Pozdrav svima.
Evo već se jedan član javio pomoć pa da ne davim, iščitao sam dosta toga o akvaristici (u šturo, površno) skontao sam da postoje ribe koje mogu skupa koje ne mogu, njihove vrste i latinske nazive kojima baratate.
Svaki akvarij bi trebao bit što veći, e tu mi je zajeb jer želim akvarij ali nemam previše prostira 50m kvadratnih i jedan regal na koji bi ga postavio, odma da pitam jel moze to istrpit ovako nešto:

Dakle stavio bi poviše TV-a gore ili čak skroz na krov.
Ne znam jel to opasna i glupa ideja ali jebemu nemam drugog mista a da mi je baš u stanu lipo komodno vidljivo.
Dimenzije ovih kocki poviše TV-a je : Duzina 61cm, visina: 41cm, dubina: 28cm
Pokušavao sam se obisit za ove daske di bi došao akvarij, čini mi se da mogu podnit dosta, samo ne znam dugoročno jel pati ovo drvo tj više imitacija drva pa da ne padne i napravi katastrofu...makar ne mislim.
Ja imam 110kg i s obje ruke sam se obisio i pokušao povuć ka gore i nije se sorilo

Znam da je glupo ali eto jedini način za sad.
Dakle uzeo bi neki akvarij tih dimenzija koje mi tu pašu, ne znam jel postoje akvariji bez biljaka, jer čuo sam da su jako zahtijevne za održavanje ali isto tako i bitne za ribe koje su unutra.
Trebam i čistače koji se hrane otpacimo što je navodno dobro i potrebno.
Voda u akvarij se priprema više dana i ribe se adaptiraju i dodaju postepeno da ne bude sok ili rata medju njima.
Uglavnom jako mi se svidjaju Skalari ali kako sam cuo narastu jako veliki i agresivni su, ja sam spreman njih držat same ako je moguće par komada (1 ili 2) u akvariju do 50-60L, a ima i neka koja izgleda kao mala Pirana

Sad lupetam o ribama, mozda kasnije se odlucim na jato malih neonki koje su genijalne (koliko žive dugo?) i nešto drugo otkrijem ali eto kazem kao malo dite sam kad mu daš šarenilo i bojanku