Svibanj 13, 2025, 11:45:35 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Anketa

Jeste li za ulazak Hrvatske u EU?

Da
25 (33.8%)
Ne
49 (66.2%)

Ukupno Glasova: 73

Autor Tema: Europska unija - Da/Ne?  (Posjeta: 12348 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Eurpska unija - Da/Ne?
« Odgovori #50 u: Ožujak 05, 2011, 14:45:23 poslijepodne »
da i taj referendum. Pa opet kao i svi izboru na nivou Hrvatske.... Opet Hrvat neče odlučivati o tome hoče li hrvatska u EU ili ne. Tu če biti glasovi Bosanskih i Hercegovačkih "Hrvata" paglasovi iz dijaspore. Na kraju krajeva če se čekati još 100-tinjak glasova sa brodova koji če odlućiti da Hrvatska ide u EU. Prema tome o čemu vi tu razglabate??? Več se sve zna odavno....
gstraz; misliš ako si proveo 20. god u europi da ti to daje za pravo da nas koji drukčije od tebe razmišljamo nazivaš maloumnima. Sječam te se iz jedne teme gdje si isto ovak "vrijeđao" Moram bit fin jer sam još uvjek "na promatranju" od strane admina. Ali oni koji me poznaju znaju točno što bi ti sad napisal ;) Imam frendove koji žive po cijelo svjetu i niti jedan nema tako arogantan stav kao ti. Tebi je izgleda plafon u životu to što si otišel  van i počel si sa pranjem suđa, a kasnije si se probil zaradil i vratil u RH. Pa ti si rođen za premijera još da si neke metalne struke zabrinul bi se da nisi reinkarnacija Druga Tita. ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 05, 2011, 14:54:58 poslijepodne od Ikota »
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #51 u: Ožujak 05, 2011, 15:02:27 poslijepodne »
Ikota, koji dio nije jasan u onom mojem "naši domaći ljudi"?

Nemoj mi sad izvlačiti nekakvog Sanadera koji je 90te proveo u Austriji ili tko zna šta. Ja pričam o ljudima koji su na vlasti već dugi niz godina, koji se moraju svaki dan prošetati gradom iz kojeg isisavaju koliko god mogu pa ih mora barem sitno biti sram. Ona ekipa koja nas neće ni vidjeti uopće, samo zamisli koliko će se oni o nama brinuti. O tome ja pričam.

Imam prijatelja po cijelom svijetu i ja, oni koji zarađuju ispod 3000 eur mjesečno jedva žive. Stanarina frendice u Padovi je 900 eura, kume u Ljubljani 600 eura, plus sve ostalo. Zamislite si cijenu plina i struje x4, jer toliko je realni trošak u EU. Pa onda sanjarite od 1000 eura većoj plaći.

Žena mi je živila u Dallasu 3 godine, jedva je čekala da se vrati. Ono što Hrvati nikako ne shvačaju da je vani ljepše živjeti, ali bolji život je za sada ovdje kod nas. Rad od 7 do 18, bez prekovremenih, vrtići od 15.000 USD godišnje, renta stana skuplja nego kredit, porez na kamatu na štednju u banci... Nemojte se zavaravati boljim financijskim stanjem u EU. Pa nisu slučajno i Bugarska i Rumunjska i Mađarska morali zvati MMF u spas!? LJUDI MAĐARI SU NACIONALIZIRALI MIROVINE!!! I nikom ništa, jer MMF je tako naredio. U ostalim državama plaće i mirovine -25%!!! O čemu vi sanjarite, pa ne ćeka nas vani med i mlijeko! Grci su u EU, pa im je kamata na državni dug 1,5x veća nego nama van EU! A mi za sada još imamo mogućnost devalvirati taj dug pa krenuti ispočetka ako baš nikako ne možemo van sranja, a oni ni to!

Frend u Sloveniji ima obrt, nije mu marketinška agencija koja radi sa slovenskim telekomom platila račun već OSAM MJESECI i NIKOM NIŠTA. Pričao sam sa njegovim prijateljima koji isto pokušavaju zaraditi ekstra pare s obrtima, u istoj situaciji su kao i mi u Hrvatskoj. Računi se ne plaćaju, "sorry frende, kriza je".

