Kolovoz 22, 2025, 23:12:25 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: pitanja o cijeni i uštedi  (Posjeta: 7299 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Nec0000

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
pitanja o cijeni i uštedi
« u: Ožujak 29, 2011, 02:48:07 prijepodne »
pogledao sam sve podforume i nigdje nisam uspio naci svoju pa sam svoje pitanje odlucio postaviti ovdje..
Zelim kupiti akvarij i to ne manji od 100l, nakon sto me nekoliko ljudi odgovorilo da budem sam svoj majstor jer kao ne isplati se, ja sam se bacio u potragu po Zagrebačkim bitnim pet centrima. Bio sam u garden mallu, importane centru, city centru, bauhausu, pet centru i shvatio sam da jedini centar koji nudi akvarije kakve ja trazim pet centar.
e sad imam nekoliko pitanja?
1. Dali ima još koji centar u u Zagrebu koji se bavi prodajom akvarija
2. Kakve su cijene u susjedstvu (Sloveniji, BIH) i dali se isplati akvarij kupiti tamo, dali je jeftiniji i to pa da tamo odem i ustedim kunice...
3. koliko ce me minimalno novaca izaci jedan solidno opremljen akvarij od 120 litara (ugrubo)
4. Od ovog sto sam do sad naucio odlucio sam se u uzi izbor postaviti 2 akvarija JUWEL Akvarij Rio 125 po 1870kn i cayman 120L 2550kn, cuo sam da cayman ima bolji poklopac bolji filter za vodu, bolji oblik i bolju plastiku, bolje svijetlo ima juwel, dali je to dobar izbor i dali ima jos neki slican a bolji?

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
Odg: pitanja o cijeni i uštedi
« Odgovori #1 u: Ožujak 29, 2011, 06:53:27 prijepodne »
pogledao sam sve podforume i nigdje nisam uspio naci svoju pa sam svoje pitanje odlucio postaviti ovdje..
Zelim kupiti akvarij i to ne manji od 100l, nakon sto me nekoliko ljudi odgovorilo da budem sam svoj majstor jer kao ne isplati se, ja sam se bacio u potragu po Zagrebačkim bitnim pet centrima. Bio sam u garden mallu, importane centru, city centru, bauhausu, pet centru i shvatio sam da jedini centar koji nudi akvarije kakve ja trazim pet centar.
e sad imam nekoliko pitanja?
1. Dali ima još koji centar u u Zagrebu koji se bavi prodajom akvarija
2. Kakve su cijene u susjedstvu (Sloveniji, BIH) i dali se isplati akvarij kupiti tamo, dali je jeftiniji i to pa da tamo odem i ustedim kunice...
3. koliko ce me minimalno novaca izaci jedan solidno opremljen akvarij od 120 litara (ugrubo)
4. Od ovog sto sam do sad naucio odlucio sam se u uzi izbor postaviti 2 akvarija JUWEL Akvarij Rio 125 po 1870kn i cayman 120L 2550kn, cuo sam da cayman ima bolji poklopac bolji filter za vodu, bolji oblik i bolju plastiku, bolje svijetlo ima juwel, dali je to dobar izbor i dali ima jos neki slican a bolji?

ja sam mami slagao akvarij od 200 lit i sve zajedno je koštalo oko 1500 kn sa stalkom
filter je tetra ex 1200 koji sam kupio preko malih oglasa gdje možeš naći i kompletne akvarije po niskim cijenama a u super stanju
evo i slike da vidiš kako je ispalo(zanemarite šljunak jer sam se malo igrao pošto nije moj akvarij)

Offline Kwan

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Ožujak 29, 2011, 08:54:33 prijepodne »
Pozdrav i dobrodošao

izradom i prodajom akvarija ti se bavi i aqua-terra u španskom,
za 200L akvarij (100x40x50) ćeš izdvojiti nešto manje od 800kn kod njih,dok za neke manje i do duplo jeftinije  :up:
poklopci su najskuplji komercijalno ako se kupe,međutim možeš ga izraditi sam, i za 500injak kuna složiti poklopac sa rasvjetom kakvom želiš i dodati i ventilatore da lagano hlade ljeti vodu.
za opremu ćeš se još malo informirati, pa tako odlučiti koji bi ti filter bio najbolji, često ima dobrih polovnih filtera za malu cijenu tu na forumu  ;) ali i da ideš na novi mislim da za tu veličinu akvarija koju hoćeš nečeš morat izdvojiti više od 600kn da bi bio zadovoljan.

