Srpanj 23, 2025, 13:20:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hrvatska Pošta- izgubljena pošta  (Posjeta: 12752 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ibanezfrelon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
Hrvatska Pošta- izgubljena pošta
« u: Travanj 05, 2011, 17:00:17 poslijepodne »
Kakva su vaša iskustva sa slanjem pošiljki ?
Meni je sad napokon dop.....lo i više ne šaljem obično pismo.
Igličasti ventil mi je poštar bacio preko ograde gdje ga je moj staford dograbio i raspakirao u svojoj kućici.
Pošiljka HM-a mi nikad nije stigla, makroelementi su me čekali kod susjeda u vrtu nekoliko dana.
Dva paketa što sam ih poslao prošli tjedan nisu stigla primateljima.

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Hrvatska Pošta- izgubljena pošta
« Odgovori #1 u: Travanj 05, 2011, 17:11:55 poslijepodne »
Probaj uložiti žalbu, negdje, nekome...
Ja već duže vrijeme šaljem pakete, neke i primam... uzgajam bube pa ih šaljem ljudima po cijeloj HR i do sada nisam imao problema. Paketi koji se šalju kao obično pismo idu sa svim pismima u vreći i može se desiti sa se zgužva ili ošteti. Najsigurnije je slati HP Expressom, malo je skuplje ali paketi su uvijek došli bez problema. Vjerujem da je problem u tvojem poštanskom uredu.
I Love Animals... They’re Delicious

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Travanj 05, 2011, 17:14:39 poslijepodne »
pošta je banana... rađe koju kunu više i dati i dobiti kvalitetnu uslugu...

iz prijašnjih iskustava znam da je Rijeka jako loša... tam se djeli sva pošta iz ZG za cijeli kvarner a možda i malo dalje....

starci imaju firmu i slali su poštom pakete... i to preporučeno s otkupninom.... primatelji su nam slali slike di se vidi kako je paket otvaran i zaljepljen je s trakom od pošte... pisalo je tipa HP Rijeka gore ili nešto sl. tome... naravno i falilo je robe.... i to se dogodilo više puta...

HP ekspres od pošte je druga priča ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline jafer1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Križevci
« Odgovori #3 u: Travanj 05, 2011, 17:17:08 poslijepodne »
Mislim da je tvoj slučaj možda i izoliran tj. ja isto nemam nikakvih problema prilikom slanja ili primanja. Naravno ako ti netko pošalje bilje samo u koverti bez obzira na one zaštitne mjehuriće, očekivaj da ta pošiljka i neće stić primatelju u nekom zadovoljevajućem stanju.
Najbolje slat preporučeno, a nije toliko pak skuplje i onda si siguran.

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Travanj 05, 2011, 17:19:13 poslijepodne »
Do sada nisam imao problema sa slanjem/primanjem paketa a poslao sam ih poprilično. Najmanje šaljem HP express-om jer je skup. Večinu paketa 80% šaljem pouzečem i naravno preporučeno da imam potvrdu o slanju paketa. Jednom mi se dogodilo da nisam dobio novce za paket koji je imao otkupninu a paket je preuzet. Ispostavilo da je kriv neki poštar koji voli malo više popiti. Novce sam dobio sa zakašnjenjem od 1mj.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Travanj 05, 2011, 17:31:43 poslijepodne »
Nikad nisam imao problema s poštom. Mislim da je to čak još posljednji segment javnih službi koji funkcionira. Pogledajte poštu Italije gdje Kinezi neće slati  :D
Riječ je o izoliranim slučajevima. Valjda  -?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #6 u: Travanj 05, 2011, 17:47:35 poslijepodne »
Jedan od najboljih trenutaka u Seinfeldu. Define rarely! :D
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Travanj 05, 2011, 17:57:08 poslijepodne »
Bilo kako bilo,mislim da je HP-ex bacanje novca,osim u slučaju slanja riba ili kozica da stignu u roku od 24 sata.Čak ni naljepnica "LOMLJIVO" nije garancija da kutija neće stići zgnječena poput žohara ispod moje papuče,zimus mi hento slao bilje,a kutija stigla zgnječena i poluotvorena srećom nije voda iscurila,bilo bi belaja  :D :D :D.Zadnjih mjeseci sam slao dosta puževa u paketićima i slao sam ih "Prioritetno",to je ona mala plava naljepnica,ali je jeftinije od preporučenog slanja,košta 1.5kn skuplje od obične pošte i stiže jednakom brzinom kao i HPEx,jedino nemate potvrdu o preuzimanju,znači ide kao obično pismo.Radeći kao zaštitar vidio sam kakvi su tretmani u poštanskim uredima,tako da izbjegavam osjetljivu robu slati poštom.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Travanj 05, 2011, 18:45:18 poslijepodne »
do sada nemam pritužbi na običnu poštu, sve stiže drugi dan..
..nadam se da će ti stić aquasoil, i da neće zagubit kutiju od 120 cm :D :D

