Svibanj 12, 2025, 22:07:56 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Mačji popišanci  (Posjeta: 10866 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Mačji popišanci
« u: Veljača 13, 2011, 08:56:09 prijepodne »
Evo moga problema,naime već mjesecima pokušavamo otjerati nečijeg mačka koji nam redovito zapišava ulazna vrata,obuću,dječje igračke i općenito cijelu kuću,e sad da ja nebih morao kupovati faciron,otrov koji ubija sve toplokrvno uključujući i ljude,pokušavam to riješiti bezbolno sa kojekakvim sprejevima i gelovima,pa vas molim za savjet,jer vas ima kamara na forumu sa mačkama.Osobno ne mam ništa protiv mačaka,čak dapače drage su mi,ali ovo je prevršilo svaku mjeru i mačak se toliko obezobrazio,da smo poludjeli do kraja i ako ga neotjeram za koji dan,morat će lopata raditi.Pustite sad spike tipa zaštite životinje i slično,ovaj mačak nam ugrožava zdravlje,pogotovo našoj maloj djeci.Probao sam sa sprejevima,ali nema efekta,pa kad ishlapi mačak se toliko ispiša po ulaznim vratima da cijelu kuću nemožemo dva dana izračiti.Jučer sam kupio i gel za vanjsku primjenu pa ću probati sa njim,a ima li još neko sredstvo za odbijanje,a da nije cijenom kao jedan malo bolji akvarij ili štene westy-a ili nekakva druga metoda,jer ponavljam nebih htio da moram upotrebljavati neke radikalne metode?Hvala na svjetima.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • ART IMAGE
Odg: Mačji popišanci
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2011, 09:01:38 prijepodne »
nabavit psa ne dolazi u obzir? -?

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2011, 09:14:21 prijepodne »
Imam pasa,ali ako ga taj dohvati,nemam mu spasa,taj davi sve što se miče,pa čak i pse veće od sebe,ali se voli igrati sa djecom,tako da je ta metoda isto radikalna,a to pokušavam izbjeći.Mačak je skužio da pas ima ograđeni dio gdje boravi,pa ide pored.Ako ovo sa gelom neupali,pas će dobiti slobodu kretanja po cijelom dvorištu.

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2011, 09:18:29 prijepodne »
ti repelenti (spray , gel formacija) nepomazu bas, bar ne prema psima kako sam se uvjerio na osobnom iskustvu. jedina metoda nezapisavanja prostora je kastracija, sto naravno treba vlasnik obavit cija je macka. ili ako nije nicija  :-X ...

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2011, 09:23:50 prijepodne »
iako se kastrira opet ima vjerojatnosti da će zapišavati,jer je na to već naučen,da je mače kastracija bipomogla,ali ovako...
pa otjerajte ga nekako,preplašite ga... -?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2011, 09:43:36 prijepodne »
S obzirom da je velika debela mačorčina,onda sigurno ima vlasnika,ali znate kako je na selu,mačke su većinom na dvorištu i lutaju okolo,a mačkovi imaju veliki radius kretanja i znaju izbivati od doma po nekoliko mjeseci,a sad pošto je sezona parenja,počeli su i drugi mačkovi dolaziti i prepišavati već popišano i na taj način pokušavaju povećati svoj teritorij.A problematičnog mačka smo već nekoliko puta potjerali metlom,ali se vrati čim uđemo u kući ili dok smo na poslu,pa doma nema nikoga.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2011, 09:55:44 prijepodne »
ajoj...
ništa onda treba čekati još malo dok ne završi sezona parenja... :(
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2011, 11:47:49 prijepodne »
Pusti psa, nakon dva dana će prestat dolazit.sprejevi ne pomažu, jedino da limunom premažeš sve i popapriš ispred vrata. Ova metoda je provjerena, ali ti se ta kombinacija zalijepi i izgleda ružno za pop. inače provjerena je(imam i mačku i psa) - mačke ne podnose agrume

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2011, 11:52:52 prijepodne »
kad ga vidite probajte ga pošpricati vodom..provjereno nece vise dolaziti