još jeftinije bi mogao proći ako malo pratiš ili prolistaš oglasnik na forumu, može se sve komplet nabavit za par sto kuna  ;)

Offline azaja

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Ožujak 29, 2011, 09:00:21 prijepodne »
Evo pošto sam uzeo prije dva mjeseca akvarij, i sam znam što prolaziš. Naime, stavio sam bio sve na papir i sa DIY filterom i ne znam što sve ne i zaključio da ću uštedjeti oko 200injak kn ako inem na tu soluciju. Nakon toga sam razmislio i o estetici cijele priče i zaključio da idem uzeti kupovni akvarij. Best buy mi se pokazao u ZOO Viliju za akvarij od 96 litara, Wave Riviera Poseidon 80 (valjda) i to sa jačom rasvjetom iliti Twin model. Sve u svemu, super su uslužni i ne žališ što si tamo ostavio novce jer te paze i maze kako bi zapravo i trebali.
Every product comes with a free novel about a spanih hero named Manual.

Offline Sonny

• Punopravni član
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #4 u: Ožujak 29, 2011, 09:01:07 prijepodne »
Kolege su ti već napisali dio priče, a ja bih ti obavezno preporučio i Zoo Vili u Utrinama - odličan akvaristički dućan u kojem svi mi visimo a tu nije spomenut  :up:

Dok sam ja pisao netko me pretekao i napisao Vili  :D

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Ožujak 29, 2011, 09:14:33 prijepodne »
Evo pošto sam uzeo prije dva mjeseca akvarij, i sam znam što prolaziš. Naime, stavio sam bio sve na papir i sa DIY filterom i ne znam što sve ne i zaključio da ću uštedjeti oko 200injak kn ako inem na tu soluciju. Nakon toga sam razmislio i o estetici cijele priče i zaključio da idem uzeti kupovni akvarij. Best buy mi se pokazao u ZOO Viliju za akvarij od 96 litara, Wave Riviera Poseidon 80 (valjda) i to sa jačom rasvjetom iliti Twin model. Sve u svemu, super su uslužni i ne žališ što si tamo ostavio novce jer te paze i maze kako bi zapravo i trebali.
i ja sam vlasnik jednog takvog od tamo .. i toplo preporučam  :up: :up:

samo.. iako sam u akvaristici tek nekih 2 mjeseca..već mi je taj akvarij premali...još mi se doma nisu oporavili od početnog šoka..a ja veća planiram neki puno veći akvarij  ;) :D

..tako da je moj savjet definitivno što veći akvarij..

..sretno  :)

Offline azaja

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Ožujak 29, 2011, 09:22:41 prijepodne »
i ja sam vlasnik jednog takvog od tamo .. i toplo preporučam  :up: :up:

samo.. iako sam u akvaristici tek nekih 2 mjeseca..već mi je taj akvarij premali...još mi se doma nisu oporavili od početnog šoka..a ja veća planiram neki puno veći akvarij  ;) :D

..tako da je moj savjet definitivno što veći akvarij..

..sretno  :)

Ahahahahhahhahha. ista priča, rekao sam ženi da mi je ovo predzadnji akvarij (nakon što mi je prijatelj poklonio Caymana 50 :) )

Uglavnom, neki kutni bude pao u igru :)

P.S. Isprike na off topic.

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 29, 2011, 09:36:48 prijepodne »
da i ja predlažem što veći, neko je nekad rekao da je 100L ni vrit ni mimo :up:

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Ožujak 29, 2011, 14:04:17 poslijepodne »
Pozzzz!
Aqua terra ti radi po narudžbi-sve si dim skemijaš! Kad sam ja prije 10g slagao 250 lit-koštalo me staklo plus kit 300kn! A sad..........
jedino da šveraš staklo iz Sr ili BiH! Ugl. u Hr ti se ne isplati lijepit aq,osim ako nemaš đaba staklo.....

