Svibanj 04, 2025, 14:20:12 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: ne presvlacenje kozica  (Posjeta: 3319 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
ne presvlacenje kozica
« u: Veljača 28, 2011, 20:49:51 poslijepodne »
jako slabo mi se presvlace i samo kupim mrtve kozice..Sto radit?dodat kalcija?joda?kako?koliko.Crystal red manje vise ok zive ali babaulti ugibaju!Izgleda da mi u Du nemamo bas tvrdu vodu..ili kako kad.No ako nekako podignem tvrdocu,tad ce crs smetat a opet i njihove kosuljice slabo vidim,ako ostavim,ostajem bez babaultija koji se ne mogu presvuc.Sto dodati i kako?
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline kostica1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: ne presvlacenje kozica
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2011, 21:09:07 poslijepodne »
može malo više podataka o akvariju, možda neka slika? Meni su umrle 3 prije nego šta su se počele presvlačit.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2011, 21:56:05 poslijepodne »
Da li ti se presvlače kad mijenjaš vodu?Kod mene se redovito presvuku,to jest nakon izmijene nađem kožuraka,a u akvariju su red cherry,ghost,malaya i njihovi križanci.Danas mi je uginula ogromna kozetina koja je imala oko 3cm,bila je prvo prozirna,pa je počela dobijati boju i sad je dobila lijepu crvenu sa poprečnom bijelom kao crs i danas je krepucnila.Evo slike:

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2011, 22:38:37 poslijepodne »
ma isto izgleda kad crkne  :D :D ista moja babault koza...
to je to,ta poprečna pruga,ta narančasta boja i gotovo,ne može se presvući.
jednostavno ne nalazim košulljice kad mjenjam vodu..(ali prije jesam! i sad nađem tu i tamo koju ali..to je sve ništa)i često mi zna jedna po jedna baš babaulti riknut! crs nsiam brojao ali dok ih je preko 10 sve je ok

najgore mi je što sam u mjesec dana izgubio 6-10 ženki babultija koja su nosila jaja! ostao sam sa jako malo njih a to znači ako mi rikne to malo još što imam,gotov sam! nema ih više  :down: :down:

pa dobro šta to sad znači? da mi imamo mekano vodu?
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2011, 22:48:51 poslijepodne »
evo faber i ja imam lose vijesti s babaultima  :( u prosloj godini bilo mi je lijepo krenulo ali od nove godine nemam vise podmlatka, iako su mi sve zenke bile non - stop nosece ... ne mogu ugledat nigdje nijednu malu, a majkama istjece zivotni vijek pa ugibaju pomalo, jedna za drugom .. poraz..
..a sto se tice nase vode i tvrdoce, mislim da je okej nasa tvrdoca - osrednje tvrda, taman kako treba (oko 12) jeli to babaultima malo..? mozda da razmislimo o drugim uzrocima..
jesi siguran da smrt tvojih koza ima veze s  (ne)presvlacenjem ? i zanima me, sto ti mislis,  koja je veza presvlacenja i tvrdoce vode ..?..zanimaju me cinjenice, ne "rekla mi baba janja"..
evo ti podaci o nasoj vodi, pozz

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Veljača 28, 2011, 23:26:56 poslijepodne »
eto na..onda nije tvrdoća onda je jod u pitanju..al opet i to  ne vjerujem...
 :down:
ma jel moguće radi kiša??????
što ti misliš? zašto nam ssuper uspijevaju i od kad je kišno razdoblje...loše
ako nema mladih onda im ne valja voda,imao sam na kraju ljeta ali sad više ne...dakle generalni zaheb sa vodom
ja mislim da nam je voda zagađena(ne samo kad je kiša)jel i bilje mi je nekako loše...svima nešto fali a gnojim sa svim i svačim....

pa nalazi su super! jel nama na otoku izvor Ombla ili je to sve isto? ne kužim to...

čuj čim mladih nema,problem je presvlačenje nema što drugo bit,već ih jako dugo imam pa sam skužio.ali odkud onda ove osjetljivije kozice žive? Crystal red je daleko osjetljivija? a one špiciraju,klopaju lišće,čagaju si tam,a babaulti na rubu !
da nije možda co2? konstantno mi je od kad sam nabavio bocu..ali onda bi to i ranije primjetio...

pomogne jedna stvar! kad dodam mrvicu mineralne soli od ciklida,ali se bojim puno jer sigurno sadrži i nešto što smeta kozama..ali kako vidim,sol sadrži i jod i kalcij i medu i zeku i sve....e tad vidim malo više košuljica ali...to je opet goli nježnik kako je prije bilo
« Zadnja izmjena: Veljača 28, 2011, 23:32:48 poslijepodne od Faber »
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #6 u: Ožujak 01, 2011, 00:43:48 prijepodne »
morao bi probat ova 2 preparata