NIKAD NEĆE DRŽAVNE INSTITUCIJE RADITI U VAŠEM INTERESU. Tko od vas tako misli, grdno se vara i zaslužuje SVAKO FINANCIJSKO SRANJE koje će mu skuhati država u sljedećih 20 godina. Znam da sam grub, ali pokušavam vas probuditi.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #52 u: Ožujak 05, 2011, 15:14:05 poslijepodne »
Bože dragi jesu vas istrovali  :'(
Plača bi vam trebala biti 2000 - 3000 EU ... toliko su vas shebali da sad želite u EU samo da bi dobili eventualno mogučnost za zaraditi 1000 EU ... pa šta ste toliko maloumni da ne shvačate makinaciju ???  :hang:

I ko je od vas koji glasate ZA uopče ikada bilo u EU i živio tamo ???

U Italiji npr. zarađuju 900 eEU (standardni poslovi) stan ih košta 400 EU ... pa šta brijete ???  ...šta mislite bit Dr.Nauke kad prođete granicu ? ... a ni jezik neznate
Vozač šlepera zarađuje 2400 EU 24 sata u kamijonu (troškovi da ne pričam) ... Šef Kuhinje 3000 radeči od jutra do mraka bez života, Običan Kuhar 1600...

- Pročitajte malo post od Huc-a u NL ... to vas čeka... noga u guzicu a ne blagostanje... još če vas i linčovat što kradete poslove i spuštate cijene rada ...
...Ovaj hoče u EU da bi mogao uvest nešto  :k022:  ... Ovaj drugi hoče nove poštene političare  :k022: :k022: :k022: :g018:

Pa nije ni čudo šta je stanje ovakvo u HR  :roll:

Argumenti su ti katastrofa! Na razini osnovne škole, uspoređuješ plaću kuhara i cijenu stana i na osnovu toga nazivaš druge maloumnicima -? 

Vedrane, nisi izrazio mišljenje, da ili ne, ili ne znaš što je gore?

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #53 u: Ožujak 05, 2011, 15:33:01 poslijepodne »
pozitivne strane EU:
- nema carine na online shopping iz zemalja EU samim time i jeftinije poštarine
- krediti dizani u eurima bi trebali biti onda nepromjenjivi(rata ista bez obzira na tečaj) - napominjem tako i bilo u teoriji
- primjetite kako su koristi samo za kupovinu a ne i za život.

negativne strane EU:
- zatiranje organskog uzgoja
- preljev novaca iz šupljeg u prazno(barem bolje nego sada u hrvatskoj)
- gomila gluposti iz zakona koje trebamo usvoijiti a tiču se rasprodaje prirodnih resursa
- neznatno povećanja plaća i znatno povećanje cijena svih artikala
- rast cijena nekretnina
- veći porezi(dobro to imamo i sada, skoro 50% u zagrebu) ali ovdje će se oporezivati sve i svašta

uglavnom, za običnu raju Eu znači samo problemi, za veće tvrtke i biznise to je bogomdana unija.
ja sam glasao za ne, iako bi trebalo, barem po meni, ući u uniju skandinavskih zemalja i samo uvesti euro kao monetarnu valutu. Biti nešto ako dopisni član europske unije, s dijelom prava. Jer za 20 godina nećemo mi trebati njih nego oni nas(zalihe pitke vode).

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #54 u: Ožujak 05, 2011, 15:53:14 poslijepodne »
nema veze s EU, ima veze s našim podaničkim mentalitetom, a i mislim da je primjer kako će s nove gazde ponašati prema nama i našim dobrima...
gle ljudi, glavne face u toj uniji su još prije jedne genracije samo bile kolonijalne sile i živjele su na grbi drugih nacija uz pomoć sile i oružja..ovo su samo nove, profinjenije i njima jeftinije metode, krajnji rezultat je još i gori nego prije, jer je teško definirati neprijatelja kojeg treba klepit po glavi ...

..samo jedno pitanje..dal može bit gore od ovog kako je sad ??
iskreno, mislim da nam je stvarno spas u eu, da nas se stvarno dovede u red...