Offline Nec0000

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Ožujak 29, 2011, 15:55:43 poslijepodne »
Pozdrav i dobrodošao

izradom i prodajom akvarija ti se bavi i aqua-terra u španskom,
za 200L akvarij (100x40x50) ćeš izdvojiti nešto manje od 800kn kod njih,dok za neke manje i do duplo jeftinije  :up:
poklopci su najskuplji komercijalno ako se kupe,međutim možeš ga izraditi sam, i za 500injak kuna složiti poklopac sa rasvjetom kakvom želiš i dodati i ventilatore da lagano hlade ljeti vodu.
za opremu ćeš se još malo informirati, pa tako odlučiti koji bi ti filter bio najbolji, često ima dobrih polovnih filtera za malu cijenu tu na forumu  ;) ali i da ideš na novi mislim da za tu veličinu akvarija koju hoćeš nečeš morat izdvojiti više od 600kn da bi bio zadovoljan.

još jeftinije bi mogao proći ako malo pratiš ili prolistaš oglasnik na forumu, može se sve komplet nabavit za par sto kuna  ;)

Ako cu sam slagat akvarij mislim da necu ustedit vise od maksimalno 500kn (bar po ovome sto vidim), ali to mi je dosta muke i vremena a pitanje je kako ce to izgledati, nemam jos neki cvrsti argument da kazem ono tipa, necu kupiti hocu raditi sam. Tako da mi za sada kupnja draža, iako bi cak jeftinije mogao napraviti staklo jer sam u građevinskim vodama, imam vremna odlučit cu... 

@azaja i sonnyarba
hvala otic cu tamo
@sinkec pa jel 125 litara dosta za pocetak ili pokusati sa 180 (razlika je u 700kn ako pricamo o juwelu)
@ jurica75 probat cu nesto sredit

Niste mi odgovarali po pitanjima (ili donekle jeste)... :'(
ono tipa
1. ima ih jos nekoliko.... pogledaj si ovaj i ovaj
2. u bosni mozes kupiti akvarij za 300KM i malo je jeftiniji ali moras platiti carinu...
3. izac ce ti ako radis sam oko 1500kn a novi ti je 2000kn...
4. nemoj niti juwel niti cayman imas taj i taj tamo

Offline Kwan

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 29, 2011, 16:06:44 poslijepodne »
sve si dobil napisano treba samo pročitat sa razumijevanje i povezano  :D

1. bolji akvaristički dućani:
zoo vili - utrine (odi tamo i vidi, na webu baš nema akvarističke opreme postavljeno)
aqua terra - špansko (ima dobar web shop pa se od doma informiraš)
belugo - blizu kvatrića (Trg Bartola Kašića 10)

2.
u sloveniji možda (aquashop), austrija? ali uzmi u obzir veličinu, transport i carinu?
OGLASNIK najbolje i to domaći ;)

3. neznam kaj da velim sve ovisi kaj hoćeš al da od 1500-2000 kn za start, a ako češ ić na nekaj kompliciranije kasnije to ti se penje i prek 5 ma i više

4. juwel je super,za cayman neznam vjerojatno isto nije loš, al možeš i jeftinije doć do takvih akvarija  :up: al to nek drugi još malo napišu

idi na veći akvarij ako možeš, neće ti bit žao, možda najbolje da prvo proučiš organizme i razne biotope pa onda prema odluci slažeš i kupuješ opremu  ;)

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 29, 2011, 19:28:46 poslijepodne »
I ja sam uzeo u  viliju posejdon rivieru 80  samo je moj imao 1 lampu od 18 w  i platio sam ga 840 kn, original filtera sam se odmah riješio nisam išao na vanjski nego na 2 unutarnja eheim 2010 & 2012,

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Ožujak 29, 2011, 20:01:28 poslijepodne »
 :) ..ovako.. ja sam ti još daleko od onog akvarista koji može davati savjete..jer sam jako novi...ali ti mogu reći iz svog osobnog iskustva i dvomjesečnog staža  ;) .. još nisam ni posložio sve kako bi htio i već u glavi imam neki 250 litarski..čak sam već mjerio koliko još lufta imam na postolju..uglavnom istina je sve što ovdje iskusni akvaristi pišu..tek kad počneš slagati shvatiš da nemaš dovoljno prostora i da bi sve više i više.. ;)

