Srpanj 21, 2025, 21:30:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: 300 Litara "salate"  (Posjeta: 10324 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nenchiTIS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: 300 Litara "salate"
« Odgovori #25 u: Travanj 21, 2011, 23:47:18 poslijepodne »
poradi na srednjem planu..ovako je velika razlika između prednjeg i stražnjeg...nema prelaza....
možda se u tom pogledu i s kojim panjem poigrat?

vidis, kad to tak kazes, to je upravo to....nes' mi ne stima i to narocito na ovoj lijevoj strani...
...kad bih kvalitetno rjesio taj srednji plan izmedju ove livadice stagnirajuceg lileopsisa i djumbusa iza na lijevoj strani, pa to malo razvuko prema sredini....to bi odma dalo drukciji stih...
Ima tu (ispred narrow leaf limuna nekakvih 6-7 stabiljki cabombe koja ionak ide van jer sam ju metnul samo radi cikliranja, tak da bi se dalo tu i nekakvo drevo ukomponirat...
Kaj mislis jel da idem s nekakvim biljkama srednjeg plana il da potrazim odgovarajuci panj?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #26 u: Travanj 21, 2011, 23:55:47 poslijepodne »
oboje... pogledaj malo crypte, anubiase koje možeš onda vezat za neke grane/panjeve, niske širokolisne echinodoruse, nisam dugo pratio pa ne znam kaj se više nudi, nekad je bilo schlueterija i sličnih....

da " drevo"- vidi ti mojeg Turopoljca :)

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Travanj 22, 2011, 00:05:35 prijepodne »

da " drevo"- vidi ti mojeg Turopoljca :)

Nis' turopoljec....al sam fajn let tu tak da sam se nafcil jezika....a i dobro adapteral  ;) :D :D

Salu na stranu...imam u jednom akvu dosta anubiasa (narocito nane petit), a i nekakvog niskog crvenkastog echinodorusa, pa bi zbilja i mogel nekaj s tim u kombinaciji s nekim panjem/granom (ili cak granjem) isprobat.
Tu sam i mislil neki panj piknut, al nisam bas naletil na nesto sto bi mi pasalo, a da je iste vrste (ili bar da slicno izgleda) s vec postojecim komadom drveta kaj je vec unutra.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #28 u: Travanj 22, 2011, 00:10:15 prijepodne »
Borgali smo te ! Mda, još kad hitimo odojka pečenega na stol, malo gdo se opire :D :D

E viš, s tim bi se dalo malo poigrat... A kaj se panjevine tiče, od kad smo se počeli igrat sa red morewoodom, teško mi se opet prešaltat na mopani i slične ... ovo je puno efektnije i ljepše..i skuplje ofkors :D

e sad sam opet malo pogledao sliku... samo ideja, imaš lijep rast i sve, ali da probaš reducirat broj visokih vrsta? S manjim brojem postiići jaču, izraženiju kompoziciju?

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Travanj 22, 2011, 00:28:22 prijepodne »
Borgali smo te ! Mda, još kad hitimo odojka pečenega na stol, malo gdo se opire :D :D

Jos ak je i kakva bažul šalata i domachi kuružnjak v'igri.... svaki (moj) otpor je suvisan  :D :D

... samo ideja, imaš lijep rast i sve, ali da probaš reducirat broj visokih vrsta? S manjim brojem postiići jaču, izraženiju kompoziciju?
Nekakav inicijalni plan je i bil da nakon cikliranja reduciram vrste biljaka.....al zanio me dobar rast bilja....pa sam malo pogubil nit... :roll:
Ima tu hygrophyla 4 vrste za koje je bilo u planu neko kresanje vrsta.....polysperma i jedan limun (ili narow leaf ili obicni) su trebali dobit izgon....a i ovaj stargrass mi je nekak predivlji, pa si sve mislim da bi u nekom trenu i njega izbacil van, ili ga barem reduciro i prebacil na neko drugo mjestu....kako god, ima tu jos puno ideja u povojima, a i mjesta za razne kombinacije.

Sad da malo skrenem sa ove moje teme...tam mi je pred nosom (komentarom) zakljucana, pa nemrem tam skomentirat....mislim na "akvarij by renta".
Takve teme, s takvim akvarijimi, ma koliko se to kosilo s pravilima (ili navikama) foruma svakako bi periodicno trebalo dizati!
Jednom rijecju - PRELIJEPO!
Wooooow :klap:

« Zadnja izmjena: Travanj 22, 2011, 18:40:19 poslijepodne od nenchiTIS »

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Travanj 22, 2011, 00:40:21 prijepodne »
Eto i mene!
Di je odojak?
Možda da uz tvoju salatu puknemo mog jastoga? Nitko ga neće
Imam ti ja lozu,krasna,kvrgava,kuhana,možda nebi bilo loše je skombinirat
Jesi sutra u Gorici?

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Travanj 22, 2011, 00:47:56 prijepodne »
Eto i mene!
Di je odojak?
Možda da uz tvoju salatu puknemo mog jastoga? Nitko ga neće
Imam ti ja lozu,krasna,kvrgava,kuhana,možda nebi bilo loše je skombinirat
Jesi sutra u Gorici?

Ak ces svracat, jesam, u Gorici sam popodne....cak vrlo vjerojatno i dosta ranije nego inace....javi se ak si usput.

A sto se loze tice, imam i ja 2 grane....ma isto lijepe i kvrgave, doduse neiskuhane.... al nekak su mi prevelike i sad mi se vise u setup, brijem, niti ne uklapa loza, kao takva.
Budem, radije, malo pogledal, pa mozda i nadjem neki mopan koji bi se uklapal u ovu moju salataru.

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Svibanj 07, 2011, 01:22:22 prijepodne »
Pozdrav ekipa,
Malo se intenzivnije prckalo po akvariju zadnjih dana, pa eto da podijelim s vama sta je novoga.
Prije svega, palo je neko parcijalno sisanje, malo rijarejndzanja rasporeda biljnih vrsta, te sam jos i uselio neke nove biljke.
Jos moram, za vikend, posisat HM i mozda malo microsorum, te, naravno,  zamjenit vodu.
Od novih stvari, najvazniji/najupecatljiviji je ovaj "red tiger lotus" na lijevoj strani; te jos u sredini (iza HM-a), gdje je sad ova rupa, par pelcera blyxe, za koju se nadam da bu se tu "zazbunala" i napravila laganiji prijelaz prema bilju u straznjem planu.
Za slijedece sisanje namjeravam neke "neuspjesne" vrste bilja (npr. lileopsis s lijeve strane) skroz maknuti. Osim lileopsisa, polysperma ide van sigurno, a i sa stargrasom bum vjerojatno nesto, u tom smjeru iskemijal.

No, da sad vise ne filozofiram, slika govori vise od tisucu rijeci  ;)

Offline jopo

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #33 u: Svibanj 13, 2011, 21:45:24 poslijepodne »
gledam ovaj prekrasni akvarij ... i pitam se da li ću ja ikada uspjeti složiti ovako nesto...
svaka čast susjed!

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Svibanj 15, 2011, 10:49:27 prijepodne »
Hvala sused, al ak je meni poslo za rukom, ja ne vidim razlog da i tebi ne uspije.  ;)  :D
Buduci smo susjedi, javi se ak ti treba kaj od bilja (sa slike) jer ja muku mucim sa viskovima.
Sve viskove poklanjam ili eventualno mijenjam, tak da slobodno dodjes u zetvu.  :up:
Osim toga, od svih stvari u akvaristici, mislim da je upravo druzenje i neposredna razmjena iskustava - neprocijenjiva.
Kolko vidim, ima nas Goricanaca na forumu dosta, al se nesto slabo druzimo. Ja osobno znam (uzivo) samo dvojicu.
Ak mogu Zagrepcanci na Jarunu, zakaj si turopoljci i mi dotepenci nebi organizirali nekaj slicno na Cicu (npr.).  :D

Ak se ne varam, ti si pital svojevremeno za cubu - nemam je jos za dat dalje jer si uzgajam za novi pokusaj tepiha, al ak oces imam ti HM-a na bacanja

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #35 u: Svibanj 15, 2011, 12:07:34 poslijepodne »
Prekrasno :klap: :klap:

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Svibanj 15, 2011, 12:12:20 poslijepodne »
Prekrasno :klap: :klap:

Hvala, hvala....mada meni osobno lijeva strana bas i nije po ceifu.
Mislio sam bas danas malo poraditi na tome, pa onda sibnem slike kad zavrsim.

Offline jopo

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #37 u: Svibanj 15, 2011, 13:10:10 poslijepodne »
Hvala sused, al ak je meni poslo za rukom, ja ne vidim razlog da i tebi ne uspije.  ;)  :D
Buduci smo susjedi, javi se ak ti treba kaj od bilja (sa slike) jer ja muku mucim sa viskovima.
Sve viskove poklanjam ili eventualno mijenjam, tak da slobodno dodjes u zetvu.  :up:
Osim toga, od svih stvari u akvaristici, mislim da je upravo druzenje i neposredna razmjena iskustava - neprocijenjiva.
Kolko vidim, ima nas Goricanaca na forumu dosta, al se nesto slabo druzimo. Ja osobno znam (uzivo) samo dvojicu.
Ak mogu Zagrepcanci na Jarunu, zakaj si turopoljci i mi dotepenci nebi organizirali nekaj slicno na Cicu (npr.).  :D

Ak se ne varam, ti si pital svojevremeno za cubu - nemam je jos za dat dalje jer si uzgajam za novi pokusaj tepiha, al ak oces imam ti HM-a na bacanja
Citat:

:) :klap:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #38 u: Svibanj 18, 2011, 16:29:03 poslijepodne »
super akvarij, sviđa mi se jako.. a sto se tice lijeve strane, dobro i ona izgleda, samo mozda bi se ipak moglo malo poradit na njoj, ali uvijek je tako u akvaristici, nikad nam sve strane neispadnu kak treba po nasoj volji.. to se je i meni događalo.. ajde kad sredis, stavi koju sliku da vidimo jesi li uspio..  ;)

