AKVARIJ:
- dimenzije/litraža - 95 litara
- temperatura - 29,5 stupnjeva
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - sve u normali po 5 u 1 testerima
- vrijeme od pokretanja akvarija - mjesec i pol dana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - 3 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode - do sada 3 puta po 30%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da, oko polovice dna
FILTER:
- model filtera unutrašnji wave filter, koji je standardno uz Poseidon riviera 80
- način i periodi čišćenja filter materijala - svaki put kod izmjene vode isperem spuzvice u vodi iz akvarija
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - all of the above, s time da je aktivni ugljen vani jerbo liječim za ich
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - i kamenje, i panj, nema sluzi
- grijač - stock, dosao uz akvarij
- pumpa za zrak - da
- CO2 sustav – gnojenje, easy carbo, prestao radi lijecenja icha Contraspotom
- koju kemiju dodajete u akvarij? - easy carbo, ffm po PSu
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - gibbiceps (uvaljen burazu kod kupovine u PET centru da ce narast max 15 cm), sijamski algojed, colisa lalia, crvena neonka x13
- starost ribica - ne znam
- ima li potencijalnih „terorista“ - ne kuzim pitanje
- hranjenje – jednom dnevno, listici i granulice, kupljeno prije mjesec dana pa mislim da rok trajanja je jos uvijek ok
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna - neonke su dosle prije tjedan dana - ove sam stanovnike ufuro, treci tjedan od cikliranja gibbiceps, 4ti tjedan colisa i algojed
- promjena kvalitete vode - nista od navedenog
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - nesto sitno
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - slika na
http://www.akvarijske-ribe.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=13381- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - cini mi se da je poceo kod repa dobivat isto ranicu
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - normalno jede, tu ti tamo pojuri koju ribicu, ne skriva se, svuda je u akvariju
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - sve ok
- kad su se simptomi prvi puta uočili - cim sam dopremio ribicu ali sam mislio da je mehanicko ostecenje, sad sumnjam
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - trenutno lijecim od icha contraspotom
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? - uginula je zenka colise ali niti jedan simptom gore naveden, dapace, samo je prestala jest i drugi dan bila na dnu (ulio sam ffm kada su ribe donesene svaki put)
- stanje ostalih stanovnika - svi su cisto super, jedu normalno, plivaju normalno,
Naime, ide mi na zivce ta rana pa sam isao sam nesto istrazivati. Mislio sam da su gljivice ali plavi kaze da vrlo vjerojatno nisu. trenutno lijecim prvu turu od icha. Na colisi mi se manifestirao i ich. Sad me zanima ako mi itko moze pomoci sljedece:
1. Sto je to i kako lijeciti?
2. Da li nastaviti lijeciti ich jer vidim da se ljudima savjetuje da lijece obavezno u dvije ture, ili da prekidam i lijecim ovo?
3. Aktivni ugljen je vani, nisam znao kako da ga odlozim pa sam stavio u vrecicu za meso, ne znam da li mogu jos koristiti taj ili da kupujem novi?
4. Da li vaditi ovu ribu van u karantenu ili sto?
Lijepo molim pomoc.