po upitniku sam vise manje i piso
ribe su bile zivahne i jedva ih je polovila cura
e sad vrecica i to ne
zasto, zato sto nisu imali prave vrecice nego kemija sa obicnim koja je usput se i prošupila tako da su ribe dosle doma stavljene u zdjelu i prebacene u akvarij,
znam da je to lose ali eto sad znam da necu vise kupovat ribe ako nema vrecice bas za ribe
filter je opran u nedjelju u akvarijskoj vodi
i unutra je vata i spuzva, vatu stavljam novu kod izmjene, a spuzvu staru vracam
inace riba koja je uginula je bila najmanja
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 30x30x 30 cca 30l
- temperatura,26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH ph oko 7 ostalo neznam imam biljku koja je crvena ako nema nitrata, a zelena ako ima, meni je crvena
- vrijeme od pokretanja akvarija, 4 tjedna
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 1. tjedan (4anscitrusa)
- koliko često i koliko mijenjate vode tjedno cca 30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) atman atf 302
- način i periodi čišćenja filter materijala tjedno u akvarijskoj vodi operem spužve i promjenim vatu
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spužva i vata
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? grana loze , nema nista
- grijač da 50w
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – kakav ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) dajana start plus, proflor, jucer clear aqua, ffm
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka razbore ostale 3, 4 anscitrusa
- starost ribica nezz
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 2 puta na dan
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) razbore su nove i ta biljka crvena
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne