Srpanj 06, 2025, 11:33:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: EL_ENKI kako te nije sram?!  (Posjeta: 13679 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ruki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Odg: EL_ENKI kako te nije sram?!
« Odgovori #50 u: Veljača 06, 2011, 08:07:30 prijepodne »
Moral i etika, prije nego sud, bi trebali biti ti koji nas vode u zivotu kako bismo donosili ispravne odluke. Ovo je tema da ti se zeludac grci... bas sramota.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #51 u: Veljača 06, 2011, 08:37:01 prijepodne »
enki, oprosti, ali pratim te od situacije s kunićima  :down:  i to što izvodiš je - blago rečeno - jezivo.
psi, mačke, ribe, kunići, činčile, tvorovi... na prvi pogled izgleda da jako voliš životinje... ali netko tko istinski voli životinje ne bi trebao hodati okolo po forumima i oglasnicima i randomly udomljavati sisavce koji su mu u tom trenu napeti da bi ih, kad mu dosade, proslijedio dalje i nabavio neku drugu živinu.   
baš me zanima koliko dugo je ta nesretna činčila živjela kod tebe, koliko će ovi tvorići biti kod tebe i kojom vrstom ćeš njih zamijeniti.

:dead:

Maslachak - evo ti odgovora: 2 mjeseca.  :down:
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #52 u: Veljača 06, 2011, 09:28:27 prijepodne »
bla bla bla, kisa očeš osobne podatke na pp, pa ih prosljedi originalnoj a.k.a. vlasnici pa neka čini šta ju je volja
evo ja ti garantiram da cu ih sad maknut iz oglasa i da ih necu prodat niti dat ikome ostat ce kod mene a ja zelim vidjet tu tužbu zakonskim putem od strane original a.k.a. vlasnice.
Jel dogovor?

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #53 u: Veljača 06, 2011, 09:33:35 prijepodne »
Uh ljudi sad ste me razočarali! I Enki i Kisa.Znam da povrijeđeni ljudi brzopleto postupaju,ali ovu situaciju ste mogli riješiti na civiliziraniji naćin.Šteta...

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #54 u: Veljača 06, 2011, 09:44:55 prijepodne »
Citat:
Enki i Kisa.Znam da povrijeđeni ljudi brzopleto postupaju,ali ovu situaciju ste mogli riješiti na civiliziraniji naćin
potpis

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Veljača 06, 2011, 10:36:52 prijepodne »
a šta češ kad neko bira forum umjesto poziva na telefon ;)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #56 u: Veljača 06, 2011, 10:38:14 prijepodne »
a jbt.pa niste od jučer tu...to ste trebali drukčije riješit...možda i nije lijepo što su završili na oglasniku, al znam da El Enki nije jedan ivica kralj

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #57 u: Veljača 06, 2011, 11:18:20 prijepodne »
moral i etika su očigledno zakazali, što je žalosno... to udomljavanje za đaba, pa preprodavanje nakon par mjeseci, nemam komentara... osobno, ako udomim nekog ljubimca udomila sam ga prvenstveno radi toga što ga želim, ne radi hira nego za ohoho vremena te da mu pružim dom...

tvor nikad neće biti pas ili mačka, ipak je to zvjerčica u malom i ne možeš očekivati da je ne znam kako odgojen... ako ne ide radi toga kaj grizu - vrati ih, al prodavati udomljenog ljubimca je stvarno too much...

mnogi od nas su onda ludi ili poluludi, udomila sam mačka koji može proći pod main coona... zakaj ga, dovraga, nisam prodala i zaradila? :devil:

a šta češ kad neko bira forum umjesto poziva na telefon ;)

a što ćeš kad neki ne biraju ni telefon, ni forum... nego OGLASNIK?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Veljača 06, 2011, 11:39:52 prijepodne »
da pan biro sam oglasnik sa svojim zivinama i tu nema rasprave, tvorovi su moji i to je to

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #59 u: Veljača 06, 2011, 11:56:36 prijepodne »
jedino ne znam kako to da si ti jedina osoba kojasmatra da je to ispravno? poštenje, moralne vrijednosti, zdrav razum, gdje ste? :nerd:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #60 u: Veljača 06, 2011, 11:58:28 prijepodne »
Uhh,napokon sam pročitao do kraja  :) Neznam što da vam kažem... sa jedne strane ste dobili oboje životinje koje ste htjeli,i sa njima radite dalje što želite,ali sa druge strane opet nije u redu da se na tim životinjama zarađuje.