125l je za mojih 96 puno..ali da sada kupujem ponovo išao bi preko 200l..bez pretjerivanja.. tako da ti ja savjetujem 180l  :up:

..možda nije loša ideja da daš staklo raditi npr u aqua teri a poklopac si izradiš sam..mislim da bi ti se to isplatilo.. ne znam..bar bi se ja otišao tamo raspitati i vidjeti..

sretno i javi što si odlučio  :)

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #13 u: Ožujak 29, 2011, 20:44:48 poslijepodne »
Usporedi si ovo s bilo kojim našim dućanom, pa vidi što ti je isplativije  :up:

http://www.aquashop.si/Product-Juwel-Rio-125_4566.aspx?gid=147&art=varianta

To oko 1950kn. Dakle akvarij, rasvjeta, ormarić, filter, grijač.

Iako ja bi radije išao na Rio 180 jer nije tolika razlika u cijeni. Oko 2400 bi te on izašao, također sam svom opremom.

A aquashop bi trebao doći u ZG uskoro, ne znam gdje im je zapelo, i mislim da bi cijena mogla biti ista ili nešto malo veća nego u Sloveniji, pa se strpi još malo.

A što se tiče kupovine u Sloveniji, mogao bi izbjeći carinu ako ti ispostave 2 računa, svaki manji od 1000kn i povedeš nekoga sa sobom prek granice.

Kod nas se isti taj akvarij sa stalkom cijeni na 50% višu cijenu u bilo kojem shopu  :down:

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #14 u: Ožujak 29, 2011, 21:11:50 poslijepodne »
cuj ja sam prije 2 do 3 mjeseca kupio juwel rio 125 i sve je ok no vjerojatno ce ti se desiti sto i meni pa ces brzo pozeljeti veci akvarij (pogotovo ako ces u njemu drzati ciklide) tako da sam sad krenuo u izradu novog akvarija150/55/55 i na kraju ispada da sam odmah pravio veliki ustedio bih dobrih 600 eura! u akvaristici stvarno postoji pravilo da ces brzo raditi veci akvarij ili ces odustati i od ovoga sto kupujes. meni se desilo ovo prvo i sad trosim duple novce umjesto da sam odmah radio veliki! dobro razmisli sto zelis i nemoj kupovati manji akvarij ako imas zelju za veci a nemas novaca jer zelja ce te s vremenom natjerat da investiras jos!

Offline selce

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #15 u: Ožujak 29, 2011, 21:33:09 poslijepodne »
Slažem se s kolegama kad je u pitanju veličina :up: .nakom samo mjesec dana sam ,iza Juwela rekord 60 (54 lit.) ,kupio novi Rio 180 ! ako imaš mjesta za 20 cm više kupi Rio 180.vjeruj nećeš požaliti,
ja sam "uhapsio" susjeda Slovenca (vikendaša),koji mi je iz aquashop.si dofurao, prije 3 mj, Juwela 180 s ormarićem za 325€.
Naši ga na granici ništa nisu ni pitali :o (a vidjet češ kakva je kutija od akvarija 180 lit :up:)
carina mislim da i nije puno nego na ukupnu svotu PDV.raspitaj se malo jer kad oduzmeš Slovenski porez+naš PDV+nekih 10% carine dobiš još uvijek za istu lovu i ormarić :up:

Offline Nec0000

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Ožujak 29, 2011, 22:05:03 poslijepodne »
Poslusao sam savjete i nisam se zaletio otisao sam danas u belugo i zoo vili, u belugu su mi se jako svidjeli morski akvariji izlozeni tamo, ali su mi tamo rekli da bi morao mjenjati filter jer bi bilo dobro da imam vanjski za morski akvarij, i naravno da bi mi bilo dobro na pocetku ne uzimati morski, tako da cu danas citati malo o morskim..
U zoo viliju sam skuzio da mogu za 1900 kn dobiti akvarij 100 x 42 x 53 ili 190l ali nisu niti Cayman niti Juwel nego Wave (prvi put vidim tu marku), drugim rijecima za istu cijenu dobijem veci akvarij od Juwelovog 125L. sad mi je 125 litara malo nekako. Kakva je kvaliteta tog Wave-a jel se isplati meni je jako slican po izgledu Juwelu?