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #9 u: Travanj 05, 2011, 18:56:51 poslijepodne »
Hrvatska pošta je nepredvidljiva, jer jednom putuje paket 5 dana a drugi put dodže več sledeči dan, nikad neznaš sa sigurnoščom kada če stiči.
Svaki mjesec šaljem vašom poštom negdje od 20 - 40 paketa, kako kada, ali ribe sam prestao slati sa običnom poštom i šaljem jih sa city exspresom, jer ti garantuju da u 24 sata biče sve izporučeno ( obično dodže prije nego u 12 sata), a na pošti niko ništa ne garantuje.
Izgubio sam dosad tri paketa kojim se izgubio svaki trak, neznam gde su završili.
Slanje riba sa city exspresom je sasvim sigurna zadeva, ali moraju biti pakovane sa čistim O2,sa puževima,kozicama i biljem nije problem, ako pošta nešto zabrlja i put jim umesto jedan dan traje tri dana,ništa nije naopako, zato jih šaljem običnom poštom jer je u pola jeftinije.

Kad naručujem ribe i kozice iz Njemačke možem preko neta u svaki momenat vidjet kde je paket koji je bio slan, dobiješ broj izporuke kojeg ukucaš u DHL tražilicu i tako  možeš vidjet kada je bio paket predan onda na svakih 6 sata osveže .podatke gde se trenutačno nalazi paket.

Slanje poštom je sigurna zadeva, ali očito na Hrvatskoj pošti nisu stvari sredžene ovako što bih morale biti, jer nije logike, da paket slan sa iste izlazne pošte  na istu adresu nekat putuje jedan dan a drugi put 5 dana, ovdje nešto nije logično.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #10 u: Travanj 06, 2011, 07:48:30 prijepodne »
par puta sam slo paete  u hr  iz nizozemske  i uvjek je bilo problema  obićno su otvoreni opljaćkani  ,,,,  sad  krvci su otkriveni al ne i kažnjeni i zaustavljeni  naime  mađarski  sabirni poštanski centar   odakle sva pošta iz svijeta ide preko njih za  južnu evropu ..
kako je u  hr samoj nemam pojma al ovde  je isto   obićno sve bude u roku 24 sata  al  nekad i zakasni    ovde imate mnogo firmi   od  tnt  ,dhl,  ghl ..... fed expres  ...naime  stotine pa je konkurencija   velika s time povečavaju kvalitetu  dostave
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #11 u: Travanj 06, 2011, 07:59:06 prijepodne »
Kad naručujem ribe i kozice iz Njemačke možem preko neta u svaki momenat vidjet kde je paket koji je bio slan, dobiješ broj izporuke kojeg ukucaš u DHL tražilicu i tako  možeš vidjet kada je bio paket predan onda na svakih 6 sata osveže .podatke gde se trenutačno nalazi paket.

Samo jednom od puno puta sam iz Njemačke dobio broj, i to je išlo DHL-om, na koncu se pokazalo da nije "pravi" broj jer sam kod njemačkog DHL-a mogao saznati jedino da je paket napustio Njemačku. Pošiljke s kodom iz HK sam mogao pratit - napustilo HK, stiglo u poštu Zagreb, poslano na carinu, vraćeno u poštu, poslano primatelju.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #12 u: Travanj 06, 2011, 08:29:29 prijepodne »
jednom kad sam slao preporuceno neku glupost od bilja stavio sam vrijednost 100kn onak bezveze, kak paket nije stigao na odrediste ni nakon mjesec dana kontaktirao poštu ( težak i mukotrpan posao s tisucu prespajanja) i posta je nakon kontakta s osobom koja je trebala primit paket (on morao potpisat da nikad nije stiglo, a vidlo bi se po potpisu za paket), vratila mi 100kn, al ti opet ispadne malo skuplje slanje

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #13 u: Travanj 06, 2011, 09:53:08 prijepodne »
kad mi se salje hp expr. Stigne mi isto kao obicna posta,kad je nesto lomljivo i ima naljku da je lomljivo,meni stigne polomljeno. Inace manje vise sve ok,sto sam slao u pon ili utorak brzo je stiglo.
Posto zivim na otoku i povise poste,sam idem po postu si,ako zaboravim da mi treba nesto stici zna se desit da mi 2 dana ostane lol.

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #14 u: Travanj 06, 2011, 10:49:38 prijepodne »
Ja izgleda imam sreće........ za sada sve OK!
Mislim da je najveći problem u lokalnom poštaru,moj je ok-do kada ne zna se
Ljudima su u Sisku skupe stvari s E baya ostavljali na vratima,kao ne da mu se drugi put dolazit.......Jbg-hrvatska

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #15 u: Travanj 06, 2011, 10:56:35 prijepodne »
ma meni je znalo doć svakakvo...
jednom se zahebao jer sam preuzeo paket u pošti, potpisao, otišao, došao doma popodne, a u paketu krš i lom...naravno, reklamacija se ne priznaje..
Problem je u poštarima, da, loptaju se s paketima jer ih BOLI briga, da,bacaju ih kao krumpire jer ih BOLI briga, otvaraju ako im se otvara jer jednostavno- nema reda, discipline i kazne za takve stvari, sistem je -Staž ide, plaća ide...
Tako je bilo 1995 kad sam se zaposlio u tadašnjem HPT-u, tako je očigledno i danas...

