Kolovoz 03, 2025, 00:41:08 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: malawci zivcani  (Posjeta: 1362 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tomo147

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
malawci zivcani
« u: Travanj 10, 2011, 09:58:44 prijepodne »
poz svima i savijet molim ...
Zdnjih par dana mi se malavci zivcano cesu o podlogu i sve na sto naidju te im i plivanje nije bas normalno ... Isto na momente koda da popi....
Promjene na ribama nevidim tj nema tockica niti rana ,peraje uredne ,jedu normalno al ipak nekaj nije ok ....
Zadnju ribu sam ubacio prije mj dana cca i sve je bilo ok do neki dan al unazad par dana koda su ponorili ...
Od cesanja tj struganja su im vec i ljuske ostecene tj zguljene pa molim ako ko ima bilokakav savjet da malo pomogne jel brijem da bi sve moglo otic kvragu ...
Zasad sam promijenio vodu i ubacio duplu dozu ffm-a te razmocio sol i zasolio al neprimjecujem neki napredak ..
Hvala unaprijed

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Odg: malawci zivcani
« Odgovori #1 u: Travanj 10, 2011, 10:08:05 prijepodne »
Ako se malo češu, to je normalna pojava.
Nadam se da nisi ubacio kuhinjsku so....ta ne treba.Malavcima treba samo :kvalitetna hrana, redovita promjena 50 % vode sedmično i to bi bilo u prvu ruku jedino ali i efikasno rešenje...ako uopšte imaju ti malavci kakve probleme.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #2 u: Travanj 10, 2011, 10:16:09 prijepodne »
Ako se malo češu, to je normalna pojava.
Nadam se da nisi ubacio kuhinjsku so....ta ne treba.Malavcima treba samo :kvalitetna hrana, redovita promjena 50 % vode sedmično i to bi bilo u prvu ruku jedino ali i efikasno rešenje...ako uopšte imaju ti malavci kakve probleme.
Poz...kolega .
To me i muci sto se ponasaju ok i mrijeste se ok al ovo cesanje je bolesno ... Nije ono njihovo standardno vec zivcano al doslovno zivcano o kamen i pjesak ...ljuske su si ostetili i to podosta vec i na momente pocnu pojedini mahnito plivat kaj munjeni .... Tesko za opisat ....
Neznam da ni kakav parazit u pitanju pa da puknem nekaj u ak al  nemam poima kaj ....da se osipaju znal bi kaj je ovak vidim da nekaj je a kaj ...? -?

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #3 u: Travanj 10, 2011, 10:18:32 prijepodne »
tomo znas i sam da nemam malawce nesto dugo no i moji se tu i tamo znaju cesati od pijesak i stijene no predpostavljam da se tako ciste ali nema nikakvih ostecenja po perajama i tijelu!
daj snimi neki video!

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #4 u: Travanj 10, 2011, 10:25:40 prijepodne »
tomo znas i sam da nemam malawce nesto dugo no i moji se tu i tamo znaju cesati od pijesak i stijene no predpostavljam da se tako ciste ali nema nikakvih ostecenja po perajama i tijelu!
daj snimi neki video!
Momentalno sam zamracio cijeli ak tak da nemrem mom ...

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Travanj 10, 2011, 10:33:57 prijepodne »
aj drzim fige da nije nista.a sto se tice promjene vode bojko sve ovisi kolki akvari imas kod mene recimo bi bilo puno mjenjat 50 posto tjedno posto je 800 lit akvari.ja mjenjam oko 30 posto jednom tjedno i hvala bogu sve funkcionira.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #6 u: Travanj 10, 2011, 10:50:17 prijepodne »
pukno bi neki ljek sireg spektra za svaki slucaj pa ako ima ko kakvu preporuku .... Bedasto mi sad ubacivat kojekaj u ak a opet steta mi da mi 50-setak tiba ode u ....