Ova tema već ide u nedogled... Jeste vi uopće spavali noćas ili ste cijelu noć tipkali?   :down:

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #61 u: Veljača 06, 2011, 13:20:25 poslijepodne »
Ajde to riješite kao ljudi i prijatelji

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #62 u: Veljača 06, 2011, 13:52:55 poslijepodne »
ENKI NEDA TVOROVE BEZ 900KN

Moj prijedlog je sljedeći; Otkupimo tvorove od Enkija i vratimo ih vlasnicima.
Kisa Objavi tekući račun da ti uplatim 100 kn. Uz 3 djece i psa to je max što mogu odvojit.

Ako otvaraš temu u donacijama daj joj ime POMOZIMO EL ENKIJU SA 900 KN čovjeku su vjerovatno potrebni novci kad se kao veliki ljubitelj životinja upustio u tako nešto

Pozzz
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #63 u: Veljača 06, 2011, 14:06:31 poslijepodne »
ikota  :klap:

Offline Corny12

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #64 u: Veljača 06, 2011, 14:13:46 poslijepodne »
Nisam mislila ništa reći, na kraju krajeva njihova je stvar da to riješe, ako mogu u korist malenih životinjica koje ne zaslužuju da ih se seljaka i prodaje svakih par mjeseci.

Ali činjenica da ljubitelj životinja, psa kupi i onda mu ga neka žena otme, wtf otme?!!? i kaže što ja tu mogu, kao neki argument, je presmiješna. Da mog cucka netko otme i poslije ga oglašava na njuškalu, ne da bih mu zvala policiju, nego ako oni ništa ne poduzmu bi toj osobi došla sa 20 prijatelja i uzela svog psa milom ili silom.

Eto toliko, uz nadu da će tvorovi završit u domu punom ljubavi, koji god bio, lijep pozdrav svima.

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Veljača 06, 2011, 14:32:49 poslijepodne »
da da svi brijete na nasilje pa sebi radite sranja, ja to ne radim niti cu to ikad radit jer nije vrjedno toga.

@ Ikota netreba niko otkupljivat tvorove za nikoga, oni su sad moje vlasništvo i ja radim sta ja ocu,
pa sad neko moze rec sta oce o meni i o mom zivotu al istina je da me tu niko ne pozna kakav sam i zato nevalja sudit, al svako ima svoju briju.

Ja mislim da sam ja ovdje na cjelom 4umu udomi najviše pasa i ostalih zivotinja (  10 pasa, 2 vrane, 2 mačke i to sve u godinu dana, naravno od klad sam to poceo radit a da nisam trazio ni lipe ) koje su bile kod mene po više od 3-4 mj pa neki čak i do pola godine i sve hranio iz svog đepa i nikad nisam kuko ni srao ikome, a zašto? zatop jer je to moja jebena stvar šta i kako postuppam sa životinjama koje sam dobio, kupio, pronaša, mjenjao, osvoji na tomboli itd...

@Kisa javi se na pm i dobi ono kaj sam ranije naveo

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #66 u: Veljača 06, 2011, 15:09:21 poslijepodne »
- Gospođa/ica koja je poklonila tvorove ih je upravo kao što sama riječ kaže "poklonila" i tu je stvar sa njom završila, kao i veza sa njenim bivšim Tvorovima

- Gospodin koji ih je primio na poklon je od tada njihov vlasnik, i radi sa njime šta želi.

Ugovor nekakav sa nekim uvijetima držanja nije niko spomenuo, pa prema tome nema smislaa o tome.
=============================================

To što su živine završile na nekom oglasniku mi se i ne čini neki veliki problem... neko će ih kupiti i valjda se brinuti za njih... očito G. koji ih je dobio na poklon nije to u stanju učiniti.
Ostvarivanje zarade isto nije neka frka ... pa nije niko ništa ukrao ?!?
A vjerovati nečijim obečanjima ... :rolleyes: ... pa živimo u Hrvatskoj  :D

=============================================

Jedino da zamolite EL ENKI-a da ih proda u paru ako ga je volja, neznam žašto vam smeta što če ostvariti neki profit  :question:  ... kako je neko naveo negdije na početku, to je i neka vrst garancije da će se kupac brinuti o životinjama.