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #55 u: Ožujak 05, 2011, 16:01:44 poslijepodne »
Da nepovijeruješ kakvih nas ima :D :D, tak nam i treba :up:
Živio nam kradeze još 100 god , pa kad za jedno 80 god, budu ljudi pričali   bila jednom jedna mala država hrvatska :D :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Ožujak 05, 2011, 16:05:31 poslijepodne »
da ima nas svakakvih ;)
..ali iskreno, živo mi se hebe kak će mi se zvat država u kojoj živim tak dugo dok imam za otplatit rate kredita mjesečno, ušparat da odem sa ženom i malim na more i da si možemo nešto priuštit i da nismo gladni..sve u svemu, meni je i ovak dobro, ali kroz nekoliko godina neće bit ;)

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #57 u: Ožujak 05, 2011, 16:16:15 poslijepodne »
E bas nasa djeca budu najvise osjetila tkzv. blagodat EU. Stojim pri tome da oni nas trebaju onda bi nas zvali, ovak guranje na silu nece dobro zavrsit po nama.

A kaj mislite di ce ici sve ono smece od hrane koje EU vec sad ne moze rijesit? Pa normalno kod nas a to kaj ce nasa gospodarstva riknut jer se nec moci mjerit jeftinocom njihovog uvoza?

Pa nemojte pisat ko mala djeca, zamisli koje blagodati kaj cu uvest koju rasvjetu jeftinije i slicno, stvarno za zivot potrebne stvari, uff.

Malky jebiga tebi ne paše, jer ćeš morati svakog odojka prijavit i platit na njega porez, a ne samo uzimat poticaje ;)
Kolko si ovog božića prodal odojaka , a za kolko njih si platil porez + što si vjerovatno i na burzi ( volio bi da nije tako i da su te vratili na posel u Hrvatske ceste na naplatne kućice) i od njih (tj. nas sretnika što radimo za plaču i redovno je dobivamo) dobivaš novčanu naknadu i besplatan prijevoz, doktora itd.

A kaj brijes? Mi smo u sustavu vec duze vrijeme tj. OPG i sve ide preko papira, ne mozes ni odojka vise kupit bez svih dokumentacija i na sve moram placat porez i ostala sranja, tak da ti to ne drzi vodu. A znas kaj je najbolje? Kad ga trebam prodat onda ga mesar nece na papire i kaj onda? Nit ga ja ne mogu prodat na crno jer je uveden u knjigu a mesar ga nece a jesti mora svaki dan a to sve kosta. Da je to tak isplativa grana svi bi hranili svinje i rintali 0-24/7 bez ijednog dana slobodnog vec zadnjih 15 godina a da ne spominjem godisnji :D :D :D :D e to bih volio jednom imat.  Kak ste svi odusevljeni kad netko kaze za poticaje, fino to ovak zvuci al ja imam premali obrtaj da mogu trazit poticajna sredstva za tov svinja.

I znas kaj je jos fora?, mene kosta odojak oko 400kn i toliko otprilike pojede do nekih 100-110 kila, znaci u idealnim uvjetima ispadne 800-900kn, kroz period od 3-4 mjeseca i onda mi mesar plati 9kn po kili jer je takva cijena. PA dođe ti da puknes i sebi i measru u glavu i svima po redu. A ak se i prikaze neka zarada onda ju taj isti mesar zaradi u 1 danu a meni treba 3 mjeseca po toj svinji.

I da bude bolje u EU, ma nece 99%, uzevsi samo poljoprivrednike vani jer to pratimo svi su u banani a ne da idu na bolje.

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #58 u: Ožujak 05, 2011, 16:22:30 poslijepodne »
euROBska unija  :down:
nema veze što živim u BiH ali upoznat sam sa vašom situacijom...

Tu če biti glasovi Bosanskih i Hercegovačkih "Hrvata" paglasovi iz dijaspore. Na kraju krajeva če se čekati još 100-tinjak glasova sa brodova koji če odlućiti da Hrvatska ide u EU. Prema tome o čemu vi tu razglabate???

