uh. na zalost, zeznuo te prodavac kao i vecinu nas na samom pocetku.

ja imam aq od 30l, filter je eheim 2008, ima i pumpu za zrak i lijepo mreska vodu, sto je potrebno zlatnima, pa ti ga svakako preporucujem (150kn u pet centru)!!!!
OBAVEZNO vec danas kupi filter (ako ikako mozes). trazi sto jaci filter, jer su zlatice prasice.
dala bih ti par savjeta, ali dobronamjernih:
1) pokloni zlatice nekome ko ima uvjete za njih, jer ih ovako samo mucis!! a ti si kupi ili zivorotke ili jednog bettana koje je ovo idealna velicina aq. jednoj obicnoj zlatici (karas i kometa) treba 74l vode po ribici, a ako je fancy varijatet onda 30l po ribici.
2) akvarij bi trebao oponasati prirodno staniste, sto nikako ne moze sa plavim sljunkom i umjetnim biljem. pokusaj i to nekako srediti jer kricave boje sljunka smetaju ribicama i njihovom vidu. a na umjetno bilje se mogu ozljediti. a i vizualno je malo sareno.

voda ce ti zauvijek ostat mutna, jer imas previse ribica unutra a i nisi ciklirao aq... znam iz svog iskustva, jer sam imala 4 mala karasa (od centimetar i pol) i ubacila sam ih 5. dan cikliranja u 30l i nikad se nije razbistrilo, sve dok ih nisam prebacila u 120l...