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 10, 2011, 10:54:57 prijepodne »
pukno bi neki ljek sireg spektra za svaki slucaj pa ako ima ko kakvu preporuku .... Bedasto mi sad ubacivat kojekaj u ak a opet steta mi da mi 50-setak tiba ode u ....
A jel ti sad jedeš neke antibiotike, kao za svaki slučaj....ne isto važi i za ciklide.Ubacivanje nekog leka nema nekog efekta...vodu si promenio, valjda su ti parametri te iste OK...sačekaj dan dva.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 10, 2011, 11:08:37 prijepodne »
kolega tomo dodjem ja kasnije pa cemo zmjerit parametre vode da vidimo jel voda dobra :up:

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #9 u: Travanj 10, 2011, 11:15:29 prijepodne »
A jel ti sad jedeš neke antibiotike, kao za svaki slučaj....ne isto važi i za ciklide.Ubacivanje nekog leka nema nekog efekta...vodu si promenio, valjda su ti parametri te iste OK...sačekaj dan dva.
A i to sto kazes bojko ... Vidicemo kaj bu izislo od svega

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #10 u: Travanj 10, 2011, 11:16:53 prijepodne »
kolega tomo dodjem ja kasnije pa cemo zmjerit parametre vode da vidimo jel voda dobra :up:
:up:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 10, 2011, 11:21:00 prijepodne »

Jako dobra ideja i možda čete zajedno ustanoviti, da ciklidima ništa ne fali.Ipak u početku akvaristi imaju ponekad velike oči i videono što je u biti "nevidljivo" i naravno odmah panika.To su neki normalni počeci i ja sam bio takav.
Zato je dobro da ti dodje kolega pa malo skupa pogledata , malo popričata i na kraju če ...tako i želim....biti sve u redu :)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 10, 2011, 11:22:09 prijepodne »
nadam se da je tako :up:

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #13 u: Travanj 10, 2011, 11:38:39 prijepodne »

Jako dobra ideja i možda čete zajedno ustanoviti, da ciklidima ništa ne fali.Ipak u početku akvaristi imaju ponekad velike oči i videono što je u biti "nevidljivo" i naravno odmah panika.To su neki normalni počeci i ja sam bio takav.
Zato je dobro da ti dodje kolega pa malo skupa pogledata , malo popričata i na kraju če ...tako i želim....biti sve u redu :)
Da al ja malawce drzim vec ili tek 3 godine zato mi i je sve to cudno posto ih pratim svaki dan i znam im svaki pokret ...po nekim akvaristima jesam pocetnik al opet ....ak me kuzis kaj mislim ....

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 10, 2011, 11:52:15 prijepodne »
Akvarista je čitavo vreme bavljenja akvaristikom početnik...ipak svaki dan donosi nešto novo i akvarista stalno mora da se uči, edikuje ali naravno sa tim on širi svoje znanje i iskustva...i opet neka ti kolaga dodje i više glava više zna.

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #15 u: Travanj 10, 2011, 11:56:24 prijepodne »
Akvarista je čitavo vreme bavljenja akvaristikom početnik...ipak svaki dan donosi nešto novo i akvarista stalno mora da se uči, edikuje ali naravno sa tim on širi svoje znanje i iskustva...i opet neka ti kolaga dodje i više glava više zna.
[/quote/  svaki dan bavljenja akvaristikom naučiš nešto novo...to je istina! a onda ti dođe i kolega i zajedno popričamo, popijemo pivo...družimo se! da sam barem bliže dečkima :D :D pozzzz :up:
« Zadnja izmjena: Travanj 10, 2011, 14:37:04 poslijepodne od rokimon »
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #16 u: Travanj 11, 2011, 07:16:27 prijepodne »
eto kako je bojko i rekao 2-je je uvijek pametnije i isto tako da ribama nije nis ko sto i nije vec sam ja sj... Stvar.... Opce me sramota napisat al eto izgleda da sam presolio vodu i nakon izmjene vode al bogovske izmjene u aku se stanje stabiliziralo ....kvaliteta vode prije izmjene je bila ok tak da ....u razgovoru sa tomekom ustanovili smo da sam pretjero sa soli ...sveusvemu sve je ok ... Hvala bojku i drugim ucesnicima u temi ...tenx

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #17 u: Travanj 11, 2011, 10:33:30 prijepodne »
Pozdrav Tomo,

hajde ti ispuni upitnik o Bolesti riba koji se nalazi ispod moga posta pa ćemo vidjeti gdje su problemi i kako ih riješiti.

Molim te da ispuniš sve podatke i da uslikaš ribe kojima su već otpale ljuske (zanima me što oštrija slika površine kože).

Čujemo se.