Kolovoz 19, 2025, 15:03:59 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: fluval 205  (Posjeta: 1108 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline majaajam123

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
fluval 205
« u: Veljača 27, 2011, 10:13:11 prijepodne »
jucer sam stavila novi fluval 205 u funkciju ciscenja akvarija,, kad sam sve slozila kako treba biti(prema uputama sa cd-a i prilozenih papira) uljucila sam ga u struju, filter se pokrenuo al se jako cuje motoric (propeler)  kako se vrti,, vec sam x puta rastavil i sastavila filter al nemogu skuzit zasto se motor (propeler) tako cuje, pa ako je netko imao slicnih problema molim za pomoc, navodno bi filter trebao biti necujan

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
Odg: fluval 205
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2011, 10:16:21 prijepodne »
jucer sam stavila novi fluval 205 u funkciju ciscenja akvarija,, kad sam sve slozila kako treba biti(prema uputama sa cd-a i prilozenih papira) uljucila sam ga u struju, filter se pokrenuo al se jako cuje motoric (propeler)  kako se vrti,, vec sam x puta rastavil i sastavila filter al nemogu skuzit zasto se motor (propeler) tako cuje, pa ako je netko imao slicnih problema molim za pomoc, navodno bi filter trebao biti necujan
Ostalo ti je vjerojatno malo zraka unutra (to ti je normalno) pa se to čuje al prestati će ti kroz 24 sata, samo ga nemoj stalno otvarat i zatvarat.  :) :up:

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2011, 11:42:22 prijepodne »
Jesi sigurna da si ga dobro sastavila, jel sve "sjelo" na svoje mjesto kako treba? Ako si sigurna da je onda ga malo zaljuljaj ljevo desno da izađe zrak iz njega, a provjeri da kojim slučajem nisi smanjila protok.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2011, 11:47:51 prijepodne »
pumpe su obično glasne dok se ne uhodaju. ako je sve u redu trebalo bi se stišati nakon nekog vremena - meni je Wave pumpa šrotala 20 dana, sad je nečujna.

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2011, 14:29:26 poslijepodne »
Ostalo ti je vjerojatno malo zraka unutra (to ti je normalno) pa se to čuje al prestati će ti kroz 24 sata, samo ga nemoj stalno otvarat i zatvarat.  :) :up:

potpisujem , imam malu pumpicu za vodu nadrukat u filter, malo ju dizi gore dolje ili ti pumpaj dok nepocne radit kako treba, bude jako bucam i klopoce vodu ako ima malo zraka u spremniku

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2011, 15:55:58 poslijepodne »
ja sam ga znala malo lagano protresti da zrak iziđe van i odmah je bio tiši ali nije baš nečujan.Ja sam imala dva i bili su puno glasniji od eheima kojeg imam sad ,  a bili su upola slabiji od ovog.

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #6 u: Veljača 27, 2011, 16:25:13 poslijepodne »
Meni ne da je nečujan,nego ne znam uopće da ga imam.Nikad tiši filter!!
WWW.VESELJKO.NET

Offline majaajam123

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #7 u: Veljača 27, 2011, 20:04:09 poslijepodne »
hvala na odgovorima,,

probala sam ga protresti i culo se ko da ima zraka unutra,, sad se malo manje cuje,, neka neko vrijeme jos tako radi pa cu onda vidjeti dal ce prestat ili ne

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2011, 11:28:27 prijepodne »
Ja imam 305-icu. A nije da se ne čuje, bruji onako malo, jačinom recimo kao računalni ventilator (al naravno nije isti zvuk  :D)

Kad je tišina u sobi (po noći) onda ga čujem. Prek dana od računala, TV-a i ostalog se ne čuje uopće.

Kao što je netko naveo, brujao je prvih par dana, i onda se utišao nešto...

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2011, 18:22:01 poslijepodne »
Moj Eheim 2080 bruji dosta. Puno više od 18dB koliko sam pročitao po jednom testu (to se u sobi skoro ne bi čulo). Neki kažu da je čak oko 35 dB.