Srpanj 18, 2025, 23:13:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Aquascaping rubrika  (Posjeta: 2787 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Aquascaping rubrika
« u: Veljača 24, 2011, 21:04:55 poslijepodne »
evo ne mogu vise sutjet moram se izjadat

kao prvo da rascistimo da ja prvi nemam oko za neko posebno slaganje akvarija, zato valjda i imam ciklidne vecinom :D ali.....

od kad je rubrika otvorena bilo je stvarno radova koji zasluzuju ici u tu rubriku ali majko mila sad u zadnje vrijeme svi prebacuju svoje akvarije u ovu sekciju a nisu nit za slatkovodne akvarije nego bi vise pasali pod uređenje akvarija

nemam pojma mozda se to samo meni cini?? nek me ljudi ne shvate zlonamjerno, jer cak su neki moji akvariji stavljeni u aquascape rubriku od strane moderatora a ja osobno smatram da nisu za te rubrike al eto kad su vec tamo onda....

Offline selce

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
Odg: Aquascaping rubrika
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2011, 21:28:00 poslijepodne »
Vodstvo akvarij.neta  je otvorilo aquascaping podforum kako bi se predstavljali  najbolji akvariji ovog foruma u biljnom aquascape smjera. Zato vas molimo da ne stavljate radove koji svojom kvalitetom, estetikom, težinom i načinom uređenja ne spadaju u ovaj podforum. Više neće biti dovoljno zasaditi nekoliko vrsta bilja, postaviti nekoliko kamena ili grana i nazvati tako nešto aquascapeom. Aquascaping podforum je mjesto gdje se odvija ne elitistička biljna akvaristika nego napredna viša razina biljne akvaristike posebno u cilju smislenog i oku ugodnog aquascapea sa ozbiljnim potencijalom za sudjelovanje na aktualnim svjetskim scaperskim natjecanjima. Nije nam cilj imati hrpu prosječnih radova, nego podići ovu disiplinu na novu razinu i napredovati u aquascape svjetskoj sceni. Iz toga razloga ćemo izdvajati radove koje smatramo da nisu u tom rangu i vračati ih u slatkovodni podforum gdje i spadaju. Nije nam cilj nikoga vrijeđati niti degradirati, već samo izdvojiti one koji svojim trudom to zaslužuju. Zato vas molim da pokazujete svoje akvarije koji stvarno objektivno zaslužuju biti u ovom podforumu.
Naglašavamo da ćemo svakodnevno pratiti i radove unutar podforuma o slatkovodnoj akvaristici, te ukoliko koji akvarij u svome sazrijevanju ispuni zadane kriterije, biti premješten u ovaj podforum

Unaprijed zahvaljujemo

ovo treba pročitati svatko tko svoj aq. stavi u ovaj podforum!
kad sam se počimao baviti akvaristikom,gledao sam radove:LP-a,Crnog,Ciga... i čak sam ih pokušao kopirati ali...što kažeš Malky aquascaping je baš postao  :down:

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2011, 21:42:03 poslijepodne »
od kad je rubrika otvorena bilo je stvarno radova koji zasluzuju ici u tu rubriku ali majko mila sad u zadnje vrijeme svi prebacuju svoje akvarije u ovu sekciju a nisu nit za slatkovodne akvarije nego bi vise pasali pod uređenje akvarija

Slažem se... Ima tema koje tamo ne spadaju i samo su uprskali rubriku i dobre akvarije bacili u drugi plan...mene također nervira gledati obične tropske akvarije tamo iz dana u dan pa sam što se tiče aquascapinga potražio druge forume gdje sam aktivniji...jer nema toliko offtopica... i ne samo ja nego masa drugih koje zanima aquascaping...neću ih nabrajati jer to nije u redu, mislim da i sami znate...

Karas Reef - morski akvarij

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2011, 21:45:01 poslijepodne »
Koliko stignem kontroliram tu rubriku i prebacujem neadekvatne "scapeove" u druge podforume, no nemogu sve stići pa se potkrade neki akvarij...

