Srpanj 21, 2025, 05:44:29 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Izrada 3D pozadine  (Posjeta: 7482 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Izrada 3D pozadine
« u: Travanj 29, 2011, 15:49:07 poslijepodne »
Zanima me nesto, inace si zelim napraviti pozadinu (stijenu), al nikako da krenem. Pa zelim da prikupim vise informacija i malo pomoci oko nje.. Radio sam vec dva puta 3D pozadinu, obije su bile okej, ali nikad nije bilo to to! Od kad sam vidio te pozadine, zapele su mi za oko, ima ih dosta lijepih, ali ovakve su mi najvise zapele za oko, tj nesto tipa toga kao što su na slikama. Pa ako mi tko moze objasniti i pokazati nekakvu skicu, kako tocno napraviti takvu, da se nezaletavam na blef..
Svaka pomoć dobro došla, hvala unaprijed!  :)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Izrada 3D pozadine
« Odgovori #1 u: Travanj 29, 2011, 16:05:19 poslijepodne »
dal se to radi, npr svaka izbocina, tj svaki kamen (stiropor), se radi posebno, ili je to sve u jednom komadu?  -?

Offline cicovspu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Travanj 29, 2011, 16:13:12 poslijepodne »
fkovac tj akvadekor ih radi u djelovima koliko znam... neki rade sve na jednoj ploči pa ljepe ili rezbare...
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Travanj 29, 2011, 16:56:17 poslijepodne »
a gle puno muke i truda ce ti trebat da napravis ne istu slicnu fkovcu a prije si izracunaj koliko bi te izasao materijal i sve sto ti treba , mislim da ces proci oko 50% nesto jeftinije  ja inace sparam novce za pozadinu od fkovaca

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Travanj 29, 2011, 17:06:41 poslijepodne »
a gle puno muke i truda ce ti trebat da napravis ne istu slicnu fkovcu a prije si izracunaj koliko bi te izasao materijal i sve sto ti treba , mislim da ces proci oko 50% nesto jeftinije  ja inace sparam novce za pozadinu od fkovaca
a vjerujem ti, al znas kad nesto zelis, hoces da sto prije dode do toga  :D
a po koliko ih prodaje fkovac? jel mu se moze kako gdje obratiti?  :up:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Travanj 29, 2011, 17:27:19 poslijepodne »
alen_zgb imas na forumu sve i broj i mail znam da su za 120X60 oko 110 eura a koju ti duzinu trebas

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Travanj 29, 2011, 17:30:57 poslijepodne »
alen_zgb imas na forumu sve i broj i mail znam da su za 120X60 oko 110 eura a koju ti duzinu trebas
oke, thx.. poslao sam mu poruku, pa cu vidjet sto ce mi tocno odgovorit!
ja bi trebao 100x40, samo me zeza ta visina, nekak mi se cini prenisko.. inace si nebi stavljao nikakvu pozadinu na takvu visinu, ali sta je tu je, ako se sto mogne, sredit cu..  :)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #7 u: Travanj 30, 2011, 01:31:50 prijepodne »
Zar nitko nezna nist o ovome, osim naravno kolege fkovaca, npr nekakvu skicu ili neku slikicu dodat na link?  :(

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #8 u: Travanj 30, 2011, 13:49:04 poslijepodne »
pa imas na njegovoj stranici sve o tome http://www.akvadekor.com/akvarijumske-pozadine.php

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #9 u: Travanj 30, 2011, 16:24:49 poslijepodne »
pa imas na njegovoj stranici sve o tome http://www.akvadekor.com/akvarijumske-pozadine.php
hvala na preporuci, al znam za to, citao sam o tome, al mi treba npr neka skica kako se tocno to radi, par slikica o tome..  :up:

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #10 u: Svibanj 01, 2011, 09:54:46 prijepodne »
A nema ti baš toga, već si zamisliš kako bi ti odprilike trebala izgledati. Zatim zaljeppiš stiropor ili stirodur, pa udri sa skalpelom, nožom brenerom i sa svime što dohvatiš. Ako ti se rezultat sviđa onda udriš fugir masu u nekoliko slojeva i to je to.
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #11 u: Svibanj 05, 2011, 01:07:00 prijepodne »
Evo ja sam odlucio krenuti s izradom svoje 3D pozadine, po treci put, nadam se da je to treca sreca  :D  Od sutra krecem u izradu, kupio sam poneki materijal koji mi je potreban, stiropor, silikon... Za izradu cu dat sve od sebe, a hvala i vama na ponekim preporukama i odgovorima, pa eto ako gdje zapnem, javim za pomoc.. Kad sve izrezem i oblikujem, mozda padne koja slika.. :) Nadajmo se dobroj pozadini za moje malawce!

Offline jopo

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #12 u: Svibanj 08, 2011, 14:21:03 poslijepodne »
alene dokumentiraj izradu i postavi slike...
ja sam plamirao isto, negdje na forumu je
bilo sve detaljno objašnjeno al nemrem vise naći!

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #13 u: Svibanj 08, 2011, 16:04:51 poslijepodne »
malo je pozadina diy izrade koje ispadnu vrhunski(tomo147, tomek1221..i još par)....kad zbrojiš uloženi trud, uložen novac...a pozadina ne ispadne niti približno onome što želiš(u 90% slučajeva) :roll: :roll:..... mislim da je najbolja opcija kupovna pozadina(tu mislim na fkovac pozadine, druge mi nisu nešto posebno)! možda sam ja gotovan ali  bolje je platiti punu cijenu i imati nešto nego platiti pola i ne imati ništa! -? na forumu ima dobrih pozadina ali ima i :roll: :roll:...bolje onda staviti crnu foliju nego nekakvu kvazipozadinu! ali tko voli.... :zagrljaj:
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #14 u: Svibanj 08, 2011, 16:15:38 poslijepodne »
eto ja sam ti nedavno uzeo pozadinu od fkovaca i nije mi zao ni kune , uostalom mislim i da je cijena potpuno normalna ! ak mi je 150/60/45 a izasla me 100e mislim da ni u trgovinama one obicne juwelove ili sl nebi platio manje ak ne i vise! imas na forumu moj ak od 400l pa vidi otprilike koliko je tu truda ulozeno u stijenu a nije neki novac!
osobno i svi mi mozemo napraviti takav oblik i sam sam si prvi put radio stijenu no problem je u boji i vrsti materijala s kojom on radi , tako sta nebi uspio sam!

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #15 u: Svibanj 08, 2011, 16:44:00 poslijepodne »
Znam u potpunosti vas razumijem obojicu sto zelite reci. I sam znam da fkovac je stvarno vrhunski radnik sto se tice pozadina, koju god sam do sada vidio nijedna nije bila losa, sve su savrsene.. Ali naravno, nije mi problem uzeti od njega, nadam se da i hocu cim prije, ali kada dode bar malo veci akvarij.. Ovo sto sam sebi radim je samo zato jer imam nekog slobodnog vremena pa da pokusam, iako znam da nikada nemogu nadmašiti rad fkovaca, ali kad napravis sebi sam, ipak se sam sebi divis, ali naravno ako dobro ispadne!
hrhonda: vidio sam tvoj akvarij, komentirao sam ga, stvarno je jedan od najljepsih na forumu, al vjerujem da je u zivo puno ljepsi.. Ali sta je tu je, doci ce i do mene jednog dana pozadina fkovaca, nadam se ubrzo..  ;)