Kolovoz 18, 2025, 00:26:36 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Vanjski filter  (Posjeta: 2964 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Vanjski filter
« u: Travanj 30, 2011, 22:01:55 poslijepodne »
moze pitanje, koji bi bio onako solidan vanjski filter za akvarij od 200lit? i gdje bi ga mogao nabaviti povoljno, a da nije previse skup? inace ga trazim, pa ako tko ima kakvog, neka se javi na pp..  :)
« Zadnja izmjena: Svibanj 03, 2011, 23:23:40 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Vanjski filter za 200lit
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2011, 22:05:12 poslijepodne »
fluval 305, JBL CrystalProfi , uf, mislim da je 250 model, ne sjećam se , pa neki od Eheima al oni su malo skuplji...ima toga sad...Monarke, Tetre, ludilo brale :D

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2011, 22:37:30 poslijepodne »
Fluval 405, ili neki od Eheima serija Profesional 3 (2073, 2080, 2074....)

Samo imaju jednu manu - skupi su.

Najjeftinija varijanta - plastična kanta od 50 litara s poklopcem na navoj, pumpa od 2000L/h, 2 dvostruke spojnice za brzo odspajanje/spajanje cijevi od filtera (npr. Eheim) i to je to.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2011, 10:40:15 prijepodne »
fluval 305, JBL CrystalProfi , uf, mislim da je 250 model, ne sjećam se , pa neki od Eheima al oni su malo skuplji...ima toga sad...Monarke, Tetre, ludilo brale :D

CristalProfi e900 ili e1500 :up:

Što se tiče fluvala može i 305 i 405. Ja imam 305 na 180L, neki imaju i 405 na istu litražu i sve šljaka još malo bolje s njom  :up:

Ali da, to su sve skupi filteri. Možeš i nekog Atmana, proći ćeš nešto jeftinije.

U Elegance Reefu imaš Haqos 1200 koji je dosta jeftin i nitko se još nije žalio, samo ne znam jel imaju na lageru. Provjeri  :up: Također ne znam kako stoje s rezervnim dijelovima za taj filter, neki su pokupovali i više komada da se nađe  :D

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2011, 12:09:12 poslijepodne »
a gdje ima za kupiti vanjskih filtera, ima li taj ducan posebno negdje u zgu ili? Vidio sam da ih ima po shopovima, ali nemaju razmih marki..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2011, 12:34:57 poslijepodne »
a ima li ko kakvih informacija o ovome filteru EHEIM ECCO FILTER 2233, to sam nasao prek jednog frenda, on ga ima, al mui stoji, pa dal je on dobar za mojih 200lit i dal je bar dobre kvalitete, da se nebi zaletio? hvala svima na odgovorima, i bilo bi mi drago da se javi jos tko, jer mi je to ajmo reci hitno, ovaj tjedan moram nabavit vanj.filter..  ;)

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 01, 2011, 12:45:59 poslijepodne »
Belguo, ZOO Vili, Aquaterra, ZOOCIty (ovdje ne znam jel ima što), Pet Centar (ovdje nebi išao), Tukano (ako postoji još u Sesvetama), Aquashop Slovenija (moja preporuka  :up:), teraristika.hr (pošalji mail s upitom za cijenu i raspoloživost onog što te zanima), Elegance Reef (tamo imaš Haqosa)

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Svibanj 01, 2011, 13:53:37 poslijepodne »
ja imam 200l aq i imo sam na njemu brdo filtera svi su ga dobro čistili trenutno ga čist eheim pro 2075 koji ga drži urednim isto kao i oni puno manji poput eheima 2213,2215 fluvala 205
ali mislim da ču s tom veličinom produžit period izmadju čiščenja tako da mislim da uz redovne izmjene vode i neprekomjerno hranjenje netrebaš preterivat sa kapacitetom a i na svakom filteru (kutiji) piše za koliki je aq pogledaj i posavjetuj se najbolje u zoo viliju koliko sam upučen oni jedini imaju pravo znanje o akvaristici od svih tih zagrebačkih trgovina sretno i bistro ti bilo