Etiku i moral nebi spominjao, jer svako ima svoju viziju toga...
 ja osobno jedino vidim problem u danom Obečanju; ali kao što svako brzo u životu nauči "Obečanje - pusto radovanje"

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Veljača 06, 2011, 15:10:42 poslijepodne »
skidam kapu :up:

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #68 u: Veljača 06, 2011, 15:15:44 poslijepodne »
@ frida, da, trebam o tome na forumu.
da sam otišla ravno na pm dobila bi isti odgovor koj sam dobila u početku - "boli me"

on bi prodao te tvorove ko zna kome, tko zna kamo bi ti isti tvorovi (vjerovatno razdvojeni) dalje završili i tko zna koju bi životinju sjledeću udomio pa prodao

ne, el enki nije ivaca kralj ali ovo preprodavanje životinja koje je udomio nije ništa manje fer

@Ikota, lol, fala aličemu bi to vodilo? samo bi dobio što želi na niimalo pravedniji način.

- ne želim se natezat samo želim tvorove nazad
- nebi mi palo na pamet tražiti ih nazad da se on brine za njih jednako kako nisam nikad tražila nazad niti jednu životinju koju sam udomila (da kucnem o drvo, nije bilo razloga)

i evo, kažem pred svima vama, neće ga nitko sačekat u zasjedi, premlatit i uzet mu tvorove na silu i ne želim da se više sa sličnim pitanjima ovo odugovlači

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #69 u: Veljača 06, 2011, 15:22:22 poslijepodne »
......

potpisanog ugovora nije bilo ali je u mojoj temi točno pisalo što se očekuje.

da mi je cilj bio samo uvalit tvorove prvom tko naiđe tema bi glasila "poklanjam tvorove. točka"

ali je bilo lijepo napisano da se traži samo ozbiljan vlasnik, da se tvorovi daju isključivo u paru i čak sam napisala da je dečko nepovjerljiv, divlji da tako kažem (naspram cure) i za razliku od cure zna ugrist ako mu se krivo priđe.

sve je bilo jasno napisano i znalo se što može očekivat.

ja tu više ništa ne mogu, zvat će ga orginalna vlasnica kojoj je odpočetka bilo u interesu da ti tvorovi završe u dobrim rukama.
tko bi reko da će jedan o veliki spasilac životinja koji skuplja cucke po ulici napravit ovako nešto.

i tko zna koliko puta već je i koliko putajoš bude ali barem više nikog sa ovog foruma (i šire zahvaljujući chilli) neće to napravit
« Zadnja izmjena: Veljača 06, 2011, 15:29:26 poslijepodne od Kisa »

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #70 u: Veljača 06, 2011, 15:41:33 poslijepodne »
potpuno se slazem.ja sam imo namjeru isto udomit ali nebi znao sta cu sa njima pa sam odusto.steta je samo jer ima ljudi koji bi ih sigurno udomili i ljepo se brinuli o njima.

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #71 u: Veljača 06, 2011, 16:26:21 poslijepodne »

Svako sam kroji svoju Reputaciju  ;)

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Veljača 06, 2011, 17:10:45 poslijepodne »

Svako sam kroji svoju Reputaciju  ;)

ma slažem se samo kazem to kaj si ti napisal stoji zakonski korektno, meni je savjest cista

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #73 u: Veljača 06, 2011, 17:14:26 poslijepodne »
Prijatel savjest uspoređivati sa zakonom.... Sorry :down:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #74 u: Veljača 06, 2011, 17:43:10 poslijepodne »
mislim da stvarno nije fer Enki to sto prodaješ tvoreke, koje si dobio i svis u se nadali da ces ih uzet i pazit,mazit kao i dosta drugih živina sto imaš.
Mozda ajmo rec i imas to pravo prodavat ih jer su tvoje vlasništvo, ali sjeti se da su oni tebi poklonjeni u nadi da ces se dobro brinut za njih, pa ih bar zbog toga vrati vlasnici i nek im se nađe dom kakav zaslužuju.
Jer poklonjene životinje dalje prodavat je stvarno  :down: :down:

Sječam se teme o tvom shar pei-u.I iz napisanog se vidilo da ti uzasno fali i da ti nije drago sto je netko njega uzeo na takav način, e pa sad zamisli kako je vlasnici tvorova koja ih je dala i vidjela da ih prodaješ  :punch:
a ti si shar peia platio, a tvoreke dobio besplatno.....

Enki kad ih vec ocito nemozes drzati( nadam se da je to razlog prdaje) vrati ih, jer mislim da je glavna stvar u tome da tvorekima bude ok, a mislim da i ti to želiš  ;)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....