Kolovoz 06, 2025, 06:01:00 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Akvarij za bettu  (Posjeta: 3142 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline davor33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Akvarij za bettu
« Odgovori #25 u: Lipanj 01, 2011, 17:31:26 poslijepodne »
Ha cuj.....ja neznam, ovo je prvi susret s biljem u akvariju, koliko god ja naglasavao da nemam podloge, da je sami sljunak i kamencici, na 2 topica, 2 odvojena akvarija, uvijek sam dobivao isti odgovor - anubiasi i crypte. Uz bettu, bilo je prijedloga jos nekih biljaka, ali nitko nije napisao da to nece funkcionirati..... jos sam nesto citao i po netu, jasno da je bolje da ima podlogu, ali isto tako pise da nije apsolutno nuzna...

E sad, sto ce se desavati dalje, neznam..... ja se nadam da ce se odrzati, mozda eventualno u taj kut gdje je crypta ubacim malo zemlje za cvijece, vidjet cu....

Hang-on je nabavljen, voda je super, ne prlja se vise.....

E sad jedno pitanje...radi se o atman 0100 hang-onu.... ima onu grublju crnu spuzvu, ima onaj ulozak gdje je s jedne strane fina navlaka, s druge je posudica sa aktivnim ugljenom. Svi pisu da je on nepotreban u akvariju, medjutim kako ga izvaditi? Maknuti cijeli taj ulozak, sto staviti umjesto njega? Ili ga pokusati rastaviti, izvaditi ugljen, a na njegovo mjesto ugurati sto? Filter za napu ili nesto slicno? Vatu? Jos jednu spuzvu?

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #26 u: Lipanj 02, 2011, 23:37:04 poslijepodne »
Podloga nije apsolutno nuzna, ali je onda ovisno o vrsti bilja potrebno redovito gnojenje.

Aktivni ugljen nije da je nepotreban, ali je problem taj što iz vode izvlači i tvari koje biljke koriste za svoj rast.
A i mora se redovito mijenjati.

Ja bih ti preporucio da na njegovo mjesto staviš neku bio-spužvu. Bolje to nego vatu, jer se ona relativno brzo zaštopa pa smanjuje protok vode kroz filter.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Lipanj 03, 2011, 05:27:12 prijepodne »
Onaj dio s ugljenom slobodno cijeli hiti i stavi umjesto toga komad spužve da ti stane u filter. Onu plastičnu rešetku moš ostavit.

Offline caco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #28 u: Lipanj 04, 2011, 18:28:40 poslijepodne »

Sto se corydorasa tice samo cu ponoviti sto mislim: premalo za corydorase. Mozda pigmejce ali... skupi su i osjetljivi i nisu za neiskusne a svakako ne za nefiltriranu vodu!

Mogu li dobiti pojašnjenje za pigmejce, prvi put čujem, a zvuči mi interesantno.

Offline caco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #29 u: Lipanj 04, 2011, 21:06:03 poslijepodne »
Hvala - pronašao - Corydoras pygmaeus