MOSURA Gravidas
Cijena Mosura Gravidas 25 gr - 165,00 kn

http://www.mosura.de/en/index.php?seite=16.gravidas

MOSURA Mineral Plus

Cijena Mosura Mineral Plus 100 ml - 65,00 kn
Cijena Mosura Mineral Plus 180 ml - 105,00 kn
Cijena Mosura Mineral Plus 300 ml - 160,00 kn
Cijena Mosura Mineral Plus 3000 ml - 1250,00 kn

http://www.mosura.de/en/index.php?seite=18.mineralplus

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #7 u: Ožujak 01, 2011, 08:01:49 prijepodne »
i ja razbijam glavu mjesecima, mislim da si u pravu sto se tice ljeta i zime ..!..meni je isto ljeti islo odlicno, izgleda da to sto su izvori protocniji zimi (stalne kise) pa u vodi necega nema..ili necega ima previse..da to ima najvise veze  -? .. mislim da u tom grmu lezi zec..
ako je problem u oklopima i njihovom presvlacenju - oklop u rakova je od hitina, to je u biti slozeni ugljikohidrat, dakle secer (gradivni ugljikohidrat, kao sto je na pr u biljaka celuloza gradivni ugljikohidrat, isto secer).. njima za sintezu hitina potrebni jednostavni seceri nalaze se u hrani, ne u vodi, stoga - ako imaju problema, vjerojatno im fali jos nesto sto sudjeluje u toj sintezi = zato mislim da je ovo sto je malky napisao jako dobro, i potrebno..

to sto si prije vidjao vise kosuljica u tanku, jesi povezao to s time da si prije imao vise kozica, pogotovo mladih, koje rastu, pa se cesce i presvlace: ako si u zadnje vrijeme imao manje koza a vecina ih je bila odraslih, logicno je i da je manje kosuljica, jer odrasle i nemaju toliku potrebu za presvlacenjem, kad vise ne rastu..ne znam..tesko je zakljucit  -?

ova slika gore je primjer kozice koja je navjerojatnije umrla prirodnom smrcu, od starosti. tkivo u rakova koje je inace skoro tecno i skoro prozirno, postane kruto i pobijeli-porozi (kao na pr bjelance u jajeta kad ga skuhas - koagulira) tako da mislim da nije u vezi sa (ne)presvlacenjem
sad pametujem previse  :roll: vise je pitanja nego odgovora; ja u stv mislim da nesto u vodi kosi podmladak, dok je jos jako mali -? tko ce znat...
« Zadnja izmjena: Ožujak 01, 2011, 08:23:41 prijepodne od todor.dbk »

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Ožujak 01, 2011, 13:07:00 poslijepodne »
Malky kumasine,a di toga ima za kupit?
@Todor-ne shvatljivo..danas sam ipak nasao neke kosuljice a jucer sam stavio mrvicu minerala..Ne moze to svaki put biti slucajnost,zar ne?
Malo mi je muka svih tih silnih preparata :roll:
Zivotni vijek da ali ne krepavaju mi samo radi toga..ostao sam bez svih malih,a osim hrane,izuzetno su osjetljive na to da se ne mogu presvuci.
Nema ih vise ni u filteru,nekoc kad ugasim filter i cistim ga,posisam hrpu malih,a isto tako kad ga ugasim pa upalim izbaci malu balicu van pa se razbjeze.Stvarno sam ih imao.Voda je bila izvrsna za njih.A onda cim padnu kise,zima dodje,banana!a ljeti mi je problem temperatura!em alge,em mi pocrvene ako bude visoka..promjenim vodu,dolijem hladniju eto ti za pola dana lijepa zelena boja i crta na ledjima(tad znam da je idealna voda)Jedino nikad nisam odgonetnio,zbog cega mi red cherry nije uspijevao u tanku gdje babaulti i obrnuto,a istu vodu iz pipe doljevam.
pa vidio si i sam prije kako je kod mene bilo.
Cuj,mislim da nebi skodilo da nabavimo minerale..
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #9 u: Ožujak 01, 2011, 13:49:19 poslijepodne »
ista stvar i mom kozicnjaku. svi malci su mi nestali, a stare krepavaju od starosti (mada, ja nalazim kosuljice od ovih odraslih)..gledo sam jutros, imam  jos tri zenke koje su nosece, ali i one imaju vise od godine dana  :( tako da i one uskoro odlaze..i kad sve zbrojis, ima bit da si u pravu
voda nam je zimi u banani - mozda zbilja zbog puno kisa nesto nedostaje ..?.. a ako je tako, da je provat nabavit te soli/minerale ? kad je sve drugo u tankovima u redu, vrijedi pokusat ...

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #10 u: Ožujak 11, 2011, 21:18:16 poslijepodne »

e samo da spomenem ne presvlačenje...evo sam video našao na youtube,ovako mi kozica izgleda samo što se ne presvuče kako treba već jadna podvilja i crkne  :(
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #11 u: Ožujak 30, 2011, 15:50:31 poslijepodne »
Kod mene situacijama s kozama, red cherry bila super do danas! To je nešto nevjerovatno! Tjedan dana sve super, bez i jedne mrtve, danas ujutro od 15-tak kozica, nađem 4 uginule! Niti sam ih hranio, niti mjenjao vodu ovih dana...Mjerio nitrite, nitrate, sve uredno, jedino mi mozda ph malo previsok, oko 7,3...pa jer moguće da im ph smeta? Ali opet da im smeta kontinuirano bi umirale...I nisam spomenuo da su uginule  4 odrasle, dok su male sretne i vesele...A opet da su umrle od starosti - istina da su stare već, ne vjerujem da bi umrlo njih 4 isti dan!

Offline DeX_13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #12 u: Ožujak 30, 2011, 16:31:44 poslijepodne »
hmmm di je onaj oblak iz Japana, koji se primice europi?!?!?  :nuclear: :nuclear:

:clown:

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #13 u: Ožujak 30, 2011, 17:17:59 poslijepodne »
hmmm di je onaj oblak iz Japana, koji se primice europi?!?!?  :nuclear: :nuclear:
 :clown:
Očito da je nešto takvo u pitanju! :D :D :D