Akvaristika je predivan hobi u kojem se uci i kroz greske i kroz savjete.
Stvar je da je svaki akvarij zaseban sistem u kojem svaki ima svoje potrebe,tako je i sa biljnim akvarijima
Kad si se vec prepustila bilju i zelis da raste,onda je recept jasan
Prvo svijetlo srediti da raste sve,dodas jos co2,i onda udri po gnojivu,i dalje je onda sve tvoje iskustvo sta i koliko dodati,to ces nakon nekog vremena skuziti po biljkama,kad to sve dovedes u red,onda krenes sa slaganjem akvarija,sisanjem i njegom bilja u razlictim kombinacijama sa podlogom i kamenjem,i postanes aquascaper

Razlog zasto ti neko bilje raste dok drugo propada je mix gnojiva koji dodajes a ne znas sta dodajes,neko bilje u tom mixu nalazi sve sto mu treba,dok nekom fali jos koji element,a ako onda dodas jos profita,onda drugim ima visak,i nastanu alge,tako da sad imas dvije opcije,poslusati ono sto sam reko gore,ili nastaviti ovako sa tim da biljke koje rastu siris dalje akvarijem,a one koje ne rastu na zalost uklonis
U koliko nastavis i dalje traziti odgovarajucu dozu profita i carba,mislim da daleko neces stici,ni sto se tice znanja a niti zadovoljstva sa biljem
Bolja ti je opcija sama nabaviti i mijesati gnojivo,i onda pratiti bilje i dodavati ono sto mu treba,puno vise ces nauciti,bilje ce biti zdravije i bolje,a i mislim da ces proci jeftinije

Sretno