Eto malo sam proletio naslovnu stranicu i u oddjelku slatkovodne ribe i ciklide.Skoro nisam mogao verovati ali sam više puta proletio i poslednji opis za ciklide jeste iz prošle godine.Čudi me činjenica da u jednoj godini člani uredništva ili bilo koji nisu mogli sastaviti jedan, jedini članak o ciklidima.A kad se zna da je familija ciklida druga najrasprostranija na planeti, taj je podatak još više zabrinjajuč.
Unatoč tome, shvatio sam da ciklidaša ima "kao puno" a za napisati jedan čalanak ko da vas nema ili nas nema.Gdje su zlatne godine ciklidistike?
Izgleda da su prošle ko moje mladenačke

Ajde se ciklidaši probudite pa napišite nešto o kojoj vrsti ciklida, i šaljite jih urednicima nek se vidi vaš trud i razmišljanje u tom pravcu jer samo tako če ciklidistika živnuti ali u toj situaciji ciklidistika jeste u "penziji" i to uopšteno nije dobro.Zapelo se u stagnaciju i taj podforum se vrti u jednim te istim pitanjima prožvakanim več 100-tinjak puta i to je samo slika trenučanog stanja.Mada ja sam uvjeren da se može i dalje prosperirati svežim idejama, člancima te entuzijazmom i volonterstvom ciklidaša koji to žele i umu...i takvih ima puno...
Dakle apelujem na sve ciklidaše da naprave nešto u tom prvcu, kako bih nekad davno zlatne godine ciklidistike opet zabljesnule punim sjajem.
Snaga ciklida juče, danas, sutra