Kolovoz 22, 2025, 17:41:21 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Kupnja akvarija i opreme  (Posjeta: 1765 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marko_

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 33
Kupnja akvarija i opreme
« u: Ožujak 22, 2011, 15:59:01 poslijepodne »
Pozdrav svima!  :)
Vec par tjedana se informiran po internetu i literaturi o svemu vezanome uz akvaristiku i sl. Odlucia san kupit akvarij. Obisa san par pet shopova po Splitu i ne mogu rec da su me nesto fascinirali, kako ponudom i cijenama opreme, tako i ribicama i biljkama.  Volia bi da me neko savjetuje koji akvarij kupit i di su najbolje cijene, a da su proizvodi kvalitetni. Mislio san napravit tropski akvarij od nekih 100 L. Je li bolje kupovat opremu u kompletu s akvarijem ili odvojeno sam kombinirat dijelove? Koji proizvođači su najbolji?
Svaki savjet je dobrodosa.. ;)

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Kupnja akvarija i opreme
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2011, 16:05:27 poslijepodne »
Pozdrav Marko i dobrodošao, naime, nemoj se žuriti mada znam da je to teško reći..sreća pa imaš veliki broj sugradjana koji ce ti se ajviti sa dodatnim savjetima...Moj savjet ti je DIY sve..od aqvarijuma, osvjetljenje..naravno ovisno od toga sto zelis, biljni, ciklidni itd....procitaj i dodatno ako nisi prirucnik za akvariste..lp

Offline Nikola Niky

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2011, 16:10:13 poslijepodne »
Pozdrav Marko i dobrodošao, naime, nemoj se žuriti mada znam da je to teško reći..sreća pa imaš veliki broj sugradjana koji ce ti se ajviti sa dodatnim savjetima...Moj savjet ti je DIY sve..od aqvarijuma, osvjetljenje..naravno ovisno od toga sto zelis, biljni, ciklidni itd....procitaj i dodatno ako nisi prirucnik za akvariste..lp
Potpisujem.
Ja sam kupijo gotov juvel i sad mi smeta puno stvari. :nerv:

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2011, 16:16:48 poslijepodne »
Pozdrav Marko_ i dobrodošao na forum...Vidim da si iz Splita pa ti šaljem ovaj link:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=57149.0

U subotu imamo okupljanje..i tamo možeš dobiti odgovore na sva svoja pitanja.  ;)

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Ožujak 22, 2011, 16:33:09 poslijepodne »
Ako kupuješ odvojeno a novo stajat će te više ali će dijelovi biti kvalitetniji i točno prema potrebama, naravno ako znaš što kupuješ.
Bolje bi bilo da odmah kreneš s 200 l ili  nečim malim što će ti kasnije služiti kao karantena, rasadnik ili slično. 100 l ti je ni vrit ni mimo  :D

Offline kreso10

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #5 u: Ožujak 22, 2011, 17:38:30 poslijepodne »
svakako odi na okupljanje :) iz prve ruke sve saznas, mozda ti se i posreci pa dobijes bilja i ribica za buduci akvarij :) a i oglasnik ovdje stalno nudi akvarije na prodaju tako da je to puno jeftinija investicija, osim ak imas para i da ti ne trebaju  8)

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Ožujak 24, 2011, 19:13:16 poslijepodne »
Loha! Dobrodošao! Prvo kopaj po internetu,FORUMU-samo je JEDAN pravi,drugi su k..... krivi-šala.
Ti još neznaš ni što hoćeš, akamoli što nećeš!
Sve tvoje želje moraš usaglasiti sa mogućnostima,jer brate sve košta.Druži se malo sa ljudima koji su obolili od iste bolesti kao imi-akvaristika,da skužiš di si
Prvo savladati osnove,manje zahtjevne postave i opremu,da se naučiš,i da vidiš koliko te jako to sve drži
Kopaj vrijedno,Jaca voli takve,u znanju je moć!
Puno uspjeha želim...............