Slažem se s većinom ali me čudi kako za Tetru ima dijelova a za Eheim nema, a uvoznik isti

Tetrini dijelovi se cesto kupuju pa se cesto i narucuju. EX 600 i 700 koriste dosta istih dijelova tako da skupa sa EX 1200 ima sveukupno par desetaka razlicitih dijelova. A Eheim ima 10-ak serija razlicitih filtera i dijelovi za te filtere su vise-manje razliciti. Tako da bas i nije cudno da se Eheimovi dijelovi ne uvoze toliko masovno kada ih ima na stotine, a vecina tih dijelova se godinama nece uspjeti prodati. S druge strane je pitanje kada zelis nesto naruciti postoji li minimalna kolicina dijelova koju uvoznik mora kupiti, ako da normalno je da mu se nece isplatiti uzeti cijelu kutiju samo da tebi proda jedan dio, a ostalo da godinama stoji.
A tko je uvoznik za Eheima? Koja trgovina u Zg je najopremljenija rezervnim dijelovima? Prije sam isao u Tukano.
Koja je negdje odokativna cijena osovine i impelera? Hvala
Prije je bio Tukano, sad je
http://www.zoo-hobby.hr/ . Moja iskustva sa Tukanom su bila jako losa - dođem i hocu kupit unaprijed rezervnu osovinu da imam. Prodavacica se pocne smijat i veli "Pa kaj svi lomite te osovine ko ludi!". Prodat filter mogu a smijesno im kad ljudima trebaju dijelovi. Normalno nisu imali, obecali da ce narucit međutim nista od toga. Na kraju su napravili rasprodaju i prestali uvozit Eheim. Najvise dijelova sad imas po Pet centrima (al samo ono kaj su nakupili kroz godine, nista sta ce ti vjerovatno trebati). Nisam siguran ali mislim da i u Viliju imaju pod pultom nesto dijelova. Ne znam da li su cijene nesto drugacije nego od prije iz Tukana, no osovine su kostale 30-100 kn, a impelleri od 150 kn na dalje. Imam osjecaj da sto je filter veci i noviji to je dio skuplji.