Kolovoz 14, 2025, 01:05:32 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Crna spužva kod lječenja..  (Posjeta: 1085 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sinkec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
Crna spužva kod lječenja..
« u: Ožujak 12, 2011, 17:26:41 poslijepodne »
Može molim vas pomoč..čitam ovdje da prilikom lječenja Ichtia ..treba izvaditi aktivni ugljen i crnu spužvu.. ja imam filter koji dolazi u kompletu s akvarijem Wave , Bio filter Black box 100 .. koji u sebi ima keramiku..crnu finu spužvu, crnu grublju spužvu piše da su nekakve bio , aktivni ugljen i dvije vate..

dali je moja spužva s ugljenom i dali ju treba vaditi van kod lječenja..jer ako izvadim te crne spužve..u filteru onda ne ostaje ni jedna ?? pa sam malo zbunjen..

Hvala na odgvoru

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Crna spužva kod lječenja..
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2011, 04:20:08 prijepodne »
S obzirom da si u filteru dobio dodatan aktivni ugljen uz te crne spuzve po nekoj logici te spuzve ne bi trebale biti impregnirane aktivnim ugljenom nego samo crne boje. Također na stranici od Wavea u opisu zamjenskih spuzva se ne spominje da su impregnirane aktivnim ugljenom. I na kraju svega ako koristis te spuzve duze od mjesec dana aktivni ugljen u njima vise nije aktivan ako ga je uopce bilo, to su sada normalne spuzve.

Pricekaj da ti se javi jos netko tko ima taj filter, mozda ce vise znati kakve su to spuzve, no vjerujem da spuzve mozes ostaviti unutra.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Ožujak 16, 2011, 10:08:23 prijepodne »
Pozdrav Sinkec,

"crna spužva" je spužva impregnirana sa prahom aktivnog ugljena koja svoju funkciju gubi relativno brzo kako je rekao i kolega.

Međutim kada liječiš moraju i spužve biti u filteru jer inaće uzročnik bolesti može preživjeti u spužvi i kada spužvu vratiš u filter ribe će ponovo oboljeti.

Nemaš dobru kombinaciju u filteru stoga te molim da pročitaš moj članak o manjim filterima koji se nalazi ispod moga posta te da obavezno izvadiš vate jer se one začepe već nakon nekoliko dana i smanjuje se protok pumpe više od 50% pa se onda naglo pokvari kvaliteta vode i nastaju bolesti...

Vatu zamijeni sa akvarijskom spužvom a ako imaš mali filter i mali akvarij predlažem da izbaciš keramiku i isto ju zamijeniš sa spužvom.

Ako si liječio ribe tada moraš ponovo u svoj akvarij naseliti dobre bakterije pa nabavi Easy Life "AquaStart" sa dobrim živim bakterijama te tretiraj filter materijal i akvarij prema uputstvu.

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Ožujak 16, 2011, 17:01:00 poslijepodne »
Pozdrav Sinkec,

"crna spužva" je spužva impregnirana sa prahom aktivnog ugljena koja svoju funkciju gubi relativno brzo kako je rekao i kolega.

Međutim kada liječiš moraju i spužve biti u filteru jer inaće uzročnik bolesti može preživjeti u spužvi i kada spužvu vratiš u filter ribe će ponovo oboljeti.

Nemaš dobru kombinaciju u filteru stoga te molim da pročitaš moj članak o manjim filterima koji se nalazi ispod moga posta te da obavezno izvadiš vate jer se one začepe već nakon nekoliko dana i smanjuje se protok pumpe više od 50% pa se onda naglo pokvari kvaliteta vode i nastaju bolesti...

Vatu zamijeni sa akvarijskom spužvom a ako imaš mali filter i mali akvarij predlažem da izbaciš keramiku i isto ju zamijeniš sa spužvom.

Ako si liječio ribe tada moraš ponovo u svoj akvarij naseliti dobre bakterije pa nabavi Easy Life "AquaStart" sa dobrim živim bakterijama te tretiraj filter materijal i akvarij prema uputstvu.
ma plavi ti si zakon  :) ..hvala ti.. evo napisao sam odgvor u temi novi u akvaristici pa se nadam da ćeš ubrzo pročitati inače akvarija je 95l

hvala i pozdrav  :)