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Svibanj 01, 2011, 14:11:09 poslijepodne »
ja imam 200l aq i imo sam na njemu brdo filtera svi su ga dobro čistili trenutno ga čist eheim pro 2075 koji ga drži urednim isto kao i oni puno manji poput eheima 2213,2215 fluvala 205
ali mislim da ču s tom veličinom produžit period izmadju čiščenja tako da mislim da uz redovne izmjene vode i neprekomjerno hranjenje netrebaš preterivat sa kapacitetom a i na svakom filteru (kutiji) piše za koliki je aq pogledaj i posavjetuj se najbolje u zoo viliju koliko sam upučen oni jedini imaju pravo znanje o akvaristici od svih tih zagrebačkih trgovina sretno i bistro ti bilo
hvala ti puno na informaciji, imas pravo za sve sto si napisao.. nasao sam taj eheim ali 2233, citao sam o njemu i pise da ide do 225lit akvarija, valjda ce bit dovoljno.. iako cu uskoro staviti jos pozadinu na njega (stijenu) pa ce oduzet nekih 40-ak litara, pa tako valjda ce bit dovoljno za njega.. ali ovaj eheim 2233 ima mislim prtotok do 500l/h, jel dovoljno?
I dal su eheim-ovi vanj.filteri kvalitetni, dal im se događaju kakve lose stvari, dal imaju grešaka? a u zoo vili cu otic sutra pa vidjet sto kazu o tome, tj o vanjskim filt..  :up:

Offline zeljkok

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 01, 2011, 15:52:18 poslijepodne »

I dal su eheim-ovi vanj.filteri kvalitetni,

Gdje ćeš to pitat za Eheim  :D

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #10 u: Svibanj 03, 2011, 00:18:39 prijepodne »
ipak sam se odlucio za haqos expro 1200, samo moram pricekat..  :up:

Bio sam danas u tukanu, imaju filtere "sera", al nekak mi previse izgledaju kao igracke, sad neznam dal su i koliko su kvalitetni..  :)
« Zadnja izmjena: Svibanj 03, 2011, 00:40:57 prijepodne od alen_zgb »

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #11 u: Svibanj 03, 2011, 07:49:11 prijepodne »
Sera ti je odličan filter, meni je jedno vrijeme 1100 lit/h gurao 300 litarski akvariji.
imaš u Tukanu i Vitakraft- to je nešto tipa Eheim. isto vrlo kvaliteteni filteri.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Svibanj 03, 2011, 23:15:28 poslijepodne »
da cuo sam i citao da su serini filteri okej.. ipak do haqosa nisam uspio doci, cuo sam s kolegom odakle se narucuje, ali trenutno ih nema  :( bit ce tek za najmanje 2mjes a to mi je za cekat dugo.. Pa tako da sam jos uvijek u potrazi.. a sto kazete na "tetra ex700" - dal su oni kvalitetni?
hvala svima na preporukama i odgovorima!  :up:

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
Odg: Vanjski filter
« Odgovori #13 u: Svibanj 03, 2011, 23:39:01 poslijepodne »
nije ona uopče loša ali moja preporuka odmah si uzmi rezervni dichtung za nju susjed ju moj ima na 250l več 3 godine radi bez greške

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #14 u: Svibanj 04, 2011, 11:50:40 prijepodne »
nije ona uopče loša ali moja preporuka odmah si uzmi rezervni dichtung za nju susjed ju moj ima na 250l več 3 godine radi bez greške
mislis na tetra ex700?  ;)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #15 u: Svibanj 04, 2011, 11:54:32 prijepodne »
Jedno pitance, dal je istina kad filter vanjski podignes u razini visine akvarija, znaci kak je akvarij postavljen tako i do njega filter, da bolje cisti i da se nadodaju cak i do 30 litara vise?? (npr ak je do 250lit, znaci bude nekih do280lit) negdje sam citao to, jer kao filteru je lakse odrađivati svoje u visini toj, nego kad je ispod akvarija..  :)

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 04, 2011, 12:03:58 poslijepodne »
????? Otkud nadodaješ?Na svim kantama ti piše da min mora od razine vode do najviše točke filtera biti 10-15cm,jer pumpi pomaže sila uzgona koja je veća s većom razlikom ta 2 parametra. Probaj stavit kantu uz aq,pa vidi kak bolje radi

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #17 u: Svibanj 04, 2011, 12:47:59 poslijepodne »
pa neznam, tak sam nesto citao na netu, ako je filter u visini akvarija, npr na toj polici gdje i akvarij, da se kao nadodaje poneka litraza, i da filter cak i bolje odrađuje svoje nego kad je ispod akvarija.. neznam ja nist bas o vanjskim filterima, jer ce mi ovo bit tek prvi, pa se zato i raspitujem malo, jer ko pita ne skita!  :up:

