vodu mijenjaj samo s "čistom" vodom, bez kemije!
i, možda je svakodnevno mijenjanje vode za nju preveliki stres, i k tome toliko puno - ja bih mijenjala po 30% svaki drugi dan - i to tako da je
što manje uznemirim
što se tiče hrane - razdijeli na više puta na dan da joj ne preopteretiš želučić (količinu koju joj kaniš davati jednom podijeliš), svakako joj davaj svježe salate - svaki treći dan pomalo, što ne pojede za sat-dva, izvadi van!
nakon salate svakako prati kako kaka - ako je kakica obilna, onda je sve OK - samo proljetni umor i slabost!
sretno
P.S. FFM mi se iz iskustva pokazao lošim za zlatice, i to ne samo moga, već nekolicine hladnoljubaca koji se ne javljaju ovdje - moje su ribice bile letargične, javljalo se češće crvenilo tjelešaca i peraja, dobivale su neke flekice...kako sam ga izbacila iz uporabe, svi su ti problemi ili nestali ili se radikalno prorijedili
mi koristimo (i to ne kod svakog mijenjanja) tetrin aqua safe i easy balance i, ako porastu dušični spojevi (hvala Bogu, rijetko), uz mijenjanje vode stavljam nitrate minus
shvatila sam kroz ove godine da je za zlatice bolje što manje kemije .... najvažnije je uravnotežiti "ekipu" u filteru (koji perem prilično rijetko, osim uklanjanja fizički nečistoće i kakice) i podlozi (sa 5-8 cm sam je podebljala na 10-15 - u velikom akvariju, takle, tebi bi trebalo barem 5 cm podloge...