Planiram raditi jezerce za kornjacu. Radovi ce krenuti na proljece. E sad me zanima koji filter bi filter iso u jezerce i dali bi trebale pumpe? I naravno koliko bi pumpa i filter kostali. Zeljela bi da mi predlozite dimenzije za jezerce ili kakav oblik da bude da u njega stane cca 500l. U susjedstvu ima puno macaka pa bi trebala neku ogradicu i krov iznad jezerca pa mogli bi mi dati ideju za to. hvala unapred 
Znaci ipak je nisi dala na udomljavanje...
Drago mi je

Trebala bi raditi da je najveca dubina najmanje 1.2 m, (radi hibernacije na dnu jezerca), a sad sto vece to bolje, ovisi o uvjetima, ne znam da tu dubinu mozes dobiti (posto bi pravila jezerce 500l), ako bi isla dubina 1.2 m, ali ako nece biti u hibernaciji ili ces je staviti recimo u podrum da hibernira nema potrebe za takvom dubinom; trebala bi raditi "stepenicasto" tj. razlicite dubine,
E sad za filtere, ja u ovom mom jezercu nisam imao filtere vec sam cirkulaciju vode (sprecava stvaranje zelenih algi, ali nije to to...), nazalost "usro" sam jer sam ga betonirao pa mi je malo popucao tjekom zime, i umjesto da sam farbao nekom tamnom bojom za jezerce, ja sa svjetlo plavom

.
Za filter...
hm...
Ima se za kupiti al uglavnom su skupi, pogledaj recimo ovakve filtere, to cu praviti na proljece
Ja bih recimo od ovog drugacije napravio tako da mi voda ne ide od ispod prema gore, vec od gore prema dolje i prirodnim padom da se vraća u jezerce...