Evo ovako. Točio 3 puta na tifonu ovom u brodu. Pazio sam pozorno što se događa s autom.
Nisam ništa pisao do sada, ali ovo danas...

Inače, dok sam točio na ini, za 200 kn pređem 250 km, to je to, koji kilometar više-manje. Kad sam natočio na tifonu prvi puta činilo mi se da auto radi malo ljepše, prešao 270 km. Drugi puta sam natočio za 100 kn, sve se još se još činilo ok, prešao sam cca 125 km, odnosno isto kao i prije na ini za te novce. Auto radio ok.
Danas sam otišao i natočio opet za 100 kn. Krenuo, sve normalno. Nedugo nakon toga sam se sjetio Vece i Astre. Nisam mogao vjerovati, prešao otprilike 4 km i auto krepao (došao do hitne - za brođane koji znaju kolika je udaljenost). U zavoju pustio gas i samo se popalile lampice i

. Pokušavao sam ga upaliti puno puta i svaki puta mi se dogodi isto - upali isti trenutak kad okrenem ključ. Nema ono da vrti sekundu pa upali, nego odmah, isti čas kad okrenem ključ. Ali ako pustim gas, ugasi se. Pop*zdio. Onda sam ga nekoliko puta dobro nagazio (gas), ugasio i otišao. Vratio se za 10 min, opet ista stvar, nagazio ga opet par puta, i onda ga jednom upalio i držao gas tek toliko da se ne ugasi (nemam obrtaljku, pa ne znam na koliko okretaja). Držao tako možda minutu i pustio gas, nije se ugasio. Malo je tako radio u leru i onda sam odvezao probni krug, možda kilometar. Vratio se i ostavio ga na istom mjestu (išao na ručak). Kad sam krenuo kući za jedno 3 sata, sve normalno, došao kući kao da nikad ništa nije bilo.
Evo sad se opet gasi, ma za popizdit. Račun kad sam točio nisam uzeo, skoro nikad ga ne uzimam, jedino ako plaćam karticom, a i taman je tad bila zamjena smjene, pa sam čekao dok to obave da platim, kad su završili samo ostavio novac i otišao, nije mi se dalo čekati.
Ne znam uopće što reći.
Veco, eto... Astra je izdržala 4 mjeseca, moj 3 točenja.
I ne mogu ništa. Auto će morati ići na servis vjerojatno, a njima ne mogu ništa. I dalje mogu prodavati to što prodaju. Bitno da piše "class" u nazivu. E pa stvarno su klasa.
J*b*m ovu državu u kojoj ako imaš para možeš raditi što hoćeš i ne može ti nitko ništa
Edit:
Nikad se ništa slično nije prije dogodilo s autom, jedino kad nije htio paliti je kad je otišao MAF senzor, promijenili ga i vozio normalno.