Ikota,zašto nas hrvate iz BiH ne smatraš pravima?
možda smo i veći hrvati od vas  :)
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Ožujak 05, 2011, 16:24:22 poslijepodne »
 :D :D :D
počelo se zatezat :D :D
..bit će napeto pratit i sudjelovat do samog kraja rasprave, ak će je bit :D :D

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #60 u: Ožujak 05, 2011, 16:36:30 poslijepodne »
Rad od 7 do 18, bez prekovremenih

a kod nas je kao drukčije? prekovremeni se plačaju slobodnim danima 8 sati = dan. a godišnjih nema. u državnom poduzeću sa "prekobrojnim" brojem zaposlenih  :dead:

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #61 u: Ožujak 05, 2011, 16:37:36 poslijepodne »
Sva sreča da mi je kredit za auto izašao  prije  1 god.
 Pošto živim na selu ,koke gice, pure race i tak neču bit gladan puna kištra mesa i suhomesnatih proizvoda na tavanu, kuču imam  bavim se poljoprivredom , a uz to  i oboje radimo.
Neki bi rekli blago tebi, u jdnu ruku i je ali što če bit za koji dan nikoo nezna.
Žao mi je ljudi koji nemaju za kruh a  znam ih puno   i tko nije u toj situaciji nezna kak im je.  samo napominjem da bih ja volio radit u sloveniji za 1000 eura , bolje nego tuj za nepunih 300

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Ožujak 05, 2011, 17:03:43 poslijepodne »
..samo jedno pitanje..dal može bit gore od ovog kako je sad ??
iskreno, mislim da nam je stvarno spas u eu, da nas se stvarno dovede u red...

o majko mila...  :dead:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Ožujak 05, 2011, 17:06:01 poslijepodne »
kaj matek ?  :D :D
 svi samo govorimo, ne u uniju, a jel itko napisal kaj bi za nas bio spas u protivnom ?

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #64 u: Ožujak 05, 2011, 17:14:01 poslijepodne »
kaj matek ?  :D :D
 svi samo govorimo, ne u uniju, a jel itko napisal kaj bi za nas bio spas u protivnom ?

s ovim se slažem, i ja govorim ne za uniju al nemam druge ideje sta bi nas moglo spasit..  :roll:
za pocetak bi bilo dobro promjenit kompletni sabor.. ako je to uopce moguce  -?
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #65 u: Ožujak 05, 2011, 17:15:46 poslijepodne »

Argumenti su ti katastrofa! Na razini osnovne škole, uspoređuješ plaću kuhara i cijenu stana i na osnovu toga nazivaš druge maloumnicima -?  

Vedrane, nisi izrazio mišljenje, da ili ne, ili ne znaš što je gore?

Argument je da su te najprije doveli na prosjački štap (namjerno) da bi poslije vidio "spas" u onome što sam naveo, odnosno mogučnošču zarade 1000 EU mjesečno (i time bio presretan).
Samim time bi bez previše razmišljanja prihvatio ulazak u EU.
...A razmisli malo ko je "uništio" Hrvatsku? ...  Reči češ političari; OK, a ko njih plača i potkupljuje?  : E fuckin` U !!!  ... pa čija je onda cijela ta mašinerija ? (da ne nastavljam sa pričom ko "vodi" EU, jer to nije tema)

Na osnovi toga sam nazvao večinu (pardon, manjinu pošto omjer NE:DA stoji 34:16 u ovom trenutku) ovog naroda maloumnicima.

Naveo sam plače nekih zanimanja u Europi za one koji su izrazili želju odlazka u EU radi faktora "Obečane Zemlje"
I usput naveo par poslova koji dozvoljavaju malo veču zaradu uz žrtvovanje života (radni sati)

...Šteta što ne razumiješ moje argumente, ali nisam ni očekivao... možda neko drugi hoče...

ps.
nisam arogantan, ali ne biram riječi  ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 05, 2011, 19:33:49 poslijepodne od gstaraz »

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Ožujak 05, 2011, 17:25:41 poslijepodne »
euROBska unija  :down:

Tu če biti glasovi Bosanskih i Hercegovačkih "Hrvata" paglasovi iz dijaspore. Na kraju krajeva če se čekati još 100-tinjak glasova sa brodova koji če odlućiti da Hrvatska ide u EU. Prema tome o čemu vi tu razglabate???

