vidjeh ti temu na hraquascape,nisam tam regan pa ti pišem tu

ovako nešto sam i ja imao nešto poput hair alge i končasta je vijorila posvuda

hari alga mi se uglavnom stvarala po šljunku i panju koji je ukopan u šljunak
a končasta po vrhovima bilja
polysperme sam imao i nije htjela rast nikuda
kada mi je dopizdilo napravio sam sljedeće:
rukama sam češljao svo bilje, povadio sam doslovno šake končaste iz akvarija, vrhove biljaka sam pošišao gdje god se vidlo alge,a hm izbacio cijeli van jel se sav jadan sklupčao u algi bilo ga je 4 šake ako ne i 5
panj sam prstima u tanku strugao, i počupkao većinu tih "zelenih mucica" sa njega isto sam i šljunak koji je bio zahvaćen vadio van (samo primio za algu i povukla je kamenčiće za koje se držala)
nakon toga sam taj šljunak po rukama kotrljao i ispirao da se alga odvoji, kupio sam jos 5 kila sljunkai njega isprao te na dijelu gdje se alga stvarala nasipao jos cca 1-2 cm
nakon te akcije u roku odmah krenula je rast polysperma, za 10 dana sam imao 30x30 grm koji je htio iskočit van akvarija (a mjesec dana sam imao 4 stabljike od 5 cm)
alga se je pravila al u jako malim količinama, počeo sam radit 40% izmjene vode tjedno, uglavnom hair alga je nestala u potpunosti, končaste tu i tamo vidim pokoju nit koju lako izvadim prilikom čišćenja vikendom jel ne raste tolikom brzinom.
rasvjete imam 2x39w t5 10 sati dnevno, tank je 100x40x50 dxšxv
gnojio sam aljkavo, nakon akcije gore navedene, ne gnojim uopće samo co2 i sve raste

eh da imal sam i točkaste po staklu pa sam svaka dva dana magnetom morao proć, sad to radim svaka 2 tjedna jel se kakti nekaj malo vidi izbliza

probaj sve mehanički kolko možeš očistiti,izmjeni vode, smanji možda malo kemije (tu neću bit mjerodavan,nisam doma sa time

), mislim da bi bilje moglo krenuti rast,ako krene, alga će sama od sebe nestati kroz neko vrijeme