Ok, sutra u obilazak trgovina ponovo,ali mi se sve cini da cu ici na neku varijantu gotovih t5 lampi, sa kucistem, prekidacem i svime, samo trebam spojiti utikac i usarafiti lampu iznad akvarija za ormar.... najmanje muke, a rezultat ce cini mi se biti sasvim ok... s obzirom da ce lampa ici dosta iznad akvarija, uzet cu malo jacu od 10w, tek toliko da budem siguran i to je to....
U principu, vajda se i ta sijalica koja ce doci unutra moze zamjeniti s nekom boljom varijantom, ako bude potrebe....
U mali akvarij cu ipak staviti jednu betu. Citao sam da one mogu sasvim ok ici i bez filtera, jedino neznam gdje cu pronaci tako mali grijac? I pitanjce, cisto da se psihicki priredim.... koja je uopce cijena tih beta po shopovima, i ima li nacina da sa nekom sigurnoscu kazem da je riba koju sam (cu) uzeti muzijak? Ili je stvar lutrije?
I kako uopce ciklirati i pripremiti vodu za nju, s obzirom da (barem u pocetku) nebih stavljao filter? smijem li upotrijebiti samo odstajalu vodu? Takdojer, koliko je grijac nuzan, s obzirom da ide ljeto, u prostoriji nema klime i sl....
Od poklopca sam odustao, jedino razmisljam da napravim neki okvir od tanke plastike i mrezice za komarce, cisto da budem siguran da ribice nece iskociti van akvarija, jer sam primjetio da dosta vole skakutati van povrsine vode, neznam ima li neke zamjerke toj ideji?
Tnx!