Znam da je vestacki uzgoj malih ribica tezak posao da zahteva dosta vremena i da moze da se dogodi da uginu ali nemam sta da izgubim jel da sam ih ostavio kod roditelja 100% danas nebi imao nijednog jel bi ih pojeli ko one od proslog puta, na ovaj nacin polako ucim nove stvari a i za sada ribice izgledaju jako zadovoljne ,sto se tice drzanja ovih malih diskusa sa slike ne drzim ih u toj posudi nego sam ih tu samo uslikao kad sam im menjao vodu
Drzim ih u flasi od vode 6l presecena na pola znaci otprilike oko 3l vode koja se nalazi u 120 l vode akvarijumu, kad sam im pravio gde cu da ih smestim to je bila samo improvizacija na brzaka jel sam morao tad daih odmah izvadim napolje i odvojimod roditelja jel su poceli da ih jedu a u buducnosti napravicu jedan zaseban akvarijum bas u svrhu vestackogodgoja malisana

Sto se tice zakrzljalosti ribica samo da one doguraju do krupnije hrane lako cu ja sa njima kavlitetnom i raznolikom hranom postici da nadoknade zaostalo dok su bili bebe ( bar setako nadam)

Parametri vode u mrestnom akvarijumu su :
PH 8.0 TDS 183 ppm Temp 29 Stepeni C
Ph sam pokusavao spuscati ali sam odustao jel voda ima preveliki bufer i vraca seph na pocetnu vrednost asto se tice tvrdoce vode to cu da spuscam jos ali sadne smem da diram vodu kako ih nebi ponovo potstakao na mrest sto mi se iz neznanja desilodo sada 2 puta ,jel mozda od vasneko koristi treset za zakiseljavanje vode ispuscanje ph i za koliko bi se sa tresetom mogao spustiti ovaj moj ph otprilike?
Hvala na komentarima