Kolovoz 19, 2025, 08:27:52 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: vanjski filter za 125l  (Posjeta: 892 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline necko_sa

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
vanjski filter za 125l
« u: Travanj 20, 2011, 15:29:18 poslijepodne »
Pozdrav,

molim za savjet...

Imam Juwel rio 125 i u njemu orginalni juwel filter. Obzirom da nisam nikako zadovoljan njegovom filtracijom, odlucio sam ga izbaciti i staviti vanjski filter .

Imam u opciji Tetra i JBL filtere. Sta mi preporucujete? Ono sto je bitno jeste da u nekoj buducnosti mislim oformiti novi akvarij sa oko 200 do 300 litara...pa bih kada vec kupujem filter, volio da moze posluziti i za taj projekat.

Tetratec® EX 700  
Tetratec® EX 1200  

ili

JBL Cristalprofi e1500
JBL Cristalprofi e900

Da li filteri sa vecim protokom vode mogu na bilo koji nacin biti stetni za manje akvarije, kao sto je moj?

Druge marke i njihove modele nisam navodio jer ih je tesko pronaci u ponudi u Sarajevu, ali ako neko ima nesto konkretno, molio bih da navede, pa cu se potruditi da pronadjem.

Hvala

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: vanjski filter za 125l
« Odgovori #1 u: Travanj 20, 2011, 15:33:42 poslijepodne »
Ako moraš birati između JBL i Tetre savjetova bi ipak JBL..No ako mozes nabaviti Eheim ili Fluval,toplo bi ti preporučio..
Sad dali je štetna jača filtracija zavisi koji postav imas u akvariju(bilje,ribe itd..)no imas vanjske filtere koji mogu regulirati protok tako da..

Offline mac31

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Travanj 20, 2011, 15:45:46 poslijepodne »
Fluval 305-405
akvarij sa discusima odmor za oći...OSIJEK...SLAVONIJA.

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2011, 18:07:47 poslijepodne »
Ako već biraš između Tetre i JBL onda definitivno JBL Cristalprofi e1500. On ti bude dobar i za kasnije veću litražu 200 - 300 litara kako si rekao. Na svakom filteru možeš regulirati protok, sve ovisi što imaš u akv. ali opet nije preporučljivo znatno smanjiti protok filtera (50 % ili više).

Pogledaj si malo Eheime i Fluvale.

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2011, 23:00:49 poslijepodne »
tetra i jbl su po meni isti proizvod u drugoj boji imao sam obadva i pomeni je jako mala razlika u kvaliteti zamoli u trgovini da ih pogledaš pa češ sam viditi da je to jako slično .
Kao što su ti ljudi več rekli potrudi se pa nabavi eheim ili fluval jer su po meni dosta kvalitetniji od ta dva pokušaj sa slovenskim aquashopom SRETNO!!!!