Ne živiš u RH nego u Bosni, Neznam dali si ikad živio u Hrvatskoj isto ko i onaj dečko što je rođen u Australiji 1993 g. i koji će napunit prije izbora 18 g. Njegov glas če između ostalog odlučivati i na ovom referendumu o kojem pričate, a i na izborima.
Pa tako ,tvoj i tvojih roditelja. Živite i radite u Bosni, Tamo plačate porez, tata sigurno vozi bosanske tablice na autu. Potvrđuje merver kad nešto kupi u RH i kasnije traži povrat poreza. Ne vidim zbog čega bi trebao glasat u Hrvatskoj niti Vi Hrvati iz Bosne niti bilo koji drugi Hrvati koji nemaju stalno prebivalište u RH.

Inače ste mi vi Bosanci vrlo simpatičan narod ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #67 u: Ožujak 05, 2011, 17:27:28 poslijepodne »

Nisam Ikota, al ću napisat svoje mišljenje.

Što ljudi vani imaju odlučivati kako će se živjet u drugoj državi u kojoj praktički nisu bili 2 puta u svom životu? Ja bi zabranio odlazak na izbore ukoliko nisi proveo u državi barem tri od četiri godine koliko traje izborni mandat (osim u slučaju da radiš za hrvatsku firmu koja radi na vanjskom projektu, ili si u vojsci u Afganistanu, profesionalni sportaš i slične iznimke). Ali ovako kad ti je prabaka iz Hrvatske i ti imaš državljanstvo, a ni jezik ne znaš, a možeš slobodno glasat na izborima treba ukinut što prije. To pogoduje samo HDZ-u jer na tome beru presudne glasove za izbore.

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Ožujak 05, 2011, 17:27:44 poslijepodne »
euROBska unija  :down:

možda smo i veći hrvati od vas  :)

oprosti ali zasto bi ljudi koji ne zive u Hrvatskoj odlucivali o ulasku Hrvatske u EU?
ovdje nije pitanje tko je veci Hrvat od koga, ali logicno je da niste veci Hrvati od nas koji zivimo u ovom sr***u.. eto sad ja Hrvat tako pricam o svojoj domovini, al jbg, upropastili su prekrasnu drzavu sa puno prirodnih bogatstva i potencijala  :punch:  :down: :down:

edit: prestigli me Ikota i Nuclear, al poata ta tri posta je ocita ;)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Ožujak 05, 2011, 17:34:46 poslijepodne »
luxy veliš da si upoznat sa NAŠOM situacijom! vidiš li sad razliku, NAŠA i VAŠA (situacija)
Mislim da je dečko koji je otvoril temu dobil sliku naših mišljenja
Tema je otišla duboko u neka sranja na koja mi za sada nemremo utjecat
Bilo bi pametno metnut ključić  ;)

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Ožujak 05, 2011, 17:40:20 poslijepodne »
luxy veliš da si upoznat sa NAŠOM situacijom! vidiš li sad razliku, NAŠA i VAŠA (situacija)
Mislim da je dečko koji je otvoril temu dobil sliku naših mišljenja
Tema je otišla duboko u neka sranja na koja mi za sada nemremo utjecat
Bilo bi pametno metnut ključić  ;)

jesam, a i sama anketa vec dovoljno govori  :up:
neka admin procijeni jel gotovo ili ne, pa nek postupi po svom misljenju  ;)

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #71 u: Ožujak 05, 2011, 18:16:42 poslijepodne »
Bilo bi bolje ovakvec teme ni ne otvarati, sukladno pravilima foruma.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #72 u: Ožujak 05, 2011, 18:32:04 poslijepodne »
pardon ,nisam bosanac  bego hercegovac...
nisam se mislio svađati,i da dolazim u Hrvatsku skoro svaki tjedan,a i tata mi je tamo živio i služio vojsku oko 20 godina...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #73 u: Ožujak 05, 2011, 18:46:54 poslijepodne »
pardon ,nisam bosanac  bego hercegovac...
nisam se mislio svađati,i da dolazim u Hrvatsku skoro svaki tjedan,a i tata mi je tamo živio i služio vojsku oko 20 godina...

I? Porez ne plaćate u ovoj državi!
Svatko tko ne plaća porez u RH bi po meni ostao bez prava glasa, ali ne može HDZ bez BiH jer tamo i mrtvi glasaju  :-X

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #74 u: Ožujak 05, 2011, 18:51:02 poslijepodne »
Definiitivno jedno veliko NE.
Razlozi-
svatko od nas može ih nabrojati stotinjak.