AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 60x30x30 , 54L
- temperatura,26.5 stupnjeva celzijevih
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH nemjerim i neznam
- vrijeme od pokretanja akvarija, skoro 4 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, nakon 4 tjedna corydorasi
- koliko često i koliko mijenjate vode svakih 1 tjedan 15L vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija DA
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) Eheim 2008 , Unutrašnji protok min 250 i max 550 l/h ukljuceno max
- način i periodi čišćenja filter materijala Cisitm filter svakih mjesec dana
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) samo spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? imam panj i neke kamencice i nema sluzi i kokos koji je ubacen prije 1 tjedan al kuhao se jedno 7 sati u ociscen je skroz i dodan kokos otprije 20 dana itprilike
- grijač Jager 50W
- pumpa za zrak Nema al imam je za kad bude toplije
- CO2 sustav – kakav DIY co2 sa ljestvama
- koju kemiju dodajete u akvarij? Otprije 2 tjedna FFM svaku uzmjenu vode po prepurucenoj dozi i Ec 1 ml dnevno i Profito 0.7ml dnevno
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 6X Corydoras Paleatus , 2X Gupy , 2X Apirstrogamma Cacatoudies (2 zenkice) i 3 Jabucara
- starost ribica Nemam pojma corydorasi su nekih 4-5 cm , a on je bio onako 6-7 mozdaa 8 cm
- ima li potencijalnih „terorista“ Nema jedino zenke al msm da nisu
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 1 puta dnevno koliko ribe mogu pojest u 2 minute nije prošao rok hranjenja a 2 puta tjedno dobivaju i crve odnosno kisne gliste
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) Ništa
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) Ništa jedino se zamuti prilikom dodavanja FFM--a al msm da je to normalno
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke Ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma Bio je gazda u akvariju al odjedanput se smirio nekih 7 dana je bio povucen stalno je bio u kokosu jedva da je izlazio za vrijeme hranjenjaa onda se opet poceo malkice opustat stalno je bio miran leđna peraja mu je bila nakostrješena dosta vremena zadnja 2 dana , bio je jakooo povucen i smiren , mislim da je ubrzano disao i provodio je 80% vremena u kokosu i na ulazu u kokos , kokos je odma ispod filtera.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... Nije bilo promjena mozda oci malo ispupcene al to je ja msm tako kod ove vrste , ja msm da je ubrzano disao a kad je umro ljuske su mu bile podignute
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) Ja mislim da je ubrzano disao , nakon smrti su mu bile podignute , hranu je uzimao a skrivao se puunoooo u kokosu i onako ako je katkad izasao u bilju , stalno je bio pri dnu , i u kokosu i zadnji dan-dva bio je pored kokosa na dnu s podignutom leđnom perajom
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) Smeđkast izmet nije nista nenormalno
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima Ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? Prije mi je umrla zenka i imaju skroz iste simptome oba 2 slucaja
- stanje ostalih stanovnika Sve normalno ko od prvog dana kad su sve od navedenih riba dosli
Mobitel se puni slike za nekih 15-40minuta