Srpanj 19, 2025, 23:33:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: prikolica za bicikl  (Posjeta: 2863 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
prikolica za bicikl
« u: Travanj 13, 2011, 12:24:50 poslijepodne »
Tražim prikolicu za bicikl, da mogu dvoje kikića sjesti. Bilo je u Metrou prošle godine super povoljno, ove godine neće imati...
To ovako nekako izgleda:
http://www.bicikl.biz/bic/prikolica
Ali mi cijena nije nešto primamljiva pa molim info ako ste još negdje vidjeli...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: prikolica za bicikl
« Odgovori #1 u: Travanj 13, 2011, 13:09:06 poslijepodne »
voziš svoju djecu unutra.... tako da nemoj neki jeftilen uzimati.... mislim da se nije za igrati... kupi neku prikolicu koju su preporučili na nekim od testova po netu npr. http://www.testberichte.de/testsieger/level3_fahrradteile__zubehoer_fahrradanhaenger_844.html
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 13, 2011, 13:15:19 poslijepodne »
Jasno da mislim na sigurnost svoje djece, ali po meni je veći rizik voziti malu djecu u onim sjedalicama što se stavljaju na bicikl, nego ova prikolica. A i sumnjam da bi njihovom tati promakla loša kvaliteta ili da ne bi bacio kontrolu svako malo na nju.  ;)

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #3 u: Travanj 13, 2011, 13:18:15 poslijepodne »
ma ni ne sumnjam da paziš... više sam mislio na kvalitetu iz metroa... ova kaj si dala link npr se čine čist solidna
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2011, 11:45:41 prijepodne »
Ima 5g i više da sam se zanimao za prikolice, možda informacije nisu friške ali nekako sumnjam da se stanje bitno promjenilo. Bolje prikolice kao Burley ili B.O.B. su ne samo skupe nego ih i ovdašnji dealeri nemaju, neki proizvođači imaju zastupnike i prodajnu mrežu (naravno ne i u HR) dok drugi prodaju preko interneta. Onda su kao za inat svi bolji proizvođači koje sam mogao naći bili u Americi. Naši biciklistički dućani takve stvari uglavnom nemaju ili možda dobiju jednu do dvije, ne može se ništa naručiti niti birati jer im "nije ekonomski", no uostalom vidjela si po cijenama u onom njemačkom testu da takve stvari baš i nisu jeftine. Probaj pitati kod Alesa ne znam da li on uopće ima takve stvari ali je IMHO najbolji bic. dućan u blizini
http://www.maraton.si/cms/index.php Najbliži specijalizirani dućan sa prikolicama koji sam onda uspio naći bio je pokraj Beča i zvao se Zwei unt Zwei ili tako nekako, imao sam njihove kataloge i cjenike ali ne znam da li mi je što ostalo moguće da sam sve razdijelio moram pogledati.
Ovo što vidim po linkovima da ima kod nas mi na prvi pogled izgleda kao neki šuft i to po pretjeranim cjenama možda sam u krivu treba ih vidjeti "u živo". Da kupujem tako nešto ja bi tu prikolicu prvo dobro ispipao i ispregledao i isprobao prije kupnje, nikad ne bih takvu "no name" prikolicu iz robne kuće kupio na neviđeno. Obrati pažnju na "kuku" odnosno "kuplung" kako se spaja na bicikl, da li "kuku" možeš našarafiti bez problema na svoj bicikl, da se istovremeno lako stavlja i da pouzdano drži. Ako je za djecu bilo bi vrlo poželjno da prikolica ima "roll bar" tj. da sjede ispod metalne cijevi/konstrukcije koja će ih zaštititi u slučaju prevrtanja.
Za djete od cca3g na više postoji jedno zgodno rješenje koje Burley zove "Traillercycle" to je nešto kao dječji bicikl ali nema prednji kraj nego se prišarafi za gepek velikog bicikla - samo bojim se da i toga slabo ima kod nas.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #6 u: Travanj 20, 2011, 12:02:53 poslijepodne »
Osobno se ne bih usudio voziti djecu na taj nacin po nasim cestama. Vozaci se vrlo lako zbune kad su u pitanju biciklisti a i dodaj sad jos nekakvu prikolicu iza (koja je manje vise nepostojeca u prometu)...

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #7 u: Travanj 20, 2011, 12:32:23 poslijepodne »
Prikolice imaju sigurnosnu zastavicu tako da bi ih vozači mogli "percipirati u prometu" - a kakav je kod nas promet i kakva fauna se može sresti vidjela je i sama pa neka prosudi ja neću ništa sugerirati. Po jednom od brojnih dosadašnjih zakona o sigurnosti u prometu bilo je izričito zabranjeno biciklom/motociklom vući zadnju prikolicu ne znam da li je to sadašnji zakon zadržao.
« Zadnja izmjena: Travanj 20, 2011, 12:35:55 poslijepodne od Salem »

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 20, 2011, 12:55:22 poslijepodne »
Kad se vozim na bicklu, isključivo se vozim po nogostupu. Koliko mjesta u širinu zauzima prikolica ne znam, pa samim tim ni dali bi se i dalje mogla po nogostupu s prikolicom voziti. Uglavnom, nama bi trebalo za po Jarunu.  ;)

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #9 u: Travanj 20, 2011, 16:24:51 poslijepodne »
Po jednom od brojnih dosadašnjih zakona o sigurnosti u prometu bilo je izričito zabranjeno biciklom/motociklom vući zadnju prikolicu ne znam da li je to sadašnji zakon zadržao.

Sad je dozvoljeno.

Citat:
Članak 93.

(1) U prometu na cesti biciklom i mopedom smije se vući prikolicu s dva kotača pričvršćenu tako da je osigurana stabilnost vozila. Prikolica ne smije biti šira od 80 cm, a ukupna masa ne smije biti veća od 50 kg. Na stražnjoj strani mora imati dva katadioptera propisana za priključna vozila.
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla i mopeda ako postupi suprotno stavku 1. ovoga članka.

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #10 u: Travanj 20, 2011, 17:11:45 poslijepodne »
Moj savjet: sa djecom u prikolici na cestu nikako, po nogostupu da ali na cestu ni u ludilu. Previše je neodgovornih, debilno-odsutnih, neopreznih i sl. vozača u prometu.
Ja jesam i vozač i biciklista, 90% sam u autu a 10 % na bicu ali da puno kretena za volanom ima to stoji i nitko me ne može uvjeriti u suprotno.
Kad sam za volanom poštujem sve sudionike u prometu a naročito pješake i bicikliste jer su oni najranjiviji u prometu.

Offline JSMOLC23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • it's my life
« Odgovori #11 u: Travanj 23, 2011, 21:58:37 poslijepodne »
Moj savjet: sa djecom u prikolici na cestu nikako, po nogostupu da ali na cestu ni u ludilu. Previše je neodgovornih, debilno-odsutnih, neopreznih i sl. vozača u prometu.
Ja jesam i vozač i biciklista, 90% sam u autu a 10 % na bicu ali da puno kretena za volanom ima to stoji i nitko me ne može uvjeriti u suprotno.
Kad sam za volanom poštujem sve sudionike u prometu a naročito pješake i bicikliste jer su oni najranjiviji u prometu.

a naj više rade gluposti