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2011, 11:56:28 prijepodne »
kad ga vidite probajte ga pošpricati vodom..provjereno nece vise dolaziti
Ako njemu miriši ženka u blizini ne boji se on ni psa ni vode , kemija je to, vidjet ćeš i sam za koju godinu. :D

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2011, 12:05:27 poslijepodne »
Pusti psa, nakon dva dana će prestat dolazit.sprejevi ne pomažu, jedino da limunom premažeš sve i popapriš ispred vrata. Ova metoda je provjerena, ali ti se ta kombinacija zalijepi i izgleda ružno za pop. inače provjerena je(imam i mačku i psa) - mačke ne podnose agrume

Probat ću ovaj domaći recept ako ovo sa gelom neupali,a što se tiče mačke,nje nemamo,a koliko znam nema ni u susjedstvu,ima mačka ako se nevaram 5-6 kuća dalje od mene.Imali smo na kamare mačaka kad sam bio mali,ulazile su u kuću,spavale sa mnom u  revetu,ali nisu nikad toliko zapišavali ni u kući,ni okolo kuće,ono što ovaj mačor radi je za popizdit.

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2011, 13:08:53 poslijepodne »
Nabavi mačora ti!! taj mačor če čuvati onda svoj teritorij od drugih mačaka. možeš ga i kastrirati...svejedno če čuvati svoj teritorij. i meni je tak jedna mačka boravila u mom dvorištu i srala a kada sam pustila svog mačka van, sada nema drugih u iduća dva dvorišta. ili pusti psa... pa kaj bude bude. Mačke uglavnom stignu pobječ. ili ga fakat probaj zaliti vodom.
Pustike, Turopolje

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2011, 13:37:48 poslijepodne »
Ja nemam mačka ni mačke , ali mi uredno dola ze spodobe i spavaju mi na haubi  prek zime , topla hauba  i oni se griju, normalno da to primjetim tek ujutro, a pošto živim na selu fala bogu ima ih ko blata.
I tako meni sine ideja i to doooobrraaaa  naljepim ja ljepilo za miševe ( 10 ) kn  na kartone i postavim po garaži , drugi dan susjedima mačke hodaju ko strašila , vuku kartone po sebi , nemogu skinut, više mi nespavaju na haubi, a susjedi nek skidaju , sa mačaka kak hoče , jedna baka ima 10 mačaka  i hvali se kak nema miševa, a nek se griju na mojoj haubi od auta ,, malo sutra :D :D :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #13 u: Veljača 13, 2011, 13:59:44 poslijepodne »
Ja imam isti problem,imam i psa koji hoce dograbiti macku,samo kako kaze pravda ima tih stari macaka,on ne bjezi nego samo se napuse i stoji
Nikad ne pustam psa iz dva razloga,prvi je da uhvati macku i otrese ju to je kraj za macku,drugi je da macka njega otrese po oku
U svakom slucaju nijedno nije dobro
Preporuka ti je,iako okrutna nabavi zracnicu,okini metak i rijesi macka
Mi smo isto imali taj problem pisanja po ulaznim vratima,mozes raditi sta god hoces,ali dok ne promijene mjesto pisanja nece ti nista pomoci,sad zapisavaju drugi dio kuce i jebi ga,ali bar nisu vrata

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2011, 15:23:00 poslijepodne »

Svaka čast genije. Odličan savjet, pogotovo na forumu ljubitelja životinja.  :klap:

Pravda, probaj nakon čišćenja našpricati sa otopinom 50% octa i 50% vode.

Offline meristark

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2011, 17:18:40 poslijepodne »

Svaka čast genije. Odličan savjet, pogotovo na forumu ljubitelja životinja.  :klap:

:up:
hahahaha ja ostala u soku neki dan na jednoj drugoj temi, decko uhvatio 4 muhe i ne zna sta ce s njima zao mu ih ubit, a ovdje se navija za pokolj macaka  :D :D :D :D :D  :clown: :clown: :clown:

ocat je meni upalio da mi ne seru i pisaju po terasi  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2011, 17:30:23 poslijepodne »
Danas sam namuljo gela posvudao oko kuće i pred ulaznim vratima,pa ću vidjeti hoće li imati učinka,ako ne onda probam sa octom i limunom,ako ni to neupali onda mažem ljepilo za miševe,a ako ni to ne upali,pas dobija pipuni radius kretanja,mada evo punac nudi zračnicu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #17 u: Veljača 13, 2011, 17:39:53 poslijepodne »

:D :D :D tsar!
a čuj,u jednu ruku,ovo nije forum ljubitelja životinja,a u drugu ruku...slažem se..premda mi je smiješno  :D
Mačkama izuzetno smeta miris agruma...naranče,limuna.To im jako smrdi,meni to djeluje ali ne mogu cijelu kuću obložit korama lol

p.s. samo se vi zaebavajte sa tuđim mačkama,kad vas dohvati ludi vlasnik sa PTSPom neće vam ni haubica pomoć hahah!
meni su otrovali sve tri mačke ,dvije su ostale žive i nikad više neće bit otrovane jer sad prepoznaju miris odnosno otrov.saznao sam tko je ali nikad starom nisam rekao da ne dođe do tragedije. :(
otrov je najgora stvar što može postojat,razara želudac nekoliko dana i životinja umire u agoniji(pas..mačka..nije bitno)Nemojte to radit.

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 13, 2011, 17:56:31 poslijepodne »
ja preporučam nekako naranču ili limun iscijediti oko kuće ili nekako,jer to ne podnose,npr. moj od tog bježi ko od vraga crnog  :up:

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #19 u: Veljača 13, 2011, 18:09:35 poslijepodne »
Uh, ajde nemojmo ni počinjat o trovanju životinja, ljepljenju itd.  Ja sam imao mačke pa znam šta bi napravio  onom koji bi ih otrovao.
Isto tako su mi na živce išli i macani ispod prozora dok su mi macu silovali :D ali jebiga , ne pada mi na pamet ić u takvu krajnost kao otrovat mačku, ta mačka umire u strašnim patnjama.
Jednostavno kad su psi došli, koliko god da je moj staford tutlast i nebi bio agresivan prema mački bez obzira šta je stoput već dobio od njih po nosu, ipak su vremenom prestale dolazit, ne vole šetat po dvorištu gdje je pas.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 13, 2011, 18:24:47 poslijepodne »
Pa zato sam i otvorio ovu temu,jer mi nije namjera činiti radikalne stvari poput trovanja,da sam to htio nebi ni znali da sam otrovao mačora ili da sam mu slomio kičmu toljagom,pa valjda će upaliti nešto od ovih metoda,inače ovaj gel što sam uzeo za 60kn ima miris po agrumima.

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #21 u: Veljača 13, 2011, 18:39:13 poslijepodne »
Pusti psa s lancom na mačka ( tako da pas nemoze dohvatit mačka, ni mačak njega)
to ce mu bit dovoljan šok, i nakon par puta ce odustat, ili mislit da pas sad sece okolo.
I provjeri oce mačak bit glup i stajat napuhan, ili ce odmah bjezati.
Ako odmah bježi ja bi na tvom mjestu pustila psa po cijelom dvoristu i macak sumnjam da ce se prilizit vise  :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Veljača 13, 2011, 19:19:50 poslijepodne »
Evo mačor opet pod prozorom mrnjauče  >:( ,sad sam pesa pustio po cijelom dvorištu.

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #23 u: Veljača 13, 2011, 20:02:33 poslijepodne »
Ako mačak odma bjezi kad vidi psa,, sumnjam da e ga uspjet dohvatit, a i sumnjam da ce vise macak u dvoriste uc kad skuzi da je pas slobodan  :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #24 u: Veljača 13, 2011, 20:53:00 poslijepodne »
Necu ni komentirati zracnicu i slicne.

Inace, ne vidim razlog zasto pas nebi stitio. Ako ga ne dohvati na prepad tak da macak ne ocekuje, nece ni ulaziti dok je pas tamo. Znam kako je s mackima ali neka rijesenja koja ste pisali su ne samo nehumana nego i protuzakonita. Zbilja, tko namjerno ozljedi zivotinju moze gadno platiti globu, ako vas netko prijavi. Ako vas ne muci savjest onda nek vas muci prazan djep.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...