Svibanj 06, 2025, 10:50:00 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Koja benzinska  (Posjeta: 4141 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Koja benzinska
« Odgovori #25 u: Svibanj 05, 2011, 21:34:53 poslijepodne »
Novi automobil star četiri mjeseca neće da upali nakon što je došla šlepa iz ovlaštenog servisa i detaljnog pregleda otkriven zaštopan injektor...

Točeno od od prvog dana na lokalnom Tifonu kod nas u SB.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #26 u: Svibanj 05, 2011, 21:58:28 poslijepodne »
e sad ak cemo o extremima. ja se vozim na lozu vec dost dugo i cudo je to da mi auto mirnije radi, ne dimi i bolje ide, a potrosnja ista. puni tank loze cca 1000 km. alfa 147 1.9 jtd 116 ks. nemre loza bit zmazanija nego dizeli na svim benzinskama, isto nevaljaju kak god okrenes. danas tocim na benzinskoj u karnister 5 litri dizela i polijem se malo po ruci i po kanisteru. **bena nafta skoro pa mirisa nema. pa si mislim, to u moj auto nebu islo jer jos ne vozi na vodu.
R-46

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #27 u: Svibanj 05, 2011, 22:01:16 poslijepodne »
Novi automobil star četiri mjeseca neće da upali nakon što je došla šlepa iz ovlaštenog servisa i detaljnog pregleda otkriven zaštopan injektor...

Točeno od od prvog dana na lokalnom Tifonu kod nas u SB.

Koji auto ako nije tajna?
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Svibanj 05, 2011, 22:07:15 poslijepodne »
astra gtc

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Svibanj 07, 2011, 01:05:53 prijepodne »
 -? Za samo 4 mjeseca! Da čovjek ne povjeruje i da se zapita što stvarno točimo pod lijepim "euro" nazivima!
Ne može se vjerojatno dokazati ništa, ali bi trebalo onog tko je odgovoran kazneno goniti. Ali mislim da možemo pretpostaviti kako bi to u lijepoj našoj završilo

Anyway, ja sam natočio sinoć na tifonu, pa ću vidjeti kako se ponaša.
« Zadnja izmjena: Svibanj 07, 2011, 01:13:54 prijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #30 u: Svibanj 07, 2011, 05:55:05 prijepodne »
renault clio 2 1,2 obicni

2006. 110000km

tocio na ini, tifonu, omvu, privatnicima, pri dedi juri, pri majstoru miki, popisao sam se u tank.. i stalno vozi....

kad sam stavio onu carreru bs... ucinilo mi se da olje vuce... poslije mi se to vise nije cinilo....

sad tocim kod privatnika koji uzima gorivo kod ine jer mi kod kuce i buraz mi radi, pa nek coek dobi placu. Nikad stao, nikad problema....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #31 u: Svibanj 07, 2011, 09:43:30 prijepodne »
Auto mi jučer bio na redovnom servisu... kaže majstor da mi je filter goriva bi ou katastrofalnom stanju. Iako sipam samo na OMV-u izgleda da u Hrvatskoj nema čistog goriva.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Svibanj 07, 2011, 12:20:47 poslijepodne »
sipam stalno na ini i nemam problema i službeni i privatni
nek i mađari imaju neš od hrvata :D

a što se tiće automehaničara i novijih auta tu bi mogli topic od 50 stranica bacit.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #33 u: Svibanj 07, 2011, 14:54:15 poslijepodne »
A ja se danas ugodno iznenadio, u srijedu zovem za mijenjat disk pločice kažu zamjena, tokarenje diskova ( ubiti samo skidanje onog dijela gdje polčica ne hvata  ) kažu mi sve skupa oko 450 - 500 kn.
Dođem ja danas ostavim auto i kažem neka pogledaju zadnje pakne , pa ako treba neka i njih promijene  oko 200 kn + , i tako ja i žena ošli malo u grad VT  i za nekih 2 sata se vratimo nazad .
Ja digao novce na bankomatu oko 1200 kn , nek se nađe nikad neznaš  i kad ono tam, nove pločice 200 kn, posao 100 kn  tokarenje 80 kn zadnje pakne još kao nove malo  dotjerane ( ošmirglane ) i vračene nazad, kaže nema potrebe mijenjat i još 15 kn za sprej i neku sitnicu i ja platim 380 i neku kunu.
Sav sretan ode ja kuć
I sad vidim da još ima poštenih automehaničara , koji nebi vratio stare 90 % ispravne pakne  ( 10 % potrošene ) i naplatio nove ,,, malo koji nebi.
E sad ja na komp otipkam tu firmu kad ono  najbolja firma u 2010 god u gradu VT,  +
piše Virovitički automehaničar kandidat za najviše priznanje Hrvatske gospodarske komore, predložen za nagradu zlatne ruke.
 e sad mi je drago što sam ga otkrio, i ono najbitnije tenkirao sam na ini jer nema blizu tifona

