Ima 5g i više da sam se zanimao za prikolice, možda informacije nisu friške ali nekako sumnjam da se stanje bitno promjenilo. Bolje prikolice kao Burley ili B.O.B. su ne samo skupe nego ih i ovdašnji dealeri nemaju, neki proizvođači imaju zastupnike i prodajnu mrežu (naravno ne i u HR) dok drugi prodaju preko interneta. Onda su kao za inat svi bolji proizvođači koje sam mogao naći bili u Americi. Naši biciklistički dućani takve stvari uglavnom nemaju ili možda dobiju jednu do dvije, ne može se ništa naručiti niti birati jer im "nije ekonomski", no uostalom vidjela si po cijenama u onom njemačkom testu da takve stvari baš i nisu jeftine. Probaj pitati kod Alesa ne znam da li on uopće ima takve stvari ali je IMHO najbolji bic. dućan u blizini
http://www.maraton.si/cms/index.php Najbliži specijalizirani dućan sa prikolicama koji sam onda uspio naći bio je pokraj Beča i zvao se Zwei unt Zwei ili tako nekako, imao sam njihove kataloge i cjenike ali ne znam da li mi je što ostalo moguće da sam sve razdijelio moram pogledati.
Ovo što vidim po linkovima da ima kod nas mi na prvi pogled izgleda kao neki šuft i to po pretjeranim cjenama možda sam u krivu treba ih vidjeti "u živo". Da kupujem tako nešto ja bi tu prikolicu prvo dobro ispipao i ispregledao i isprobao prije kupnje, nikad ne bih takvu "no name" prikolicu iz robne kuće kupio na neviđeno. Obrati pažnju na "kuku" odnosno "kuplung" kako se spaja na bicikl, da li "kuku" možeš našarafiti bez problema na svoj bicikl, da se istovremeno lako stavlja i da pouzdano drži. Ako je za djecu bilo bi vrlo poželjno da prikolica ima "roll bar" tj. da sjede ispod metalne cijevi/konstrukcije koja će ih zaštititi u slučaju prevrtanja.
Za djete od cca3g na više postoji jedno zgodno rješenje koje Burley zove "Traillercycle" to je nešto kao dječji bicikl ali nema prednji kraj nego se prišarafi za gepek velikog bicikla - samo bojim se da i toga slabo ima kod nas.