Pozdrav svima,
ne događa se često, al evo da i mene jednom pos...luži sreća

, dobio sam od prijatelja na poklon bocu CO2 od 5 kg. Jednostavno bili smo na kavi i u nekom glupom razgovoru ja njemu spomenem novu ljubav - akvaristiku i nekako došli do teme CO2 i kako bih volio pravo CO2 rješenje s bocom, a on meni "imam jednu dobru bocu u garaži koju sam htio bacit na smeće". Njemu je to od nekog manjeg pomičnog šanka, jer je držao više lokala (među njima i svima znanu "Peticu" kod Roka i Akademije). Pa evo, možda ste i vi cugali pored moje "nove" boce

I naravno, maloprije smo se našli i evo je kod mene doma. Ne mogu vam opisati koliko sam oduševljen poklonom! Ma ne znam što da mi je čovjek poklonio ne bi to bilo ushićenje kao ovo

Što je najbolje od svega, boca je u super stanju, čak i nije prazna (teška je i osjetim unutra tekućinu - to je očito CO2). A kad i malčice odvrnem ventil, plin odma krene.
Imam sad nekoliko
pitanja jer nemam iskustva u istom:
1. Jel ta boca uopće dobra za akvaristiku? Ovdje mora bit pozitivan odgovor jer inače skačem s balkona

2. Pošto mi je za 0,5 cm viša od ormarića, a da ju ne stavljam pored jer bi bila nasred boravka, mislio sam ju staviti u kut iza kauča al to bi bilo 3m udaljeno od akvarija. Je li to previše i da li su u tom slučaju potrebne neke specijalne cijevi o kojima ste pisali?
3. Da li kod punjenja (recimo u Dubravi) dobijem drugu bocu ili mi napune moju? Jer ako mi napune moju onda bi ju ušminkao malo auto lakom

4. Koji EM manometar kupit pošto je Wave poskupio na preko 600 kn? Je li to još uvijek najisplativija opcija? E-bay ni pod razno zbog "opaljenja carinom po džepu"

Evo i fotki. Unaprijed zahvaljujem svima koji će pomoći (možete svi doć na kavu da se divimo komadu željeza

)
Veliki pozdrav!