Što se plavi u psecoj kucici? Pa kutija prah tonera za printer sa DX-a

... nadjena na vrijeme, nije ju stigao rascupat, samo izvadio iz bubble koverte... isto tako i kalibracijsku tekucinu, dobro da sam skuzio da zvace kovertu... a RRiF casopis obavezno nema rubove.... radi se o alpskom brak jazavcaru

sve zavisi od postara... kod mene u ulici su ih nesto rotirali zadnje vrijeme cesto, ali uvijek ima nesto sto sfusaju - prvi je svaki put kad bi mi donio paketic (ebay, DX, vec nesto) morao pitat da sta ja to stalno narucujem i koji kk mi stalno nesto stize... onda su poceli osvanjivat paketi kod psa u raljama, bez da je zvonio prije. Onda se promijenio postar, zamijenio ga je postariji mrsavi lik kojeg najbolje opisuje fraza "zastavnik prve klase" po nomenklaturi JNA.... Tu stavi! Tu potpisi! Jel to tvoj auto!? Sta ce ti toliko paketa! (pocetkom mjeseca stizu papiri za knjigovodstvo postom i bude 5-6 velikih koverti odjednom).... onda ga je zamijenio lik koji pozvoni jednom i ostavi paketic na stupu od kapije, pa tko naleti - taj uzme ako mu se svidi....
sve u svemu, vise-manje je sve stiglo, a trenutni postar uredno saceka nakon zvona da nam preda paket(e).... ide i ljetno doba pa je prozor do ulice otvoren ili pritvoren pa obicno ubace postu koja ne stane u sanducic drito kroz prozor, sto dakako nije lose....
nema se smisla zalit jer svakog zamolis da saceka ili pozvoni dva puta, ali valjda nemaju vremena... sad je dobro, ne zalim se

Uglavnom sve ipak stigne, neke stvari sa zakasnjenjem, i to cudnim - ako je put posiljke negdje na "glavnoj cesti" tipa ZG-VK ili obrnuto, danas poslana posiljka sutra je na destinaciji. Ostale se voze po 3-4 dana regularno...
Cityexpress- slao visekratno, jednom imao glupavo iskustvo tipa slali smo kulen u Vodice za pir.... dostava u 24 sata, naravno .... taj dan kad su dostavljali (centrala im je u Zadru) nisu nasli nikoga kuci, pa se kao treba telefonom dogovoriti oko slijedece dostave... trebalo im je tjedan dana da finalno paket dostave.
HPexpress.... isto cudna biljka, sve dobro do jednom - trebao dobiti paket sa zivim morskim kamenom (par kg) i jedan koralj... poslano u srijedu, nema paketa u cetvrtak... u petak isto nista... ne budi lijen, ja do poste popodne oko 6, pitam ima li stogod, zena pogleda i kaze ima.... pa rekoh, koliko vama traje 24 sata? Poslano u srijedu, stiglo u VK u petak, i nije dostavljeno, a subotom ne rade dostavu. Super, dobio bi dobrano smrdljivi paket u ponedjeljak.
A dogadja se i drugim zemljama, tzv. naprednim

... nedavno nikako da stigne paketic iz USA, proslo mjesec dana. Pitam covjeka jel moze provjerit gdje je zapelo, i na kraju se ispostavi da je paket sjedio u posti u USA mjesec dana (od 26.2. kada je poslan, do 28.3. ) kada je napokon krenuo put CRO... stigao prekjucer, kao sve 5.... razlog - postanski broj VK je slican nekom njihovom lokalnom na istocnoj obali pa je sustav malo prosetao paket po East coast-u prije nego su ga vratili na polaznu postu, pa konacno pustili na pravi put. Adresirano uredno na Croatia, nista nije fulano....
i tako.... uvijek veselo ....