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #16 u: Travanj 06, 2011, 11:06:01 prijepodne »
Citat:
otvaraju ako im se otvara
mogu mislit facu kad je otvorio moja 2 zadnja paketa a unutra bijeli i smeđi prah... :D
...pa ako je još i ''kušao'' koji  :a02m6:  ...onda mu sve opraštam :D

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #17 u: Travanj 06, 2011, 11:06:19 prijepodne »
Ovde u Splitu dvi strane medalje.Gotovo na dnevnoj bazi se sastajemo sa susidima jer obična pisma uglavnom stižu krivo.Cilo naselje ima 4-5 prezimena pa poštar to rasporedi po raspoloženju.Žalili smo se al...Sjećam se došlo mi je neko rješenje s pravom žalbe od 14dana a susida mi nakon 20donosi to pismo...Al s Hpexpresom kuc-kuc nikad ni najmanji problem.Stari je kolekcionar i na dnevnoj bazi dolaze paketi,nikad ništa nije oštećeno,otvarano il zagubljeno!sad aj ti svati...
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline IggyOS

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Travanj 06, 2011, 17:55:03 poslijepodne »
Jel stigao moj paket?  :)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #19 u: Travanj 06, 2011, 19:01:38 poslijepodne »
Mislim da sve ovisi o postaru. Kod mene je super, stalno nesto stize (ebay, naravno) i ako ne stane u sanducic, postar lijepo pozvoni da pokupimo ili ostavi kod susjeda.

Offline mistyblue

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #20 u: Travanj 06, 2011, 22:24:29 poslijepodne »
HP Express - pozitivna iskustva, u kutiji s oznakom lomljivo jučer iz Našica u Dubrovnik stiglo 88 jaja, nijedno polomljeno...  :up:
So I told a friendly star, the way that dreamers often do...

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #21 u: Travanj 06, 2011, 23:00:30 poslijepodne »
hm.. ja sam dosad u proteklih 2-3 godine poslao.. pa zasigurno preko 500-600 paketa i posiljaka... vjerojatno i vise.. al da ne pretjerujem..slao na sv emoguce nacine i UVIJEK sa osiguranoim vrijednoscu ako je vrijednost preko 100 kn...

jednom su mi izgubili paket sa nekim antiknim nozem... nikad ga nisu nasli.. mjesec i vise dana cekao povrat novaca i dobio 95% van jer je dio isao kao cijena osiguranja i to ne vracaju...

HP expres je super.. ali ako vam paket dodje ostecen a bio je pod oznakom lomljivo.. imate pravo zalbe odmah po primitku kod kurira.. ne sutra ili prekosutra.. ista stvar je sa pšreporucenim posiljkama...

neznam.. zasad smao rijeci pohvale za nasu postu...nisu mi zagubili ni jedno pismo, preporuku ili nesto.. smao taj jedan paket...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #22 u: Travanj 06, 2011, 23:05:40 poslijepodne »
Meni se desilo par puta da nije došlo kako treba ali nikada nešto ozbiljnije... pričao sam sa jednim djelatnikom pošte iz Pule koji radi baš na paketima HP-expresa i kaže da njima ona čaša-lomljivo ništa ne znači...da baš sa takvim paketima vole odigrati odbojku preko pulta...katasrofa..a pakte redovito otvaraju.. to ih ni malo ne je :-X jer imaju dobrog šefa koji je na njihovoj strani... :punch: :down: ne znam za druge gradove..ali mislim da toga ima svuda..  :down:

ChILd_ReBoRn - hehe pa neće bilo kakav paket nestat :D  kad smo kod tog..ja sam baš neki dan na poslu dobio zadatak poslat uređaj od 105 000kn poštom :D :D ..naknada za Hp je bila preko 4000kn pa sam ga ipak vlakom nosio do Jastrebarskog hahah :D

« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2011, 23:12:20 poslijepodne od toncek12 »

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #23 u: Travanj 06, 2011, 23:23:56 poslijepodne »
E naručit ću 200 il žoha il skakavaca i nek mi šalju ko lomljivo,osigurano,što god,da ih namamim na paket,a kad otvore...
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline IggyOS

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Travanj 06, 2011, 23:27:01 poslijepodne »
E naručit ću 200 il žoha il skakavaca i nek mi šalju ko lomljivo,osigurano,što god,da ih namamim na paket,a kad otvore...

Uhvati nekog poskoka tamo kod vas... :D