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Svibanj 07, 2011, 17:08:24 poslijepodne »
A ja se danas ugodno iznenadio, u srijedu zovem za mijenjat disk pločice kažu zamjena, tokarenje diskova ( ubiti samo skidanje onog dijela gdje polčica ne hvata  ) kažu mi sve skupa oko 450 - 500 kn.
Dođem ja danas ostavim auto i kažem neka pogledaju zadnje pakne , pa ako treba neka i njih promijene  oko 200 kn + , i tako ja i žena ošli malo u grad VT  i za nekih 2 sata se vratimo nazad .
Ja digao novce na bankomatu oko 1200 kn , nek se nađe nikad neznaš  i kad ono tam, nove pločice 200 kn, posao 100 kn  tokarenje 80 kn zadnje pakne još kao nove malo  dotjerane ( ošmirglane ) i vračene nazad, kaže nema potrebe mijenjat i još 15 kn za sprej i neku sitnicu i ja platim 380 i neku kunu.
Sav sretan ode ja kuć
I sad vidim da još ima poštenih automehaničara , koji nebi vratio stare 90 % ispravne pakne  ( 10 % potrošene ) i naplatio nove ,,, malo koji nebi.
E sad ja na komp otipkam tu firmu kad ono  najbolja firma u 2010 god u gradu VT,  +
piše Virovitički automehaničar kandidat za najviše priznanje Hrvatske gospodarske komore, predložen za nagradu zlatne ruke.
 e sad mi je drago što sam ga otkrio, i ono najbitnije tenkirao sam na ini jer nema blizu tifona

Čuda se događaju  :D

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Svibanj 15, 2011, 22:04:26 poslijepodne »
 :rolleyes:
Evo ovako. Točio 3 puta na tifonu ovom u brodu. Pazio sam pozorno što se događa s autom.
Nisam ništa pisao do sada, ali ovo danas...  :(
Inače, dok sam točio na ini, za 200 kn pređem 250 km, to je to, koji kilometar više-manje. Kad sam natočio na tifonu prvi puta činilo mi se da auto radi malo ljepše, prešao 270 km. Drugi puta sam natočio za 100 kn, sve se još se još činilo ok, prešao sam cca 125 km, odnosno isto kao i prije na ini za te novce. Auto radio ok.
Danas sam otišao i natočio opet za 100 kn. Krenuo, sve normalno. Nedugo nakon toga sam se sjetio Vece i Astre. Nisam mogao vjerovati, prešao otprilike 4 km i auto krepao (došao do hitne - za brođane koji znaju kolika je udaljenost). U zavoju pustio gas i samo se popalile lampice i  :dead:. Pokušavao sam ga upaliti puno puta i svaki puta mi se dogodi isto - upali isti trenutak kad okrenem ključ. Nema ono da vrti sekundu pa upali, nego odmah, isti čas kad okrenem ključ. Ali ako pustim gas, ugasi se. Pop*zdio. Onda sam ga nekoliko puta dobro nagazio (gas), ugasio i otišao. Vratio se za 10 min, opet ista stvar, nagazio ga opet par puta, i onda ga jednom upalio i držao gas tek toliko da se ne ugasi (nemam obrtaljku, pa ne znam na koliko okretaja). Držao tako možda minutu i pustio gas, nije se ugasio. Malo je tako radio u leru i onda sam odvezao probni krug, možda kilometar. Vratio se i ostavio ga na istom mjestu (išao na ručak). Kad sam krenuo kući za jedno 3 sata, sve normalno, došao kući kao da nikad ništa nije bilo.
Evo sad se opet gasi, ma za popizdit. Račun kad sam točio nisam uzeo, skoro nikad ga ne uzimam, jedino ako plaćam karticom, a i taman  je tad  bila zamjena smjene, pa sam čekao dok to obave da platim, kad su završili samo ostavio novac i otišao, nije mi se dalo čekati.
Ne znam uopće što reći.
Veco, eto... Astra je izdržala 4 mjeseca, moj 3 točenja.
I ne mogu ništa. Auto će morati ići na servis vjerojatno, a njima ne mogu ništa. I dalje mogu prodavati to što prodaju. Bitno da piše "class" u nazivu. E pa stvarno su klasa.
J*b*m ovu državu u kojoj ako imaš para možeš raditi što hoćeš i ne može ti nitko ništa

