Kolovoz 04, 2025, 18:24:05 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Drugi novi početak 75L  (Posjeta: 2673 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline amchudin

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Drugi novi početak 75L
« u: Ožujak 23, 2011, 11:16:52 prijepodne »
Pozdrav,
nakon što nisam mjenjao supstrat dvije godine, te sam uvidjeo da je bas tesko odrzavati ( ne uspijeva ) biljni akvarijum bez adekvatne podloge, napokon sam se odlučio na taj poduhvat. Akvarij sam skroz izpraznio, usuo sam Tetrin substarat, preko toga crni kvarcni pjesak cca 10 Kg.Ostavio sam 30% stare vode, a filter je vanjski TetraTec 400, nisam dirao..( nisam prao).tako da sam pokusao da sacuvam dio korisnih bakterija.
Od bilja sve je isto stim da sam dobio pogestemon helferi..a ispred njega ide Elaocharis ali ne znam koji...MOlim Vas za sve vaše prijedloge kako još da grupišem bilje te sta biste vi jos uradili a sobzirom na vaša velika iskustva.MOzda da u desnom cosku bude samo Ludwigi repens a u drugom rotala rotundifiola...Hygrophilu polyspermu sam ostavio barem za sada dok ne skontam koju bih mogao sitnolisniju biljku staviti ili dok je ne nabavim..nisam se usudio je skroz izbaciti.Alternatera je takodjer azsjadjena i volo bih s obzirom da je crvena ako supije da bude fokusna tačka..do nej je zasadjena lysimachia. Co2 uredno pici 1bps..makro i mikro dodajem po pps pro ali svaki drugi dan po 1ml...MOzda su za vas ovakve postavke dosadne ali ja bih stvarno volio da naucim kako da ga sastavim što bolje.
Ukratko: 2x15w ( 6500+10000K) + 1 štedna 6500 ]

Offline amchudin

• Punopravni član
Odg: Drugi novi početak 75L
« Odgovori #1 u: Ožujak 23, 2011, 12:55:51 poslijepodne »
Izgleda da sam bas nesto fulio-((((((((((

Offline teychi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Make love not war! =)
« Odgovori #2 u: Travanj 10, 2011, 22:40:32 poslijepodne »

Ja bih na tvom mjestu nabavila neki veci panj, i stavila puuuno vise bilja... više bilje otraga, manje napred... neki raspored da bude...  crni sljunak mi je predivan! daje akvariju neki otmjeni štih...
sve u svemu, jos malo poraditi i super bude.. =)

Offline TomeZD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #3 u: Travanj 10, 2011, 22:55:08 poslijepodne »
pozadina jednobojna,difusor makni negdi sa strane!

Offline Darren

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Malawi World
« Odgovori #4 u: Travanj 11, 2011, 11:38:04 prijepodne »
vozdra drugar,ja bi za početak zalijepio neku crnu tapetu za pozadinu,odmah će cijeli setup ljepše izgledati! pokušaj pronaći dva veća panja,pa ih rasporedi jedan u lijevu a drugi u desnu stranu ili nešto iskombinuj,a za bilje ti nisam neki stručnjak uglavnom nisko rastuće ide u prednji plan,a visoko pozadi sa strane negdje ubosti...eto sretno! ;)
...ti si nebo, ja sam ptica...ti si moja tanka žica...meni si sve, a ja sitnica za tebe...

Offline Rebel BiH

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #5 u: Travanj 11, 2011, 16:57:30 poslijepodne »
usuo sam Tetrin substarat, preko toga crni kvarcni pjesak cca 10 Kg.Ostavio sam 30% stare vode, a filter je vanjski TetraTec 400,
Od bilja sve je isto stim da sam dobio pogestemon helferi..a ispred njega ide Elaocharis ali ne znam koji... kako još da grupišem bilje te sta MOzda da u desnom cosku bude samo Ludwigi repens a u drugom rotala rotundifiola...Hygrophilu polyspermu sam ostavio barem za sada do nej je zasadjena lysimachia.

E.tenellus za prednji plan.Ja u Sarajevu u nijednom Petshopu nisam nasao Tetrine proizvode samo JBL.Gdje si uzimao bilje?
Krajina <3 Jedinstvo Bihać,Sila Nebeska <3

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 13, 2011, 10:53:22 prijepodne »
usuo sam Tetrin substarat, preko toga crni kvarcni pjesak cca 10 Kg.Ostavio sam 30% stare vode, a filter je vanjski TetraTec 400,
Od bilja sve je isto stim da sam dobio pogestemon helferi..a ispred njega ide Elaocharis ali ne znam koji... kako još da grupišem bilje te sta MOzda da u desnom cosku bude samo Ludwigi repens a u drugom rotala rotundifiola...Hygrophilu polyspermu sam ostavio barem za sada do nej je zasadjena lysimachia.

E.tenellus za prednji plan.Ja u Sarajevu u nijednom Petshopu nisam nasao Tetrine proizvode samo JBL.Gdje si uzimao bilje?
Bilje sam nabavljao tu i tamo..napisi na pp sta ti treba...s tetrine proizvode mozes naci u Kolodvorskoj svijet ljubimaca i u Hrasnom kod S.o.s sela...

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 13, 2011, 10:58:09 prijepodne »
Mali update svega..kako se ovo vama cini.....pokusacu takodjer od HM da napravim grmice i stavio  sam ih u srednji plan..a cubu sam stavio u prednji cisto da probam..mozda i imam dovoljno svjetla?
Nego recite mi ..rotala rotundifiola ako joj nedostaje svjetla postaje zelena?

Offline TomeZD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #8 u: Travanj 13, 2011, 11:04:18 prijepodne »
di si nabavija difuzor!?

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #9 u: Travanj 13, 2011, 11:27:01 prijepodne »
Stavi crnu pozadinu iza. Ja sam stavio crni karton i izgleda puno bolje
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 13, 2011, 14:09:46 poslijepodne »

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #11 u: Travanj 13, 2011, 17:10:26 poslijepodne »
Odlično! Veliki pomak na bolje! Naravno da treba vremena da se biljke uhvate i zazelene i formiraju neke oblike, grmove ili nešto, al čini mi se da si na dobrom putu! Crni pijesak super izgleda, predivan kontrast ribama i bilju, jedino bi ja poslušao ove savjete što se crne tapete tiče... I sve su ti drugo već rekli. Panj je ok, ali ja bi stavio još jedan ili malo veći pa napravit neku instalaciju s njim, ili upotpunit sa par komada lava kamena...

Uglavnom, strpljenja i vremena i sve će doći na svoje!

:up:

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #12 u: Travanj 14, 2011, 00:24:29 prijepodne »
Rotala se zacrveni tek kad dođe bliže površini vode / svjetlu ili ranije ako joj fali željeza.

Jako lijepo napreduje akvarij!  :up:

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 15, 2011, 15:57:04 poslijepodne »
Crna tapeta je jos od početka....-((..hvala vam, nadam se da ce na kraju doci na svoje..druga psotavka definitivno ce ici sa vinovol lozom neke grane u lijevi i desni ćosak...Moram vidjeti kako ce trenutno ici sa svjetlom..ili cu morati nekako jos uglaviti jednu stednu sijalicu..pozz