Srpanj 29, 2025, 18:38:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: FLUVAL ILI EHEIM?  (Posjeta: 6860 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: FLUVAL ILI EHEIM?
« Odgovori #25 u: Ožujak 10, 2011, 17:12:31 poslijepodne »
Evo jos jedne stvari koju trebas imati na umu - dostupnost rezervnih dijelova. Ako nesto pođe po zlu puno lakse i jeftinije ces nabaviti dijelove za Fluvala. Tu u Zg. su dostupni u gotovo svakom pet shopu po ok cijenama. A za Eheima se bas to ne moze reci, znaju se naci dijelovi, ali ne obicno ono sto ti treba. Moja iskustva sa nabavkom dijelova za Eheim u Hr. su losa. Nemaju, naruce ti i onda ti kazu dolazi sljedeci mjesec...pa sljedeci mjesec...pa sljedeci mjesec i na kraju te jos toliko opale po dzepu da ti se zavrti. A najgore od svega je sto ostanes bez filtracije duze vrijeme.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #26 u: Ožujak 10, 2011, 17:46:24 poslijepodne »
akvarij je 150 litara mislio sam uzet ovaj kažu da je zmaj http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.0df137a8c48040a2bd914f55f1983abf.eheim-vanjski-filter-professionall-s-medijima.aspx bitno mi da mi ne procuri jel mi je tetra u zadnjih nekoliko dana napravila šou program  :down:
nisi rekao za koju litrazu ti treba mogu ti pomoci oko cijene imam kolegu u njemackoj i ja sam sebi uzeo 405 za 110 eura na ebay.de ako ti pase mogu pomoci inace racunaj 100 kn sam dao njemu za uslugu tako da me izasao oko 950 kn a tu je oko 1550 kn pa nadalje
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Ožujak 10, 2011, 17:59:39 poslijepodne »
akvarij je 150 litara mislio sam uzet ovaj kažu da je zmaj http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.0df137a8c48040a2bd914f55f1983abf.eheim-vanjski-filter-professionall-s-medijima.aspx bitno mi da mi ne procuri jel mi je tetra u zadnjih nekoliko dana napravila šou program  :down:
nisi rekao za koju litrazu ti treba mogu ti pomoci oko cijene imam kolegu u njemackoj i ja sam sebi uzeo 405 za 110 eura na ebay.de ako ti pase mogu pomoci inace racunaj 100 kn sam dao njemu za uslugu tako da me izasao oko 950 kn a tu je oko 1550 kn pa nadalje

a tetra ex1200 i mojem kolegi curi a kad me nije slusao sto da kupi a i fluval ima gibljive cijevi ( elaszicne)

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #28 u: Ožujak 10, 2011, 18:56:46 poslijepodne »
Evo jos jedne stvari koju trebas imati na umu - dostupnost rezervnih dijelova. Ako nesto pođe po zlu puno lakse i jeftinije ces nabaviti dijelove za Fluvala. Tu u Zg. su dostupni u gotovo svakom pet shopu po ok cijenama. A za Eheima se bas to ne moze reci, znaju se naci dijelovi, ali ne obicno ono sto ti treba. Moja iskustva sa nabavkom dijelova za Eheim u Hr. su losa. Nemaju, naruce ti i onda ti kazu dolazi sljedeci mjesec...pa sljedeci mjesec...pa sljedeci mjesec i na kraju te jos toliko opale po dzepu da ti se zavrti. A najgore od svega je sto ostanes bez filtracije duze vrijeme.

Zato narucis vani i dobijes za najkasnije mjesec dana

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #29 u: Ožujak 10, 2011, 19:12:04 poslijepodne »
Po meni bi trebalo bit dijelova za Eheim, njihov uvoznik je Zoo Hobby koji je možda i najveća firma koja se bavi pet proizvodima u HR. Gdje god da odem vidim da vise Eheim impeleri, cijevi...

Ma da skratimo i ne idemo u nedogled... kupi ili neki od ova 2 branda ili ako oćeš nešto jeftinije vidi Haqos ili Atman. Atman CF 800 ti ima protok 950L/H što je tebi dosta, a košta 600 kn  ;)

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #30 u: Ožujak 10, 2011, 19:20:12 poslijepodne »

a tetra ex1200 i mojem kolegi curi a kad me nije slusao sto da kupi a i fluval ima gibljive cijevi ( elaszicne)
e vidiš kako kome men su tetre  ok  a  eheim mi curi i zajebava me odkako sam ga kupio  (6 puta sam koristio garanciju na servis u  godini dana ) imam i fluval  tu nisam imo nikakvi problema zasad
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #31 u: Ožujak 10, 2011, 19:41:27 poslijepodne »
ehim je eheim, barem kada je o kvaliteti riječ. nedavno su me borile iste brige i odabrao sam  eheim. manje ljudi se žalilo, a prevagnulo je što ima najefikasnije pumpe - troši najmanje struje.
razočarale su me cijevi, pa sam morao dodatno investirati u one njihove "installation kit"ove.

