Evo razmislajm o preslagivanju svojeg akvarija od 28 litara (link u potpisu), wavebox 40 i volio bih u iduci seting staviti Glossostigmu elatinoides, staurogyne i crinum calamistratum koji je tu iz prošlog postava, za one koji ce pogledati link;on je nakon par tjedana zamjenio bacopu, primio se i raste vrlo lijepo. Inace trenutno na tom akvariju imam 11 W rasvjetu, onu malu sivu lampicu (ona kineska koje ima za nrauciti sa ebay-a) i sad kako planiram staviti zahtjevnije vrste volio bih vaše mišljenje o tome koju lampu i koliko svijetla. Jednako tako bi me zanimalo i koliko dugo mislite da bi to svijetlo trebao držati upaljeno.
Do sada sam redovito uspijevao drzati biljke na životu, rijetko mi je što krepalo ali sam jednako tako vječito imao problema sa crnom algom koja me prati od prvog dana akvaristike, a fascinantno mije to sto se pojavi kad gnojim, kad ne gnojim, kad sam angaziran ili pak kad zaboravim akvarij, kad svijetlim kratko ili svijetlim dugo, uvijek je tu, u malim količinama istina no vječito je prisutna i da ju en drzim pod kontrolom sa algojedima bi vjerojatno bila sveprisutna.. Jednao tako moam spomenuti da cu za pologu uzeti krupniji šljunak i preko njega sitni crni, a u pjesak cu staviti jbl kugle.
Eto, CO2 nemam, gnojim easy carbom i nutrafin plant gro-om..
Eto ako vas jos sto zanima recite, lako pofotkam, nacrtam, skiciram, ma ako ste u Zagrebui i donesem vam do doma