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Ožujak 29, 2011, 22:11:28 poslijepodne »
ja ti ima wave i za sada zadovoljan ..nigdje ne pušta  :D ..šalim se malo..dok sam čitao ovdje o njima nisam naišao na neke kritiki..uglavnom ljudi imaju ok mišljenja..ali pričekaj da ti se javi netko tko se bolje razumije u akvarije  ;)

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #18 u: Ožujak 30, 2011, 00:57:09 prijepodne »
Poslusao sam savjete i nisam se zaletio otisao sam danas u belugo i zoo vili, u belugu su mi se jako svidjeli morski akvariji izlozeni tamo, ali su mi tamo rekli da bi morao mjenjati filter jer bi bilo dobro da imam vanjski za morski akvarij, i naravno da bi mi bilo dobro na pocetku ne uzimati morski, tako da cu danas citati malo o morskim..
U zoo viliju sam skuzio da mogu za 1900 kn dobiti akvarij 100 x 42 x 53 ili 190l ali nisu niti Cayman niti Juwel nego Wave (prvi put vidim tu marku), drugim rijecima za istu cijenu dobijem veci akvarij od Juwelovog 125L. sad mi je 125 litara malo nekako. Kakva je kvaliteta tog Wave-a jel se isplati meni je jako slican po izgledu Juwelu?

Wave je isto OK  :up:

Marko_Sp ima 450l wawe, odličan akvarij  :up:

Morske nemoj gedati trenutno. Za morski ti treba još brdo opreme koja je dosta skupa, i puno je teži i skuplji za održavanje nego slatkovodni.

Naravno možeš probati, al stvarno ti nebi to preporučio za početak.

Offline azaja

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Ožujak 30, 2011, 08:56:47 prijepodne »
Imam Wave koji sam uzeo u Viliju. Razlika od recimo juwela koju sam vidio je u podjeli i otvaranju poklopca. Primjerice, otvor za hranu na wave-u ti je polukruzni mali pretinac, dok kod juvela trecinu stranice po cijeloj duzini otvaras, sto mi se iskreno vise svidja jer mozes recimo DIY UV sterilizator napravit i slozit ga da voda ima slobodan pad dok to kod wave-a iziskuje malo vise prtljanja.

Sto se ostalih stvari tice, wave je stvarno super, ima kvalitetan poklopac, dobru rasvjetu (Twin model) i filter koji je glomazan, ali shodno tome, imas puno mjesta za stavit unutra dodatne spuzve itd. Da sada kupujem, obratio bi pozornost na te stvari takodjer. S time da unutranji filter, sada izbacujem jer zauzima dobrih 10 litara mjesta u akvariju.

Mogu ti ljudi tu pricat sto hoce, i svatko ce bit u pravu jer svatko ima svoje zasto. I recimo ne znam kako stojis sa mjestom, meni su primjerice kutni sada privlacniji. Moja preporuka, kada sve sada stavim na papir. Ako neces puno prtljat oko toga i komplicirat onda odi u Vili uzmi Wave-a i budi sretan i zadovoljan jer je stvarno best buy. Ako mislis komplicirat zaleti se u aquaterru, naruci akvarij, naruci poklopac, kupi zasebno grijac i uzmi haqosa expro 1200 u elegancereefu i to je to. Kao sto rekoh, misljenja su ko sup.i, svatko ima jedan.  ;)

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #20 u: Ožujak 30, 2011, 09:38:13 prijepodne »
Kakva je kvaliteta tog Wave-a jel se isplati meni je jako slican po izgledu Juwelu?