Offline aqua-cro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #32 u: Ožujak 10, 2011, 21:15:15 poslijepodne »
nisam ipak uzeo fluval uzeo sam eheim pro 3...nadam se samo da neću imat problema s njim kao s tetrom  :up:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Ožujak 10, 2011, 21:30:16 poslijepodne »
nisam ipak uzeo fluval uzeo sam eheim pro 3...nadam se samo da neću imat problema s njim kao s tetrom  :up:
neces imat problema nije to ipak tetra :down: a eheim je puno kvalitetniji  od tetre a kakve cijevi ima za ulaz i izlaz vode eheim

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Ožujak 10, 2011, 21:32:21 poslijepodne »
neces imat problema nije to ipak tetra :down: a eheim je puno kvalitetniji  od tetre a kakve cijevi ima za ulaz i izlaz vode eheim
Ovaj ima 16/22, a dobije se i spray bar  :up:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Ožujak 10, 2011, 21:34:41 poslijepodne »
ma mislio sam dali su gibljive kao i kod fluvala

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Ožujak 10, 2011, 21:34:58 poslijepodne »
Ma evo vam u biti link koji je čovjek filter kupio...

Nemojte zamjerit zbog glupe pozadinske glazbe... i naravno... ćirilice  :D

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Ožujak 10, 2011, 21:35:21 poslijepodne »
ma mislio sam dali su gibljive kao i kod fluvala
Nicht  :D

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Ožujak 10, 2011, 21:49:23 poslijepodne »
ma dobar je i to filter nemam lose sto da kazem za eheim sve  :up:

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #39 u: Ožujak 10, 2011, 22:09:10 poslijepodne »
Ovaj ima 16/22, a dobije se i spray bar  :up:

I ja sam dobio. No ovom tvom ruskom filmiću je to dobro demonstrirano. Nisu pokazali kako to funkcionira ako dolazi odostraga  :D

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #40 u: Ožujak 10, 2011, 22:18:40 poslijepodne »

Da, ali budimo realni, ode neki kriticni dio poput brtve, osovine ili impelera i onda sam (u najboljem slucaju) mjesec dana bez filtera i mozes se pozdravit sa uspostavljenom bioloskom filtracijom u akvariju. A kod Fluvala se isti dan odsecem do Beluga, Vilija ili u najgorem slucaju PC ak je nedjelja i kupim dio.

Po meni bi trebalo bit dijelova za Eheim, njihov uvoznik je Zoo Hobby koji je možda i najveća firma koja se bavi pet proizvodima u HR. Gdje god da odem vidim da vise Eheim impeleri, cijevi...

Da, trebalo bi, ali u praksi nije bas tako. Imas hrpu ventila, cijevcica...uglavnom stvari koje se ne kupuju cesto pa su se nagomilale u pet shopovima. Ali kada trazis brtve, osovine i impellere tesko da ce ti ih trgovac odmah izvuc od ispod pulta i rec izvolite. Od kada se prije kojih godinu dana promijenio uvoznik stanje se poboljsava, međutim ne mozes usporediti sa dostupnosti Fluvala i Tetre (ciji se dijelovi kupuju na dnevnoj bazi :D ).

www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Ožujak 10, 2011, 22:22:54 poslijepodne »

Da, ali budimo realni, ode neki kriticni dio poput brtve, osovine ili impelera i onda sam (u najboljem slucaju) mjesec dana bez filtera i mozes se pozdravit sa uspostavljenom bioloskom filtracijom u akvariju. A kod Fluvala se isti dan odsecem do Beluga, Vilija ili u najgorem slucaju PC ak je nedjelja i kupim dio.

Da, trebalo bi, ali u praksi nije bas tako. Imas hrpu ventila, cijevcica...uglavnom stvari koje se ne kupuju cesto pa su se nagomilale u pet shopovima. Ali kada trazis brtve, osovine i impellere tesko da ce ti ih trgovac odmah izvuc od ispod pulta i rec izvolite. Od kada se prije kojih godinu dana promijenio uvoznik stanje se poboljsava, međutim ne mozes usporediti sa dostupnosti Fluvala i Tetre (ciji se dijelovi kupuju na dnevnoj bazi :D ).