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 04, 2011, 13:02:25 poslijepodne »
Imaš i onu ko pita njemu :-X :D :D :D
Ovo za nadodavanje je vjerojatno čista litraža-znači aq+filter,bla.
Vidim da muku mučiš oko kante,za svaku su ti navedene spec o min i max visini pa si i to pogledaj ako ti je bitno za odabir

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 04, 2011, 14:36:15 poslijepodne »
da oprosti nisam napiso o čemu je riječ tetra ex 700 mislim da je za te pare ok

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #20 u: Svibanj 05, 2011, 01:12:20 prijepodne »
da oprosti nisam napiso o čemu je riječ tetra ex 700 mislim da je za te pare ok
da vjerujem ti.. vidjet cemo..  :up:

Offline zeljkok

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Svibanj 05, 2011, 06:57:51 prijepodne »
Netko je ovdje na forumu stavio Fluval 105 odmah uz akvarij i sve šljaka za 5, iako po uputama proizvođača on mora biti ispod. Vjerojatno je i protok kroz filter veći jer pumpa ima manji otpor.

Offline nesa1

• Punopravni član
  • Dob: 59 Lokacija: Vrsac
« Odgovori #22 u: Svibanj 05, 2011, 09:00:03 prijepodne »
hvala ti puno na informaciji, imas pravo za sve sto si napisao.. nasao sam taj eheim ali 2233, citao sam o njemu i pise da ide do 225lit akvarija, valjda ce bit dovoljno.. iako cu uskoro staviti jos pozadinu na njega (stijenu) pa ce oduzet nekih 40-ak litara, pa tako valjda ce bit dovoljno za njega.. ali ovaj eheim 2233 ima mislim prtotok do 500l/h, jel dovoljno?
I dal su eheim-ovi vanj.filteri kvalitetni, dal im se događaju kakve lose stvari, dal imaju grešaka? a u zoo vili cu otic sutra pa vidjet sto kazu o tome, tj o vanjskim filt..  :up:
Ja bih ti predlozio da kupis Eheim 2217, do 600 litara akvarijuma, protok 1000l/h.
Ne znam posto je kod Vas, kod nas je 100 e.
Izuzetan, meni je u pocetku radio za aq. od 400 litara, i mogu ti reci da je the best!
Voda kristalno cista, mala potrosnja, a sto je najvaznije,
ne cuje se ni malo! Moras ruku da postavis na njega da bi osetio da radi.
Cistio sam ga 1. put posle 4 meseca, i uopste nije bio jako prljav.
Sve preporuke za Eheim.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #23 u: Svibanj 05, 2011, 11:13:46 prijepodne »
Da, i ja mislim da mora biti uz akvarij, tj kraj njega ispod, kod koga god sam isao bili su uz postolje akvarija, i sve sljaka, ali neki pisu da filter bolje odrađuje kad je malo na podignutom mjestu, ali mozda sve ovisi kako koji.. A sto se tice eheima, znam da su kvalitetni i dobri, neznam koja im je bas cijena, al vjerujem da su jedni od najkvalitetniji filtera.. Ali ja sam se ipak odlucio za tetru, na nju sam naletio i uzeo ex700, valjda ce bit dovoljno za moj akv 200lit.. Inace sam u izradi pozadine, koja ce mi sigurno zauzet 30ak lit, pa tako da ce filter odrađivat svoje kak treba, nadam se.. Ak nebude kak treba, budem ga zamjenio s drugim..  ;)
I samo jos nesto, sinoc sam ga isao isprobati, jer cekam generalno ciscenje, pa da ga tek tad postavim kad sve sredim, sve sam spojio kak treba, lijepo radi, necujan je i super, ali kad sam ga iskljucio, ostao je pun vode, cijevi su pune, ali ga ja moram skinut sa akvarija, kako je na laksi nacin izvadit vodu iz njega i iz cijevi da mi se neprolije po sobi?  :) to mi je prvi vanjski, pa tako da neznam neke stvari, nemojte zamjerit!  :D

Offline nesa1

• Punopravni član
  • Dob: 59 Lokacija: Vrsac
« Odgovori #24 u: Svibanj 05, 2011, 12:54:50 poslijepodne »
Postave se brze spojke na crevima za vodu, jedostavno zatvoris ih,
odspojis i ocistis kanister.