Opet pomoc, ako moze....
Pitanje vezano za rasvjetu.... pronasao sam jednu stolnu lampu, s stednom zaruljom od 9 w, koju sam mislio masakrirati i grlo iskoristiti kod pravljenja poklopca, da imam rasvjetu u poklopcu.
E sad..... stedna zarulja od 9w dali je dovoljna za akvarij, 40 litara vode, 50x30x30 su dimenzije. Jasno, planiram uzeti neku stednu koju vi preporucite (sto se tice svjetla i slicno), i malo duzu, ova je dosta kratka, ako uopce pronadjem takvu. Smijem li staviti jacu, s obzirom da pise max 9w?
Probao sam je nakratko upaliti i postaviti iznad akvarija, fino svjetli, s obzirom da ce ici anubiasi unutra, dali im je 9w dovoljno? Nije? takodjer, kod paljenja, sve ribice su zbrisale u jedan cosak, dali im svjetlo smeta, u cemu je problem?
Takodjer, posto imam i stari filter (atman at-f300) planiram jos i njega ubaciti negdje na dno, cisto da malo poboljsam filtraciju, i on, i ovaj moj trenutni filter su deklarirani na 200l po satu, ali nekako mi se cini da jedan sam bas zadovoljavajuce ne cisti tu vodu.... Losa ideja, ili smijem tako napraviti? Na raspolaganju imam i jedan fluwal2, mogu ga dobiti (koristen je), ali mi je dimenzijski ogroman, dali da ga ipak stavim u akvarij i pojacam jos jednim od ovih manjih koje imam, ili bi ova dva bila dovoljna?
Puno hvala svima unaprijed!