Je, postoji uputa akvarij.net tima što je Selce stavio al je problem što to ljudi ili ne čitaju ili zanemaruju...
Također, možda treba, no to nisam načisto više, malo spustiti kriterije (iako sam ja prvi bio za oštre kriterije) s obzirom na stanje aquascapinga u hr...pa da ne plašimo narod da je dobar scape bauk... no moderirat ćemo koliko stignemo al nas je malo...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2011, 21:50:28 poslijepodne »
osjećam se prozvanim, pa ću i tako pisat..molim moderatore da prebace moja dva akvarija iz rubrike u rubriku uređenje akvarija..hvala i nemojte mi zamjerit na tome  :up:

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2011, 22:07:45 poslijepodne »
osjećam se prozvanim, pa ću i tako pisat..molim moderatore da prebace moja dva akvarija iz rubrike u rubriku uređenje akvarija..hvala i nemojte mi zamjerit na tome  :up:

a vis na tebe barem ja osobno nisam ni pomislio, znaju oni na koje se misli

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #6 u: Veljača 24, 2011, 22:25:05 poslijepodne »
je, u pravu si NIk...ali kak Renta veli, moderatora je malo, vremena još manje...

bit će bolje ...

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2011, 22:52:39 poslijepodne »
Da baš gledam, ima svega. Neki imaju potencijala postati dobar scape dok neki stvarno nisu za tu rubriku.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #8 u: Veljača 25, 2011, 08:11:22 prijepodne »
Je,bas mi jucer dva upala u oko,nadam se da clan nece zamjerit al jedan je bio sa nekom sarenom podlogom a jedan ribnjak neki....mozda je najbolje da se aquascape zakljuca i da samo modovi mogu tamo prebacivat teme tj. akvarije koji to zasluzuju.Naravno da je svakome njegov akvarij najljepsi  8) ili ne  :o
Isto tako bilo bi ok od clanova da kad predstavljaju svoj akvarij u naslov stave litrazu ili dimenzije al to vjerujem da je samo stvar "kulture",iz razloga npr. jer bi bilo preglednije nac ako recimo trazis samo nano akvarije pa te zanima koja se oprema koristi,koje bilje i sl.
Al dobro....
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 25, 2011, 08:33:09 prijepodne »

a vis na tebe barem ja osobno nisam ni pomislio, znaju oni na koje se misli

:D :D
neki drugi tako misle, pa sam odlučio da se ne pravim blesav ;)

..al ok, razlog zašto sam ih stavio tamo, zbog konstruktivnih kritika, al vidim i imao sam iskustva da ih niti tamo nema, čast nekim članovima koji ih daju (i ja ih pokušavam davat, ali nisam 100% kompetentan kao drugi), ali većina njih piše, ovo je za tu ovo nije, dok doma imaju ricciu i mahovinu svezanu za granje, ili stavljaju smjaliće :D :D

..nema mi većeg gušta otvorit svoju temu i vidjet da su npr.. karlo, renta, cigo, neve, vedran, ruki, zeleni, zeleni mrav..(oprostite ako sam kog izostavio), stavili svoje komentare i konstruktivne kritike u moje temu (ili bilo čiju drugu)..
zapravo mislim da je to ok, da se u aquascape rubrici može dobiti mišljenja iskusnijih aquascapera, barem je po meni to dobra smjernica i za akavrije koji imaju potencijal i u startu da se tamo nađu :)

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #10 u: Veljača 25, 2011, 16:25:15 poslijepodne »
ali većina njih piše, ovo je za tu ovo nije, dok doma imaju ricciu i mahovinu svezanu za granje, ili stavljaju smjaliće :D :D

:klap: :klap: :klap: taj sam  :D :D :D,nego stvarno ima ponekad da uleti neki akvarij koji tamo ne pripada.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #11 u: Veljača 25, 2011, 17:49:19 poslijepodne »
Citat:
..mozda je najbolje da se aquascape zakljuca i da samo modovi mogu tamo prebacivat teme tj. akvarije koji to zasluzuju
nije loša ideja

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 25, 2011, 17:51:43 poslijepodne »
Citat:
..mozda je najbolje da se aquascape zakljuca i da samo modovi mogu tamo prebacivat teme tj. akvarije koji to zasluzuju
nije loša ideja
pa to je na foru galerije, a tam se ne može komentirat ;)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 25, 2011, 18:20:06 poslijepodne »
Citat:
nije loša ideja
pa to je na foru galerije, a tam se ne može komentirat ;)

Sigurno se moze napravit da se tamo ne mogu otvarat teme bez modova a da se mogu komentirat,to sam mislio.
20l vanila

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 25, 2011, 18:20:49 poslijepodne »
jep, to mi je tek kasnije sinulo :D :D
 :up:

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 25, 2011, 18:21:21 poslijepodne »
A znate kaj znači biti mod?? Zamjeriti se većini eto! :dead: Jer izbacimo li akvarij iz aquascape rubrike van, eto zamjere, ne ubacimo li dobar akvarij unutra opet zamjera...tak da na kraju imaš samo neprijatelje a radio si svoj "posao"..svi sve shvaćaju osobno..pušiona drugim riječima. :(
« Zadnja izmjena: Veljača 25, 2011, 18:31:28 poslijepodne od Renta »

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #16 u: Veljača 25, 2011, 18:28:51 poslijepodne »
pa dobro, što mislite da se napravi anketa da li neki akvarij zaslužuje da se stavi u aquascape podforum?

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 25, 2011, 18:39:26 poslijepodne »
pa dobro, što mislite da se napravi anketa da li neki akvarij zaslužuje da se stavi u aquascape podforum?

I opet ce se bezglavo klikat sve i svasta....

A znate kaj znači biti mod?? Zamjeriti se većini eto! :dead: Jer izbacimo li akvarij iz aquascape rubrike van, eto zamjere, ne ubacimo li dobar akvarij unutra opet zamjera...tak da na kraju imaš samo neprijatelje a radio si svoj "posao"..svi sve shvaćaju osobno..pušiona drugim riječima. :(

Mislim da se nema tko sta ljutit,pogotovo ne zbog toga...mada znam da nas ima svakakvih :roll:
Ima vas par majstora sa iskustvom i smislom pa zajedno dogovarajte samo bez da se zna tko je sta odlucio...isto ko za onu nagradnu igru npr.,ne moras sad ti bit "kriv".
Pa kad nam akvarij nece bit za aquascape rubriku koja bi po imenu trebala biti ekskluzivna cemo se vise trudit da napravimo bolji ;)
20l vanila

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #18 u: Veljača 25, 2011, 18:41:01 poslijepodne »
Problem je sto ljudi ne shvacaju sta je aquascaping
Uspijeti da ti bilje lijepo raste i sve je nekako nagurano,sa samo jednim vodicem,naprijed nisko iza visoko bilje i to je to
To lici na prekrasnu đunglu,ali to nije to

Stvarno se odma od pocetka vidi kad netko zna i kad krene slagati ima u glavi sliku kako bi to trebalo izgledati
E za to treba puno pokusaja u obicnim da upozna svaku biljku i zna sta moze iz nje izvuci,a ne da vidi u necijem drugom akvariju pa kaze to bum i ja tako i ja to isto tako znam napraviti

Slazem se sa tim da svi postaju teme u vasi slatkovodni,a netko kad se pokaze i dokaze da zna sta radi,da se zasluzeno prebaci u odgovarajuci dio :up:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 25, 2011, 18:41:22 poslijepodne »
samo mala opaska..i da je on kriv, kaj onda, čovjek je sa ogromnim iskustvom i mislim da se nema ko šta ljutit ako mu napiše il makne akvarij od tamo, jer ga je maknuo čovjek koji zna  :)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 25, 2011, 18:45:30 poslijepodne »
samo mala opaska..i da je on kriv, kaj onda, čovjek je sa ogromnim iskustvom i mislim da se nema ko šta ljutit ako mu napiše il makne akvarij od tamo, jer ga je maknuo čovjek koji zna  :)

slazem se :up:
20l vanila

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 25, 2011, 20:56:33 poslijepodne »

Budem ovih dana napravio malo reda tamo..po svom kriteriju..pa kom obojci, kom opanci. :D ;)

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #22 u: Veljača 25, 2011, 21:19:40 poslijepodne »
Otvaranje neke teme na forumu uz odobrenje forumske administracije nije ništa novo ni neobično,znači ako netko želi temu otvoriti u aquascapeu,neka argumentira kod administracije i ako mu dozvole neka otvori,sve teme koje nisu odobrene,a ljudi ih samostalno otvaraju bez veze,budu obrisane ili premještene.Moderiranje po foumima je najnezahvalnije i ja sam se toga riješio,sad kažem da je to fuj posao i to rado prepuštam drugima.Ponekad bez off topica se nemože i ponekad malo "začine " ali kad se ljudima pusti skroz na volju nastaju veliki problemi,bez čvrste moderatorske tipkovnice i miša,svaki forum ode kvragu.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #23 u: Veljača 26, 2011, 10:19:28 prijepodne »
Mislim da je i rubrika ''Vaši slatkovodni akvariji'', također zaspamana. jer ako postoji i ona ''uređenje akvarija''
Onda akvarij sa 3 biljčice spada pod nju i tamo se prati njegov daljnji razvoj dok ne postigne neku zrelost a slažem se sa idejom da bi samo moderatori možda trebali stavljati zaslužne akvarije u aquascaping. No, znam da je teško to sve pratiti i posložiti da bude u nekim zadanim crtama.