Bok,
kao što naslov kaže, imam određenih problema sa crnom spodobom

i sreća da je stvar tek u začetku jer joj ne mislim samo tako prepustiti svoj akvarij (na slici - 150L kocka)

Zasad se pojavila na 5-6 starijih listova sagittarie subulate i na 2 isto tako starija lista Alternathere, i nije potpuno prekrila listove jer je još u obliku točkica al neću se opuštat nego tražim rješenje.

Imam brzorastućeg bilja kao što se vidi i ono raste ko ludo. Cabomba i Stargrass će morat za vikend kod brice na frizuru jer su skoro došle do površine

Mislim da je problem u rasvjeti. Ona je uključena ukupno 10 sati dnevno. Imam originalnih 30W (10h dnevno) i DIY 2x36W Osram lumilux deluxe 954 (3 sata dnevno-simulacija najjačeg sunca 2 sata nakon uključivanja originalne rasvjete). Probleme sam primjetio prije tjedan dana i odmah uklonio zaražene listove ali opet se pojavilo nekoliko točkasih listova i kad sam ih otkinuo-ista stvar-crna čupava. Jel je moguće da je prejako svijetlo iako je 7 sati dnevno 0,2W/L a 3 sata dnevno 0,7W/L???

Od samog početka koristim Easy Carbo 2,5 ml dnevno a od prije 5 dana i bocu Co2 sa 2bps jer ne želim pretjerat dok ne dođe uskoro DC iz AqMagica. Gnojim samo Profitom, dakle mikroelementima + spomenuti EC i Co2.
Končasta se isto stvara ali mi ne pričinjava problem jer se lako miče.
Da smanjim ovaj period jače rasvjete na 2 sate? da pojačam Co2 na 3 ili 4 bps? Da kad palim DIY 72W možda ugasim origanalnih 30?
Hvala unaprijed!