Srpanj 14, 2025, 00:05:46 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Umrla Apirstrogamma Cacatoudies ? opet  (Posjeta: 870 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Umrla Apirstrogamma Cacatoudies ? opet
« u: Veljača 26, 2011, 18:38:50 poslijepodne »
AKVARIJ:
-   dimenzije/litraža, 60x30x30 , 54L
-   temperatura,26.5 stupnjeva celzijevih
-   parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH nemjerim i neznam
-   vrijeme od pokretanja akvarija, skoro 4 mjeseca
-   kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, nakon 4 tjedna corydorasi
-   koliko često i koliko mijenjate vode svakih 1 tjedan 15L vode
-   da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija DA

FILTER:
-   model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat)   Eheim 2008 , Unutrašnji protok min 250 i max 550 l/h ukljuceno max
-   način i periodi čišćenja filter materijala  Cisitm filter svakih mjesec dana
-   što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...)  samo spužva

OSTALA OPREMA:  
-   panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? imam panj i neke kamencice i nema sluzi i kokos koji je ubacen prije 1 tjedan al kuhao se jedno 7 sati u ociscen je skroz i dodan kokos otprije 20 dana itprilike
-   grijač Jager 50W
-   pumpa za zrak  Nema al imam je za kad bude toplije
-   CO2 sustav – kakav  DIY co2 sa ljestvama
-   koju kemiju dodajete u akvarij? Otprije 2 tjedna FFM svaku uzmjenu vode po prepurucenoj dozi i Ec 1 ml dnevno i Profito 0.7ml dnevno
STANOVNICI:
-   popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 6X Corydoras Paleatus , 2X Gupy , 2X Apirstrogamma Cacatoudies (2 zenkice) i 3 Jabucara
-   starost ribica Nemam pojma corydorasi su nekih 4-5 cm , a on je bio onako 6-7 mozdaa 8 cm
-   ima li potencijalnih „terorista“ Nema jedino zenke al msm da nisu
-   hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 1 puta dnevno koliko ribe mogu pojest u 2 minute nije prošao rok hranjenja a 2 puta tjedno dobivaju i crve odnosno kisne gliste

PROMJENE:
-   promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) Ništa
-   promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) Ništa jedino se zamuti prilikom dodavanja FFM--a al msm da je to normalno
-   da li vam trunu (propadaju) neke biljke Ne

SIMPTOMI:
-  detaljan opis simptoma Bio je gazda u akvariju al odjedanput se smirio nekih 7 dana je bio povucen stalno je bio u kokosu jedva da je izlazio za vrijeme hranjenjaa onda se opet poceo malkice opustat stalno je bio miran leđna peraja mu je bila nakostrješena dosta vremena zadnja 2 dana , bio je jakooo povucen i smiren , mislim da je ubrzano disao i provodio je 80% vremena u kokosu i na ulazu u kokos , kokos je odma ispod filtera.
-  promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... Nije bilo promjena mozda oci malo ispupcene al to je ja msm tako kod ove vrste , ja msm da je ubrzano disao a kad je umro ljuske su mu bile podignute
-  da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) Ja mislim da je ubrzano disao , nakon smrti su mu bile podignute , hranu je uzimao a skrivao se puunoooo u kokosu i onako ako je katkad izasao u bilju , stalno je bio pri dnu , i u kokosu i zadnji dan-dva bio je pored kokosa na dnu s podignutom leđnom perajom
-  kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) Smeđkast izmet nije nista nenormalno
-  pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima Ne
-  koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? Prije mi je umrla zenka i imaju skroz iste simptome oba 2 slucaja  
-  stanje ostalih stanovnika Sve normalno ko od prvog dana kad su sve od navedenih riba dosli
Mobitel se puni slike za nekih 15-40minuta

Offline Ingwar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Umrla Apirstrogamma Cacatoudies ? opet
« Odgovori #1 u: Veljača 26, 2011, 19:21:56 poslijepodne »
jel mu stomak bio napuhnut? ljuske budu nadignute kod trbusne vodenice

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Veljača 26, 2011, 19:35:48 poslijepodne »
jel mu stomak bio napuhnut? ljuske budu nadignute kod trbusne vodenice
Je bio je napuhnut drob dobro sad idu slike  :up:

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Veljača 26, 2011, 20:10:13 poslijepodne »
Evo obećanih slika :

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2011, 00:42:20 prijepodne »
Pop-eye

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #5 u: Veljača 28, 2011, 10:55:51 prijepodne »
Molio bih kad bi se 985Plavi javio . Hvala  :up:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2011, 11:28:19 prijepodne »
Pozdrav Venom,

Već sam ti bio prije napisao da si zaista pedantan i da zaista dobro održavaš higijenu u akvariju. Jedino što bi se možda još moglo poboljšati je slijedeće: ipak malo smanji protok filtera na cca 300l/h a na izlaznu cijev namontiraj plastični dodatak u obliku slova Y tako da jedan kraj bude usmjeren prema dnu i podiže prljavštinu sa dna a drugi prema gore da mreška površinu vode i tako otapa kisik.

Naime, obje ribe su boravile na dnu i to na mjestima smanjenog protoka vode a upravo se na tim mjestima nakuplja amonijak, nitrati, fosfati i dr a što uz ostatke fecesa stvara odlične preduvjete za rast i razvoj patogenih bakterija koje su tvojim ribama napale bubrege i pojavio se simptom trbušne vodenice sa pop eye-om.

Dakle, malo smanjiti rad filtera, nabaviti Y dodatak a kokos staviti nasuprot izlazne cijevi filtera tako da svježa voda iz filtera ide prema kokosu...

Da, skoro sam zaboravio, ipak malikice manje hrani ribe i obavezno jedan dan u tjednu post, pozdrav i sretno.