Al nema veze, dabogda nam nikad ne trebali dijelovi  :D
Slažem se s većinom ali me čudi kako za Tetru ima dijelova a za Eheim nema, a uvoznik isti  -? :question:

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #42 u: Ožujak 10, 2011, 22:35:26 poslijepodne »
A tko je uvoznik za Eheima? Koja trgovina u Zg je najopremljenija rezervnim dijelovima? Prije sam isao u Tukano.  :o Koja je negdje odokativna cijena osovine i impelera? Hvala
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Ožujak 10, 2011, 22:54:08 poslijepodne »
A tko je uvoznik za Eheima? Koja trgovina u Zg je najopremljenija rezervnim dijelovima? Prije sam isao u Tukano.  :o Koja je negdje odokativna cijena osovine i impelera? Hvala
Zoo Hobby, al ti nemaju maloprodaju. Uglavnom vidiš koji ti dio treba i odeš u svoj pet dućan i isforsiraš ih da ti to naruče. I njima je u interesu nešto zaradit  ;)

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #44 u: Ožujak 10, 2011, 23:00:05 poslijepodne »
Slažem se s većinom ali me čudi kako za Tetru ima dijelova a za Eheim nema, a uvoznik isti  -? :question:

Tetrini dijelovi se cesto kupuju pa se cesto i narucuju. EX 600 i 700 koriste dosta istih dijelova tako da skupa sa EX 1200 ima sveukupno par desetaka razlicitih dijelova. A Eheim ima 10-ak serija razlicitih filtera i dijelovi za te filtere su vise-manje razliciti. Tako da bas i nije cudno da se Eheimovi dijelovi ne uvoze toliko masovno kada ih ima na stotine, a vecina tih dijelova se godinama nece uspjeti prodati. S druge strane je pitanje kada zelis nesto naruciti postoji li minimalna kolicina dijelova koju uvoznik mora kupiti, ako da normalno je da mu se nece isplatiti uzeti cijelu kutiju samo da tebi proda jedan dio, a ostalo da godinama stoji.

A tko je uvoznik za Eheima? Koja trgovina u Zg je najopremljenija rezervnim dijelovima? Prije sam isao u Tukano.  :o Koja je negdje odokativna cijena osovine i impelera? Hvala

Prije je bio Tukano, sad je http://www.zoo-hobby.hr/ . Moja iskustva sa Tukanom su bila jako losa - dođem i hocu kupit unaprijed rezervnu osovinu da imam. Prodavacica se pocne smijat i veli "Pa kaj svi lomite te osovine ko ludi!". Prodat filter mogu a smijesno im kad ljudima trebaju dijelovi. Normalno nisu imali, obecali da ce narucit međutim nista od toga. Na kraju su napravili rasprodaju i prestali uvozit Eheim. Najvise dijelova sad imas po Pet centrima (al samo ono kaj su nakupili kroz godine, nista sta ce ti vjerovatno trebati). Nisam siguran ali mislim da i u Viliju imaju pod pultom nesto dijelova. Ne znam da li su cijene nesto drugacije nego od prije iz Tukana, no osovine su kostale 30-100 kn, a impelleri od 150 kn na dalje. Imam osjecaj da sto je filter veci i noviji to je dio skuplji.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #45 u: Ožujak 10, 2011, 23:07:14 poslijepodne »
Jasno, hvala puno!
Treba doma imati tih najnuznijih dijelova poput osovine, impelera i naravno O-brtve.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #46 u: Ožujak 11, 2011, 00:29:48 prijepodne »

Kriticni dijelovi na eheimu ne kvare se bas mjesecno. Skoro 10 godina mi je 2215 radio 24/7 bez kvarova tako da mi brza dostupnost dijelova zadnja stvar koja me kod filtera zanima

Offline c.e.z

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udomljujem vjeverice
« Odgovori #47 u: Ožujak 11, 2011, 00:36:57 prijepodne »
slazem se. ne kvari se toliko ali ima problema jer su mu uze cijevi pa se brze stopa al zamijenis ih i miran si godinama. al ak ti vec crkne impeler onda budi kreatvan i kupi protocnu pumpu koju ces za manje para nabavit i metnut na cijevi i stvar rijesena

Offline zdgrunf

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Ožujak 11, 2011, 07:36:45 prijepodne »
slazem se. ne kvari se toliko ali ima problema jer su mu uze cijevi pa se brze stopa al zamijenis ih i miran si godinama.

A očistiš ih? :)

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Ožujak 11, 2011, 09:13:23 prijepodne »
Ova zadnja serija, bar ovaj kod mene ima klasične cijevi, 16/22  :up: Valjda su skužili di griješe  :D