Nema tu puno mudrovanja, svi su akvariji slijepljeni od istih komponenti, postoje neke razlike u izvedbi poklopca. Imam Wave design 150 od nove godine, a tražio sam unatrag godinu dana i mislim da je Wave bolji od Juwela. Razlika između design i classic (Wave) modela je što design ima aluminijski okvir i T5 rasvjetu, a classic ima plastični okvir - kao i Juwel, i T8 rasvjetu. Čini mi se da Juwel nema donjih ojačanja - nek me ispravi netko ako sam u krivu - pa zna procuriti baš na spoju dna i prednje/zadnje strane. Wave ima lampe standardne dužine a Juwel ima svoje posebne što mi se nikako ne sviđa.

Morski akvarij je prekrasan ali skup i kompliciran, kako u tehničkom smislu tako i u pogonu. Organizmi su skupi, troši se puno kemije, puno struje na rasvjetu, pumpe i svašta.
« Zadnja izmjena: Ožujak 30, 2011, 09:42:00 prijepodne od Marko_Sp »

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 30, 2011, 09:44:07 prijepodne »
Kakva je kvaliteta tog Wave-a jel se isplati meni je jako slican po izgledu Juwelu?

Nema tu puno mudrovanja, svi su akvariji slijepljeni od istih komponenti, postoje neke razlike u izvedbi poklopca. Imam Wave design 150 od nove godine, a tražio sam unatrag godinu dana i mislim da je Wave bolji od Juwela. Razlika između design i classic (Wave) modela je što design ima aluminijski okvir i T5 rasvjetu, a classic ima plastični okvir - kao i Juwel, i T8 rasvjetu. Čini mi se da Juwel nema donjih ojačanja - nek me ispravi netko ako sam u krivu - pa zna procuriti baš na spoju dna i prednje/zadnje strane. Wave ima lampe standardne dužine a Juwel ima svoje posebne što mi se nikako ne sviđa.

Morski akvarij je prekrasan ali skup i kompliciran, kako u tehničkom smislu tako i u pogonu. Organizmi su skupi, troši se puno kemije, puno struje na rasvjetu, pumpe i svašta.
Ja bih isto reko da je Wave bolji od Juwela. Juwel je kvalitetan, da se razumijemo, ali isto tako i razvikan. Usporedi u Viliju pa ćeš vidjet da je Wave robusnije izrade :klap:

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Ožujak 30, 2011, 09:45:16 prijepodne »

ja imam wave..plastičan okvir i T5 lampe  ;)

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 30, 2011, 09:54:42 prijepodne »
Nabavi si za početak bilo što........
Lako je reći kupi 200l,300l-ko će da plati?
Dosta ekipe prodaje polovne aq u ok stanju,pa si složiš manje zahtjevni setup,pa središ lampe/poklopac,polako,sam moraš sve naučiti ,a to košta!
Moje prvo"postolje"je bila škrinja za posteljinu,a lampa-stolna!
Prema tome-ne moraš sve kupiti-smisli i riješi sam-uz pomoć drugih ljudi,ofkors!
Najskuplja rješenja nisu i najbolja!

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Ožujak 30, 2011, 10:03:49 prijepodne »
Makar imam prijateljski savjet, jer i ja bih ovako postupio da sada ponovno kupujem akvarij (a da se razumijemo, svakodnevno mozgam oko toga):

Uzeo bih za bazu neku bolju hang on/overtank rasvjetu tipa ove
http://www.haqos.com/productn.asp?ArticleID=401
Drži ih Elegance reef. I prema toj dimenziji za koju se odlučim dao bih po mjeri napravit akvarij u Aqua Terri. Predobra je stvar kod ove rasvjete što se može zakačit na akvarij a isto tako može se objesit da visi s plafona sa sajlama koje se dobiju, i visina se može precizno rihtat. U tijeku je uvoz istih i dolaze za malo više od mjesec dana. Cijena za avansno plaćanje je 1050 kn za TX60, 1100 kn za TX90... Ja bih preporučio TX 90 i akvarij 90cm dužine, što bi ti dalo oko 200l akvarij, ovisno o širini i visini. Takav bi te akvarij košta max 100 eura (napamet govorim). U toj kombinaciji naravno nemaš poklopca, što je po meni puno bolje i ljepše, posebno ako ćeš se ikada zaželjet bavit aquascapingom.
 :up:

Tako bih ja da mogu ponovno  8)