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Svibanj 18, 2011, 17:22:35 poslijepodne »
super akvarij, sviđa mi se jako.. a sto se tice lijeve strane, dobro i ona izgleda, samo mozda bi se ipak moglo malo poradit na njoj, ali uvijek je tako u akvaristici, nikad nam sve strane neispadnu kak treba po nasoj volji.. to se je i meni događalo.. ajde kad sredis, stavi koju sliku da vidimo jesi li uspio..  ;)

hvala na pohvalama,
i to sto velis da je to s nezadovoljstvom uvijek tak u akvaristici - istina.
Tako valjda i treba biti, jer nezadovoljstvo postojecim covjeka i tjera na napredak...kako s akvarijem, tako i u zivotu opcenito.

Malo sam nesto poradil na toj lijevoj strani, pa poslikam veceras ka bu bolje svjetlo i stavim slike

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #40 u: Svibanj 18, 2011, 18:20:15 poslijepodne »
odlično izgleda! :up:

Offline Ameba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • ljuti kecap
« Odgovori #41 u: Svibanj 18, 2011, 22:26:18 poslijepodne »
Stvarno je krasan!  :heart:
:throb: :n046:

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Svibanj 19, 2011, 11:09:12 prijepodne »
Oj! Lijepo si ti to pošišao! Kako beše u Lonjskom? Baš se spremam kresnut danas "demonsku napravu",baš me zanima efekt!
Ajd se sjeti pliz pa mi slije aq pošalji,i dođite na vatrenu vodu,čika doka prepisao tretman!

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Svibanj 19, 2011, 11:23:31 prijepodne »
Oj! Lijepo si ti to pošišao! Kako beše u Lonjskom? Baš se spremam kresnut danas "demonsku napravu",baš me zanima efekt!
Ajd se sjeti pliz pa mi slije aq pošalji,i dođite na vatrenu vodu,čika doka prepisao tretman!

Oj prika!
Na slici je Ok, al sad ga ijope nanovo moram sisat jer je u par dana nastala prava djungla.
Izlet u Lonjsko bio odlican - finih smo fotki napravili, a na kraju smo se i fino nahranili u Jasenovcu (odlicne, a ne preskupe delicije od slatkovodne ribe u birtiji "Kod Ribica" - cak je i moj dalmosh srusio neke tabue vezane uz rijecnu ribu).
Morat cemo to gastronomsko iskustvo ponovit, a ak ste za i podijelit s Vama.

Sretno s "macchinom demonicom", al nemaj straja jer na krace staze nemeres nis zahebat.
Pali ga dnevno na par sati, pa lako povecavas periode rada ako ti se pokaze potreba/zelja za vise.
Bez obzira sta se sve pisalo/pricalo tu na forumu, bolje pomalo s tim neg da napravis pustinju u akvariju.  ;)

Sto se slija tice, poslo bi ja, al nemam tvoju e-mail adresu - ovdje na PP ne idu slike, a da ih ja keljim javno na forum neima smisla.
Daj neki email na PP, pa da isposiljem to popodne (ima jedan diskus koji je super ispo - pravi pozer).

Sto se vatrene vode tice - ako je cika doca reko da se mora, nemam sta nego slijedit lijecnicke naputke. :up:
Al ak je za lijek, ima i u mene vatrene vode, pa slobodno ti navrati kad si usput.

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Svibanj 21, 2011, 00:43:47 prijepodne »
Evo sta je falilo s lijeve strane  ;) :D :D :D

Ovo je momentalno stanje.
Fino je zaraslo, pa ce ovaj vikend radit skarice.
Bit ce narow leaf limuna i diformisa brdo, a i nesto HM-a i stargrassa, pride....
....stoga, eventualno zainteresirani nek mi se jave na pp.

Osim diskusa koji su bas digli akvarij, sjele su i neke nove biljkice.
Al vise detalja i bolje slikice za dan dva, nakon sisanja.

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #45 u: Svibanj 21, 2011, 08:02:25 prijepodne »
Salata odlicno izgleda
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Svibanj 21, 2011, 11:38:07 prijepodne »
Salata odlicno izgleda
Thx...i ja sam iz dana u dan sve zadovoljniji.
Narocito sad kad su joj se i konkretni komadi mesa pridruzili  ;)

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Svibanj 21, 2011, 22:54:31 poslijepodne »
Evo par fotki ovih "snicela" sta su dosli u salataru.

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Svibanj 22, 2011, 01:58:16 prijepodne »
napokon ribe uz salatu! Jedva čekam da ih vidim izbliza!
Sad napokon imaš aq,ovo dosad je bila oveća šalica za kavu,malo obrasla!

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #49 u: Svibanj 22, 2011, 07:51:42 prijepodne »
Prekrasno svaka čast :klap: :klap:
Trogir Dalmacija