Ikota, koji dio nije jasan u onom mojem "naši domaći ljudi"?
Nemoj mi sad izvlačiti nekakvog Sanadera koji je 90te proveo u Austriji ili tko zna šta. Ja pričam o ljudima koji su na vlasti već dugi niz godina, koji se moraju svaki dan prošetati gradom iz kojeg isisavaju koliko god mogu pa ih mora barem sitno biti sram. Ona ekipa koja nas neće ni vidjeti uopće, samo zamisli koliko će se oni o nama brinuti. O tome ja pričam.
Imam prijatelja po cijelom svijetu i ja, oni koji zarađuju ispod 3000 eur mjesečno jedva žive. Stanarina frendice u Padovi je 900 eura, kume u Ljubljani 600 eura, plus sve ostalo. Zamislite si cijenu plina i struje x4, jer toliko je realni trošak u EU. Pa onda sanjarite od 1000 eura većoj plaći.
Žena mi je živila u Dallasu 3 godine, jedva je čekala da se vrati. Ono što Hrvati nikako ne shvačaju da je vani ljepše živjeti, ali bolji život je za sada ovdje kod nas. Rad od 7 do 18, bez prekovremenih, vrtići od 15.000 USD godišnje, renta stana skuplja nego kredit, porez na kamatu na štednju u banci... Nemojte se zavaravati boljim financijskim stanjem u EU. Pa nisu slučajno i Bugarska i Rumunjska i Mađarska morali zvati MMF u spas!? LJUDI MAĐARI SU NACIONALIZIRALI MIROVINE!!! I nikom ništa, jer MMF je tako naredio. U ostalim državama plaće i mirovine -25%!!! O čemu vi sanjarite, pa ne ćeka nas vani med i mlijeko! Grci su u EU, pa im je kamata na državni dug 1,5x veća nego nama van EU! A mi za sada još imamo mogućnost devalvirati taj dug pa krenuti ispočetka ako baš nikako ne možemo van sranja, a oni ni to!
Frend u Sloveniji ima obrt, nije mu marketinška agencija koja radi sa slovenskim telekomom platila račun već OSAM MJESECI i NIKOM NIŠTA. Pričao sam sa njegovim prijateljima koji isto pokušavaju zaraditi ekstra pare s obrtima, u istoj situaciji su kao i mi u Hrvatskoj. Računi se ne plaćaju, "sorry frende, kriza je".
NIKAD NEĆE DRŽAVNE INSTITUCIJE RADITI U VAŠEM INTERESU. Tko od vas tako misli, grdno se vara i zaslužuje SVAKO FINANCIJSKO SRANJE koje će mu skuhati država u sljedećih 20 godina. Znam da sam grub, ali pokušavam vas probuditi.