Pozdrav,
nakon što nisam mjenjao supstrat dvije godine, te sam uvidjeo da je bas tesko odrzavati ( ne uspijeva ) biljni akvarijum bez adekvatne podloge, napokon sam se odlučio na taj poduhvat. Akvarij sam skroz izpraznio, usuo sam Tetrin substarat, preko toga crni kvarcni pjesak cca 10 Kg.Ostavio sam 30% stare vode, a filter je vanjski TetraTec 400, nisam dirao..( nisam prao).tako da sam pokusao da sacuvam dio korisnih bakterija.
Od bilja sve je isto stim da sam dobio pogestemon helferi..a ispred njega ide Elaocharis ali ne znam koji...MOlim Vas za sve vaše prijedloge kako još da grupišem bilje te sta biste vi jos uradili a sobzirom na vaša velika iskustva.MOzda da u desnom cosku bude samo Ludwigi repens a u drugom rotala rotundifiola...Hygrophilu polyspermu sam ostavio barem za sada dok ne skontam koju bih mogao sitnolisniju biljku staviti ili dok je ne nabavim..nisam se usudio je skroz izbaciti.Alternatera je takodjer azsjadjena i volo bih s obzirom da je crvena ako supije da bude fokusna tačka..do nej je zasadjena lysimachia. Co2 uredno pici 1bps..makro i mikro dodajem po pps pro ali svaki drugi dan po 1ml...MOzda su za vas ovakve postavke dosadne ali ja bih stvarno volio da naucim kako da ga sastavim što bolje.
Ukratko: 2x15w ( 6500+10000K) + 1 štedna 6500 ]