Kolovoz 05, 2025, 13:29:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zatvaranje Pet shopova u Velikoj Gorici  (Posjeta: 7148 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Zatvaranje Pet shopova u Velikoj Gorici
« Odgovori #25 u: Svibanj 10, 2011, 10:27:27 prijepodne »
i bolje da se zatvaraju...
razlika između ovih shopova i recimo willija je u svjetlosnim godinama...
neuredno, prljavo... prodavači pojma nemaju
nije mi uopće žao...

bi ti drugacije pisao da je tvoja guzica u pitanju s tim shopom. nisu svi ducani jednaki, istina a kaj ocekujes za placu od 2500kn? ljubaznost na nivou sheratona, daj molim te

Malky, bez uvrede ali i to je nekima bolje od nula kuna na burzi rada.

pa nisam ja nista lose mislio, normalno da je i koja kuna bolje nego nikaj al sam Jopu objasnjavao da kaj moze ocekivat od ljudi koji ima 1000 problema s crkavicom od place. malo si krivo skuzio moj odgovor

pa da pocnem od sebe, ako imam placu toliko da imam za osnovne rezije i neku sitnicu normalno da bih bio lud od svih mogucih kombinacija s kojima se covjek mora pokrpat a love od nikud, al da imam vec nekih 4000kn iako ni to danas nije vise dosta onda sam i ja zadovoljniji pa se i lakse odnosit s ljudima

jos se cudite kaj pet centar nema adekvatnog ljudstva i kaj nemaju pojma o proizvodima, pa ne bih ni ja za tu placu se previse zivcirao i pokusaovao okrenut Savi tok, nego kak ide struja tak i ja s njom.
« Zadnja izmjena: Svibanj 10, 2011, 10:31:38 prijepodne od Malky »

Offline biosvera

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #26 u: Svibanj 10, 2011, 11:00:35 prijepodne »
ja nabavljam sve u viliju ovdje u samoboru ili u utrinama za akvarij dobro tu u samoboru nema bilja a ono što ima to je pred umiranjem no ipak ja to bilje kupujem i 96 posto uspije dapače kad sam započinjao savoj 120litraš nije bilo nigdje bilja zato što je bila jesen skoro zima pa sam uzeo ono što ima nešto malo u lošem stanju za srednji plan no kad sam ja to posadio to je buknulo i sad o  biljčice za srednji plan koja je bila visoka 5 cm su mi narasli grmovi 50 cm visoki tako da neki put koliko bilje izgledalo jadno možda ima potencijala :up:

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #27 u: Svibanj 10, 2011, 11:41:21 prijepodne »
Pa ljudi idemo u europu...mali dučani propadaju i to je jedna od posljedica.No ja u ovoj posljedici ne vidim ništa loše.Samo više mogućnosti.
Hm..ne sjećam se da ste tolko brinuli kad su se zatvarali oni mali slatki obiteljski dučanćići mješovite robe,a oni su kolko se sjećam uvjek išli na ruku siromašnom čovjeku i brinuli o tome što prodaju.A bavili su se trgovanjem artikala od životne važnosti.
Pet shopovi su luksuz,ali tako onda moraju i izgledati.

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #28 u: Svibanj 10, 2011, 12:08:09 poslijepodne »
Jedno od pravila trgovine:
Mali dućani su specijalizirani, osoblje u njima stručnije ali kao posljedica je veća cijena. Znači, plazma TV od 1234 cm je obavezno skuplja u Samsung centru od iste plazme u Plodinama (ili nekom drugom trgovačkom lancu). Ako ne vjerujete, isprobajte s kruhom u vašoj trgovini iza ugla te istim kruhom u trgovačkom lancu.
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #29 u: Svibanj 10, 2011, 12:22:31 poslijepodne »
istina problem je veliki recesija,velike cijene,ali i najmovi s kojima ti najmodavci doslovce žele skinut kožu.bez obzira na te silne najmove koje trgovci imaju,prvenstveno po velikim centrima mislim da nebi smjeli opet imat tako napucane cijene.ja sam jednom prilikom,dobro ne radi se o ljubimcima nit ribicama,nego o satovima naišao na razliku između sata u watch centru i sata na ebayu od skoro 200%.mislim pa kaj su oni normalni,kaj to u redu.ja razumijem da moraš zaradit,ali tolko.jedan drugi primjer,vezan za akvarijsku opremu.Stanley steel pinceta ili škare od 25cm su kod nas u prosjeku oko 130kn,a sa ebaya dođu s poštarinom za nešto manje od 40kn.nije razlog zatvaranja dučana i propadanja samo recesija,ima tu i puno drugih faktora