Edit:
Nikad se ništa slično nije prije dogodilo s autom, jedino kad nije htio paliti je kad je otišao MAF senzor, promijenili ga i vozio normalno.
« Zadnja izmjena: Svibanj 15, 2011, 22:10:45 poslijepodne od gmatanic »

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Svibanj 16, 2011, 21:15:38 poslijepodne »
Veco, eto... Astra je izdržala 4 mjeseca, moj 3 točenja.

Rekao sam ti ja da sam samo tamo točio i treći injektor skroz zaštopan nakon 4mj i nisam bio prvi, a svi hvalili taj Tifon...

Odi na Inu i kupi aditiv za čišćenje sustava ubrizgavanja goriva od Liqui Molya da pročisti i malo ga propuši na otvorenoj cesti meni je na drugom autu pomoglo...

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #37 u: Svibanj 17, 2011, 10:06:00 prijepodne »
Kad smo već kod potrošnje :)

Od Austrije do Danske i natrag samo s jednim spremnikom goriva? Svi vozači reći će da je to nemoguća misija. No, ne i za višestrukog rekordera štedljive vožnje, vozača Gerhard Plattnera koji je vozeći automobil Škoda Fabia GreenLine u organiziranom Eco-Testu jednim spremnikom goriva prešao 2006 km, udaljenost od Austrije do Danske i natrag, pri čemu je zabilježio rekordno nisku prosječnu potrošnju od samo 2,2 l/100km. Austrijanac, specijalist za rekordno nisku potrošnju goriva vožnje automobila u realnim prometnim uvjetima, krenuo je na svoju Eco-Test vožnju iz grada Reutte u Austriji do Danske i natrag. Veći dio Gerhard Plattner vozio je autocestom A7 koja je najduži prometni pravac autoceste u Njemačkoj.

Škoda Fabia GreenLine Eco-Test i vozač Gerhard Plattner postigli su prosječnu potrošnju goriva od 2,2 l/100km na putu dugačkom 2006 km koji je pređen samo s jednim spremnikom goriva

Spremnik goriva poslije punjenja i tijekom vožnje neprestano je bio nadgledan od IPMC (International Police Motor Corporation). Škoda Fabia GreenLine je druga generacija čistog i štedljivog automobila proizvođača automobila iz Češke. Ovaj rekordan rezultat omogućila je inovativna tehnologija Fabije GreenLine i vozačka vještina ekonomične vožnje što je dovelo do prosječne potrošnje goriva od samo 2,2 l/100km.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #38 u: Svibanj 17, 2011, 19:04:39 poslijepodne »
Eto ja opet natenkiro pun u Bj,na tifonu i auto  ide i ide.
Mislim da vi u Brodu imate problema  sa benzinskom.
Znam kod nas neke benzinske  čudnih imena  ( privatnici ) gdje se mom bratu u astri 2.0 Dizel na -7 smrzo  eurodizel,  da,da smrzo.
Auto je bio odguran u garažu , 2 grijalice i udri, za par sati kad se garaža zgrijala astra upalila od prve., nikad više tamo nije tanko.
A i poneki prodavači čuda rade , vade gorivo , uljevaju vodu ima i toga ,

Offline miki007

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #39 u: Svibanj 25, 2011, 17:39:43 poslijepodne »
samo Petrol..:)
Slavonski Brod i okolica!

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #40 u: Svibanj 25, 2011, 19:05:04 poslijepodne »
I lukoil je dosta dobar.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #41 u: Svibanj 25, 2011, 19:51:31 poslijepodne »
Na struju se najbolje vozit  :up:

Šteta samo što nema auta u ponudi, ali naravno da naftni lobi radi svoje  :down: