prije tjedan dana odprilike 5 tjedana od uspostave akvarija
- promjena kvalitete vode - kvaliteta vode je bila malo pala ali promjenom dijela vode parametri su ponovno OK
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne
SIMPTOMI:
- barbusi se skirivaju iza filtera te ispod bilja i panja i više nisu aktivni kao što su bili
- nema vidljivih promjena na koži
- skrivaju se i ponekad mi se čini da teško dišu a hranu uzimaju normalno
- simptome sam uočio prije 4-5 dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - NE
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? uginula su dva barbusa odmah prvu večer ujutro sam ih pronašao kako su zaglavljeni između filtera i stakla, a prije toga je uginuo ancitrus koji je kupljen nakon 3 tjedna od uspostave akvarija i od samog početka se čudono ponašao i skrivao se iza panja i filtera i nakon 10 dana je uginuo.
- sijamski algojed je OK a corydoras se također ponekad skriva i samo stoji na dnu.