Zaboravljas bitne detalje u cijeloj prici - nebi ti palo napamet ici kupiti sat kod lokalnog urara nego to mora biti u trgovackom centru te daje lokal po mogucnosti barem 300 kvadarata i da ima barem tri manekenke da te posluzuju.
I opet u takvom lokalu ako dnevno prodaju par satova pjevaju borbene. A s druge strane imas svu silu virtualnih eBay trgovina koje su locirane u necijoj dnevnoj sobi ili podrumu te gdje sam vlasnik po cijele dane pakira satove u kutijice i po koje dolazi postanska sluzba. Ajde razmisli koliko ovaj prvi, a koliko ovaj drugi mora prodati satova da bi pokrili troskove poslovanja.

Plus sto ne smijemo zaboraviti jedan vrlo bitan dio price - renomirani brandovi svugdje u svijetu kostaju, postoje razlike s obzirom na ciljana trzista i sl. (da ne duljim) ali ako je nesto gotovo dvostruko jeftinije onda mozes biti prilicno siguran da je laznjak od par dolara.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #30 u: Svibanj 10, 2011, 19:57:41 poslijepodne »
najžalosnija stvar koju sam nedavno čuo od prve ruke, a tiče se akvaristike i prodaje..ljudi moji dal je moguće da firma koja je prva ruka u hrvatskoj za neki proizvod, taj isti proizvod u svom dućanu drži za 70 kuna skuplje nego što od njega uzima druga firma i prodaje taj isti proizvod za 70 kuna manje..
čovjeku dođe da poludi.. ne želim o imenima, samo mi je to bilo u najmanju ruku blesavo..

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #31 u: Svibanj 10, 2011, 20:15:04 poslijepodne »
Ovisi koliki dobije rabat i popust za količinu koju je uzeo kod tog uvoznika tako da ima lufta na snižavanje cijene od 70kn za razliku od onog kod kojeg je uzeo, a ovaj koji mu je to prodao na veliko kad sazna po kojoj jeftinijoj cijeni prodaje sljadeći puta će mu smanjit rabat i taj onda neće imati prostora za nižu cijenu...

Ništa novoga u trgovini to se radi u svim granama trgovine.

Npr. moja sestra u dućanu prodaje Dukat prizvode po nižoj cijeni nego oni koštaju na njihovoj veleprodaji. Zato jer od njih dobije veliki rabat na količinu koju uzima i ima onda prostora za nižu cijenu i još joj ostane zarada.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #32 u: Svibanj 10, 2011, 23:42:56 poslijepodne »
najžalosnija stvar koju sam nedavno čuo od prve ruke, a tiče se akvaristike i prodaje..ljudi moji dal je moguće da firma koja je prva ruka u hrvatskoj za neki proizvod, taj isti proizvod u svom dućanu drži za 70 kuna skuplje nego što od njega uzima druga firma i prodaje taj isti proizvod za 70 kuna manje..
čovjeku dođe da poludi.. ne želim o imenima, samo mi je to bilo u najmanju ruku blesavo..

Tako je i s LCD televizorima od 1234 cm... To je zato jer je uvoznicima isplativije dilati po ostalim trgovinama koje će kupiti 500 televizora odjednom mjesčno.. nego se mučiti sa vlastitom maloprodajom od 2-3 TV-a. Tu je naravno i rabat.

Kada malo bolje pogledaš.. gotovo svi uvoznici drže skuplju cijenu, nebitno o kojim se proizvodima radi.

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Svibanj 14, 2011, 17:31:07 poslijepodne »
Ovisi kako gledaš,a gledaš ono što možeš vidjeti možda baš ne želi uništiti svog dilera,tj.ako več "mora"prodat prodaje po takvoj cijeni da ne ugrožava malog,bez obzira što mali to ne želi prodat ili ovaj misli da će kod veleprodaje proć jeftinije ;)

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #34 u: Svibanj 15, 2011, 15:16:30 poslijepodne »

A sto je tu novo ?  Pa to je najnormalniji i sasvim logican nacin poslovanja, os od plasticnih igracaka, Garminove navigacije pa do novog iPada. Glavnom uvozniku je maloprodaja nuzno zlo, a tesko da bi se bas proslavio prodajom kad bi rusio cijenu onima koji kupuju robu za daljnju preprodaju.