Srpanj 28, 2025, 21:17:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cikliranje akvarija s Ro uređajem??  (Posjeta: 4097 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline shane3

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
Odg: Cikliranje akvarija s Ro uređajem??
« Odgovori #25 u: Ožujak 03, 2011, 11:31:54 prijepodne »
stvar je u tome da provjeravajući parametre vode koju koristimo za akvarij (kišnica-šterna) vidjela sam da je kh manji od 2, a ph 9..e sad, RO je skupa napravica, a ne znam hoće li previše promijenit te parametre..sada ulijem tu vodu i dodam sredstvo za pripravu i nismo imali problema sa ribama...

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #26 u: Ožujak 03, 2011, 14:18:09 poslijepodne »
stvar je u tome da provjeravajući parametre vode koju koristimo za akvarij (kišnica-šterna) vidjela sam da je kh manji od 2, a ph 9..e sad, RO je skupa napravica, a ne znam hoće li previše promijenit te parametre..sada ulijem tu vodu i dodam sredstvo za pripravu i nismo imali problema sa ribama...

Šterna ti je naj vjerojatnije napravljena od krškog kamena (od tuda tako visoki Ph) ...kišnica otapa magnezij i kalcij u šterni.
RO uređaj će ti skroz promjeniti te parametre.

...jedino neznam kako misliš RO uređaj spojiti na Šternu ??? On je predviđen za spajanje na špinu (ventil od kuda puniš veš mašinu npr.)
Ali ako kažeš da nemaš problema sa ribama, čemu onda RO ?

Offline shane3

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #27 u: Ožujak 03, 2011, 14:33:22 poslijepodne »

Šterna ti je naj vjerojatnije napravljena od krškog kamena (od tuda tako visoki Ph) ...kišnica otapa magnezij i kalcij u šterni.
RO uređaj će ti skroz promjeniti te parametre.

...jedino neznam kako misliš RO uređaj spojiti na Šternu ??? On je predviđen za spajanje na špinu (ventil od kuda puniš veš mašinu npr.)
Ali ako kažeš da nemaš problema sa ribama, čemu onda RO ?

ma u kući nam je spojena voda iz šterne..zato što se diskusi mrijeste pa da malo poboljšam parametre za njih u mrijesnom akvariju..

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #28 u: Svibanj 05, 2011, 01:46:40 prijepodne »
@Blue- pitanjce, koji si aktivni ugljen kupovao za predfilter i koliko si ga često mijenjao?

Budući da gtrifunu nije potrebno sredstvo za pripremu RO vode (za pipovaču s kojom će miješati zna što i kako), vjerujem da mu je ova informacija bitna.  :up: