Lipanj 26, 2025, 14:33:00 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: C. Cyaneopubescens  (Posjeta: 5318 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline toncek12

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: C. Cyaneopubescens
« Odgovori #25 u: Travanj 25, 2011, 14:43:21 poslijepodne »
ajme koje komplikacije :D zali joj podlogu 2x tjedno oko posude za vodu i to je to... :roll: čemu sad tolko komplicirat? temp.oko 25 stupnjeva i jednom tjedno žohara i doživit će prirodnu smrt za 15-tak godina....

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #26 u: Travanj 25, 2011, 14:57:25 poslijepodne »
ajme koje komplikacije :D zali joj podlogu 2x tjedno oko posude za vodu i to je to... :roll: čemu sad tolko komplicirat? temp.oko 25 stupnjeva i jednom tjedno žohara i doživit će prirodnu smrt za 15-tak godina....

Lool. Kompliciram bzvz hehe, ma vidim ljudi kazu ne moram se toliko opterecivat oko toga...Postupam kako se svi vi rekli i evo sad joj je i temp i vlaga dobra, pa sam miran, a jucer je konacno pojela latera.  :up:
Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.1

Offline loshme10

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Beograd
« Odgovori #27 u: Svibanj 24, 2011, 23:24:31 poslijepodne »
Prema podacima iz knjiga i sa neta, cyaneo moze da jako dugo vremena zivi bez ikakve posude sa vodom i bez prskanja treseta, jer mu je dovoljna vlaznost koja se vec nalazi u nasem vazduhu... ;)

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Svibanj 25, 2011, 19:54:19 poslijepodne »
Prema podacima iz knjiga i sa neta, cyaneo moze da jako dugo vremena zivi bez ikakve posude sa vodom i bez prskanja treseta, jer mu je dovoljna vlaznost koja se vec nalazi u nasem vazduhu... ;)

Na netu svašta piše isto tako su informacije u nekim knjigama jednostavno zastarijele. Ja sam na netu našao istu informaciju i na početku sam držao svoju Chromatopelmu bez posudice za vodu al nakon nekog vremena počela je odbijati hranu a presvlačenje nije bilo ni blizu te se počela "čudno ponašati". Danas je ta životinja odrasla ženka i baš je prije dva tijedna odlučila napraviti novu mrežu na pojlici, a meni joj je uvijek žao trgati mrežu pa sam ju pustio da odradi svoje. U međuvremenu nisam dodavao novu pojilicu već sam samo laganu prskao i danas odlučim dodati novu pojilicu i niti minutu poslje ona je došla do vode i počela piti. Tako da mirna srca mogu tvrditi da je posudica sa vodom obavezna, a sada ako ti baš želiš riskirati jer tako piše na netu...
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #29 u: Svibanj 25, 2011, 20:08:22 poslijepodne »
Dobro on nije rekao da moze da zivi bez vode, jer nista na ovom svetu ne moze da zivi bez vode. Mislim da nisi shvatio sta je hteo covek da kaze, a to je da JAKO puno (vise nego ostale vrste) moze da izdrzi bez vode, sto je i logicno u odnosu na njeno prirodno staniste. I kamile mogu jako dugo da izdrze bez vode, dok bi ostala ne pustinjska ziva bica pocrkale radi dehidracije, ali to ne znaci da kamile mogu da zive bez vode!

Offline loshme10

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Svibanj 25, 2011, 20:21:52 poslijepodne »
Igor je u pravu, mislim da me nisi dobro razumeo... Samo sam hteo da kazem da ne treba toliko brinuti o vlazi kod cyaneo, i paniciti ako ostane par dana bez vode, ali nikako nisam mislio da treba da se drzi u terarijumu bez vode! Inace, moja zenka cyaneo ima posudu od 1dl vode, za svaki slucaj ako ozedni! ;) :p

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #31 u: Svibanj 25, 2011, 20:42:31 poslijepodne »
Ja sam samo naveo primjer iz prve ruke, zar sam nešto možda krivo napisao?  Kolega je naveo citiram "Prema podacima iz knjiga i sa neta, cyaneo moze da jako dugo vremena zivi bez ikakve posude sa vodom i bez prskanja treseta, jer mu je dovoljna vlaznost koja se vec nalazi u nasem vazduhu" istina je da će ona preživjeti duži period bez vode nego neke druge vrste (jer i u prirodi živi u sušim predjelima Venezuele) ali na kraju će životinja najvjerojatno uginuti od dehidracije.

Meni je ovdje zvučilo kao da savijetuje da se ne stavlja posudica za vodu, a siguran sam da će na temelju tog posta netko novi (mislim na nekog početnika u teraristici) doći do zaključka da joj ne treba posuda jer joj je dovoljna vlažnost iz zraka (i sam shvatio na taj način njegov post i želio sam samo navesti svoj primjer kako bi nekome olakšao držanje te vrste) .

... no hard feelings.  ;)
« Zadnja izmjena: Svibanj 25, 2011, 20:46:03 poslijepodne od frga »
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline loshme10

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Svibanj 25, 2011, 20:59:18 poslijepodne »
Ma naravno, opusteno! Ispao je nesporazum, naravno da treba posuda sa vodom! ;) Samo sam hteo da kazem da nije strasno ako koji dan ostane bez vode, ali sam se ocigledno pogresno izracio...

Offline Brandeburg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #33 u: Svibanj 28, 2011, 15:31:13 poslijepodne »
Evo samo da se pohvalim da se moja cyana konacno presvukla. :zagrljaj:
Slika nazalost nema jer ispadaju mutno...
Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.1