Srpanj 20, 2025, 11:49:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koliko svjetla?  (Posjeta: 760 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Koliko svjetla?
« u: Ožujak 02, 2011, 09:47:50 prijepodne »
Evo razmislajm o preslagivanju  svojeg  akvarija od 28 litara  (link u potpisu), wavebox 40 i  volio bih u  iduci seting staviti Glossostigmu elatinoides, staurogyne i crinum  calamistratum koji je tu  iz prošlog postava, za one koji ce pogledati link;on je nakon  par tjedana zamjenio bacopu, primio se  i  raste vrlo lijepo.  Inace trenutno na tom akvariju imam  11 W rasvjetu, onu malu sivu  lampicu (ona kineska  koje ima   za nrauciti sa  ebay-a) i sad kako  planiram staviti   zahtjevnije vrste volio bih  vaše mišljenje o tome  koju lampu i koliko  svijetla. Jednako tako  bi me zanimalo i   koliko dugo mislite  da  bi to svijetlo trebao  držati upaljeno. 

Do sada  sam  redovito  uspijevao   drzati biljke na  životu, rijetko mi je što krepalo ali sam jednako tako vječito imao problema sa crnom algom koja me  prati od prvog  dana akvaristike, a fascinantno mije to sto se pojavi  kad  gnojim,  kad ne gnojim,  kad sam  angaziran ili pak kad  zaboravim akvarij, kad svijetlim   kratko ili svijetlim  dugo, uvijek je tu, u malim količinama istina no  vječito je prisutna i  da ju en drzim  pod kontrolom sa  algojedima   bi vjerojatno    bila sveprisutna..   Jednao tako moam spomenuti da  cu za pologu uzeti   krupniji  šljunak i preko njega   sitni  crni, a u pjesak  cu  staviti jbl kugle. 

Eto, CO2 nemam,  gnojim easy carbom i nutrafin plant gro-om.. 

Eto ako vas jos sto zanima recite, lako pofotkam, nacrtam, skiciram, ma ako ste u Zagrebui i donesem vam do doma :D

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Koliko svjetla?
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2011, 10:17:36 prijepodne »
evo  dosao sam na  to da  cu kupiti ednu od ove dvije lampe:
ili Wave solaris od 18 W ili
Wave Cosmos od 20W

Ako imate ikakavih  iskustva sa tim lampama i  predođbu o tome dal bi one bile prejake za  bilje koje  zelim imati, mi molim vas recite!  Zahvaljujem!